arkadaşlar türksat,hotbird ve eurotel3 antenlerinden drembox500 kullanıyorum.ancak eski cihazım vestelide diğer odada kullanmak istiyorum.denemelerimde biri diğerini kitliyor.araya ne gibi araç kullanmalıyım bilgisi olan yazabilir mi? teşekkürler.:asking01::asking15:
istediğin özelliği sadece çift tunerli cihazlarda kullana bilirsin . çözüm olarak sana 3 tane Twin lnb 2 adet diseqc switch lazım
W3 için MDU Lnb kullanarak aynı kablodan gelen yayınları istediğin kadar dağıtabilirsin. Türksat ve Hotbird için arkadaşın dediği gibi çift lnb alman gerekiyor tabiki ona göre diseq alman ve yeni kablo gerekiyor. Kolay gelsin
öncelikle herkeze selamlar... Benim evde 2 adet çanağım var birisi türksata ayarlı,diğeri srius'a fakat ikisini birleştirmek için diseqc swich taktığım zaman srius un sinyali düsüyor bazı kanallar cekmiyor bi de yerlerini değiştirdiğim zaman örnek türksatı diseqc 2 ye sriusu 1 aldığımda atv,kanal 7 falan gidiyo kablomu bile iyisinden aldım sebep nedir... Cevap yazarsanız sevinirim şimdiden TŞKÜRLER...
Cihazınızdan diseg ayarlarını yapıyormusunuz.Eğer yaptığınız halde yine bu sorunu yaşıyorsanız diseg i değiştirmenizi tavsiye edebilirim.Tabi diseg takmadan her iki çanağınızında ayrı ayrı sinyal değerlerinin tam olduğunu yani yayında herhangi bir sorun olmadığını varsayarak söylüyorum.
ayrı,ayrı taktığım zaman sinyaller cok güzel bide diseqc ayarını anlatırsanız sevinirim belki yanlış yapmış olabilirim... TEŞEKÜRLER...
sinyal kalitesi dusuk bile olsa hem sirius'u hemde Turksat'i alabiliyorsaniz sorun disecq ayarlarinizda degil f konnektor baglantilari ve disecq kalitenizden kaynaklanabilir. Bunlara dikkat etmenizi oneririm
disepc markam tunex frequency range:900-2400MHz ınsertıon Loss:3dB power passing:500mA max diseq 2.0 yazıyo ustünde sizce iyimi kalitesi f konnektor baglantilari nedir kusura bakmayın biraz acemiyim... Saygılar
diseq 1'e aldığım zaman srius güzel çekiyo diseq 2'ye türsatı taktığımda kanal 7,atv,bugün tv falan gidiyor...
O zaman başka birşeyle uğraşmanıza gerek dieseq sorun yaratıyor.Başka dieseq ile deneyin.Starsat olabilir.