Che Guevara'nın Çantasindan Çikan NUTUK

Konu, 'Uyduturk Cafe' kısmında LeyL tarafından paylaşıldı.

1. LeyL

LeyL
    Yetkili
    Emekli Admin

Beğenilen Mesajlar:
    1
    [​IMG][​IMG]
    *Küba Devriminin öncülerinden ve Fidel Castronun yoldasi Arjantinli devrimci doktor Che Guevara, 1967 yilinda Bolivyada yakalanip öldürüldügünde sirt çantasindan; Atatürkün Büyük NUTUKu çikmistir...*

*NUTUKun Küba Devrimindeki yeri aslinda daha önceki yillara dayaniyor.*

* Sosyalist Küba Cumhurbaskani Fidel Castro, 12 Mayis 1961 tarihinde Havanada görevli genç Türkiye diplomati Bilal Simsirden Atatürkün Büyük Nutuk Kitabini ister.** ABDnin bilgisi olmamasi ricasiyla yapilan bu istek, Bilal Simsir tarafindan uzunca bir süre sonra yerine getirilebilir.*
    * Iste, Fidel Castronun Atatürk hayranliginin kaynagi; Ingilizce Nutuk kitabini özümseyerek okumasinda ve devrimci M.Kemal ATATÜRKün ilk antiemperyalist savasimini zafere eristiren 1919 Ruhundan esinlenmesinde yatiyor. *

*12 Aralik 1996da bir ödül töreni için gittigi Kübada Fidel Castro ile görüsen Dursun ÖZDEN kendisine Türkiyede solcu, ilerici ve devrimci gençler; Che Guevara ve Fidel Castroyu çok seviyorlar ve sizleri mutlak önder olarak kabul ediyorlar... der.*
    * Bu sözlere Castronun verdigi yanit çok anlamlidir:*
    * **Devrimci M.Kemal ATATÜRK varken, Türk gençleri neden kendilerine baska önder ariyorlar?...*
    * Devrimci ATATÜRK bizim ve tüm mazlum halklarin esin kaynagidir...** *

*Mart 1997 de Habitat Toplantisi için Istanbula gelen Fidel Castro, yaptigi konusmada söyle der:*
    * **Asil devrimci M.Kemal Atatürktür.*
    * Ben bir devrim yaptim, ama Onun yaptiklarini asla basaramazdim. * *Sakin kendinize baska esin kaynagi aramayin...** Fidel Castronun bu sözleri karsisinda heyecanlanmamak mümkün mü? *

*Bu baglamda son yillarda Latin Amerika ülkelerinde esmekte olan ulusalci ve antiemperyalist rüzgarda Mustafa Kemal isiginin etkisi yok mudur sizce?...*

*O Mustafa Kemal isigidir ki; dogudan batiya, güneyden kuzeye, birçok halk hareketini ve halk önderini etkilemistir.*
    * Örnegin, çagdaslari Lenin ve Churchill kendisini hep takdir etmislerdir. * *Örnegin, 1935teki Uzun Yürüyüs öncesinde Sankay Meydaninda toplanan binlerce Çinliye seslenen Maonun ilk sözleri söyledir: * ***Ben, Çinin Atatürküyüm...** * *Ve 1948den bugüne dek, Çin Halk Cumhuriyetindeki 8. ve 9. siniflarda Yakinçag Tarihi derslerinde Atatürk ve Cumhuriyet Devrimleri okutuluyor. *

*
    Peki, Atatürk isigi dünyanin dört bucagini aydinlatirken Türkiyede neler oluyor? * *Ne yazik ki ülkemizde bir yandan gericiler ve yobazlar diger yandan Che, Castro, Lenin, Mao gibi devrimci liderleri sözde örnek aldiklarini sanan uçuk solcular, Atatürkü ve düsüncelerini yipratmak için herseyi yapiyorlar.*
    * Emperyalistler ve yerli isbirlikçileri de Atatürke karsi olan her türlü gerici ve bölücü hareketi destekliyorlar.*
    * Bu tür çalismalar yurt disinda da sürüyor.*
    * Iste sizlere iki örnek: **
    Birincisi, Küba polis sefi Carlos Fernandezin yaptigi açiklamaya göre:*
    * Baskent Havanadaki 13/K parkinda, birçok dünya liderinin büstlerinin oldugu yerde bulunan Atatürk büstü, Havana Karnavali için çesitli ülkelerden gelen Kürt kökenli gençler tarafindan 26 Temmuz 2007 günü yerinden sökülerek yok edilmistir...* *Ikinci örnek ise çok düsündürücü:*
    * Annan Plani geregince KKTCdeki ortaögretim okullarinin ders kitaplarindan Atatürk ve Türkiye Ulusal Kurtulus Savasi konulari çikarildi... *

-
    *Son yillarda ülkemizin üzerine çöken kara bulutlarin dagitilabilmesi
    için; öldürüldügü gün Chenin sirt çantasindan çikan NUTUKu kendimize rehber
    edinmemiz gerekiyor.*

Sayfayı Paylaş