İngiltere Milli Takım Teknik Direktörü Fabio Capello, Dünya Kupası finalinde İtalya ile karşılaşmak istediğini belirtti. Güney Afrika'da düzenlenecek Dünya Kupası'nın favorileri arasında gösterilen İngiltere Milli Takımı Teknik Direktörü Fabio Capello, meslektaşı Marcello Lippi'nin final tahminine katıldığını belirtti. İtalya Teknik Direktörü Marcello Lippi, finalde İngiltere ile kaşılaşmanın güzel olacağını söylemişti. Kısa süre önce Lippi ile görüştüğünü belirten Capello, La Gazetta dello Sport'a yaptığı açıklamada, "İtalya'da bir teknik direktör sorunu olduğuna inanmıyorum. İtalya son dünya şampiyonu olarak turnuvaya katılıyor. Kısa süre önce Lippi ile konuştum. Ben de onun İtalya-İngiltere finali fikrine sıcak bakıyorum" dedi. İtalya'daki stadyum sorunun çözülmesi gerektiğini sözlerine ekleyen tecrübeli teknik adam, "İngiltere'de veya İspanya'daki ortam daha iyi. En başta İtalya'daki stadyumlar pek iyi değil. Kulüplerin stadyumların sahipleri olmaması, düzenleme yapma ihtimalini de ortadan kaldırıyor. İngiltere'de stadyumlardaki güvenlik önlemleri herkese örnek olmalı. İtalya'da bu konularda ciddi çalışmalar yapılması gerekiyor" şeklinde konuştu. Goal.com Türkiye