yok artık diyorum.. resim çok ihtişamlı ama okyanusun dibini o kadar net çekecek kamaralar var mı? veya bırakın kamerayı 2 metrelik havuzda veya denizde dahi suyun 4-5 metre ilerisi bile bulanık görülmeye başlıyor.. bu resmi nasıl çektiler peki hiç görüntü kaybı ve bulanıklık olmadan...
Güzel düşünmüşsün ama bu teknoloji şu an mevcut gerçekten. Resim gerçek olmasa bile buzdağlarının yaklaşık %70 inin suyun altında olduğu gerçek. Fizik dersinde dahi öğretiolar lisede bu konuyu. Q=m.c.delta t yada Q=m.L gibi..
dikkat ettiysen buz dağıyla ilgili bir yorumum yok.! tabiki buzdağlarının suyun altında görünmeyen bölümü olduğunu herkez bilir, ancak görüntü ve kamera konusunda sana pek katılmıyorum... bilmiyorum bbc planet belgesellerini izledin mi? orada inanılmaz bi teknoloji ve görüntüleme sistemi kullanılmış ancak suyun içinde durum farklı olduğu için bu şekilde söyledim, kamera kaliteli olunca bulanık olan suyu mu berraklatırıcak veya suda kırılan görüntüyü mü düzelticek..?
vay be ben bu formülü hatırlıyorum hocalar bize öğretmek için kör mecit diyolardı.........bencede biraz photoshop gibi geldi fanky :45:
niye inanmıyosunuz arkadaşlar bizzat ben çektim o fatoyu...:90223CA36FB4: alındım şimdi...hıh! rogar-Laugh(LBG):
sen öyle diyorsan doğrudur modokol...tamam inandık sana...peki bunu çekerken hiç taytaniğede rastladınmı oralarda bir gitti geri gelmedi yav senin bu buzdağıyla sakın hasret gideriyor olmasın görürsen söyle bize bir uğrasın özledik:8[1]:
estağfurullah dostum.. sadace burda fikirlerimizi ortaya koyuyoruz, birisi bana bunun gerkçekten bir fotoğraf çekimi olduğunu söylese ve nasıl çekildiğini anlatsa, saygı duyar şapka çıkarırım... bu görüntünün nasıl oluştuğunu bende merak ediyorum... fakat bu kadar büyük bir cismi resmedebilmek için o kadar uzak bir mesafeden çekmek gerekli ki bu resim sanki yakından çekilmiş gibi görünüyor bir anlam veremedim doğrusu...