Aldırmazdım…. Yıkılmazdım her vuruluşumda Sırtımdan bile olsa, kahpelikler… Hamurumdan mı, Suyumdan mı nedir… Bakışlarımda kurşunlar gezdirirdim, Kaş çatışım yağlı ilmeklere kafa tutardı… Gece yarıları…. Köpek sesleri korkutmadı beni hiçbir zaman Yokluğunun korkuttuğu kadar…. Yıkılmaz benim evladım derdin ya; Yıkılmadım… Yıkılmadım, diz çöktüm anne…. Ağlamam derken gece yarıları… Bir senin yokluğuna eyvallah dedim Birde babamın…. Babamda benim gibi Çok çekmiş Öyle derdi ya… Ne biliyim Ağladım dün gece… Acımaz dediğim yerler acıdı…. Söylemedin ya… Burası burası yürekmiş anne Ustura ağzı olsa da, sensiz geçen her günüm Kabulüm.. başım gözüm üstüne… Dolmasa bulgur bulgur tuz zerrecikleri Gözlerime…. Çengel takıp taaa ciğerlerimin içinden Sökülüp gelmesen ara sıra… Sensizliğin kahpe pusularına düşüyorum Başımı yastığa koyduğum anda; Gece yarıları… Parçalanmış yüreğim avuçlarımda… Topluyorum…. Topluyorum…. Bir sen etmiyorsun….. Ara sıra rüyama gel… Nasılsın de…. Sarıl…. Bırakma…. Bırakma baba….. Dudaklarımı son kez gülerken Çektirdiğin resimlerine dokundurmadan Gelsen…. Tutsan ellerimden…sımsıcak… Yüzümü avuçlarına alsan… Bağrına bassan… Sensizliğin gözlerine baka baka Gördünüz mü desem… Babam ulan…. Bu gelen babam desem…. Bir yanım annem de; Bir yanım sende şimdi…. Annem ekmeğim, Annem suyum, Annem sensin…. Sen…. Yıkılmaz dediğin oğluna Diz çöktürensin… Sorma… Dert girdi mi çıkmazmış buradan Mıh gibi çakılıp kalırmış…. Acıtırmış yokluklar canımı… Söylemedin ki…. Burası…. Burası yürekmiş anne…