Bugzilla 3.0.2 Boyut : 2.06 Mb Kullanım izni : Dil : Ingilizce Platform : Linux TANITIM Üreticiden: Bugzilla bir ariza takip uygulamasidir. Bu tür bir uygulama bireysel ya da toplu olarak çalisan yükselticilere henüz giderilmemis hatalari, özellik ekleme isteklerini izleme olanagi sunar. Perl ile yazilan Bugzilla kendi alaninda günümüzde neredeyse bir standart haline gelmistir. Gerçekten de birçok sirket Bugzillayi kendi içlerinde uygulama yükseltme sürecini izlemek gayeiyla kullanmaktadir. Bugzilla artik çok olgunlasti, asagida kisa bir listesini sundugumuz gelismis Ayrıcare sahip: Bütünlesik, ürün tabanli, tanecikli güvenlik semasi Arizalar (hatalar) arasi bagimlilik, bagimlilik çizelgeleri Gelismis raporlama yetenegi Saglam, kararli RDBMS alt yapisi Derin yapilandirilabilme türleri Iyi anlasilir, iyi düsünülmüs ariza giderme yolu E-posta, XML, konsol, HTTP arayüzleri Bugzilla e-posta arayüzü, betikler sayesinde Perforce, CVSnin de yer aldigi yapilandirma yönetim sistemleriyle bütünlesme ve başka birçok özellik. Birçok sirket bütünlesik ariza izleme sistemlerinin erisilmeme durumlarini azalttigi, ileri yandan verimlilik, müsteri memnuniyetini artirdigi kanisinda. Tamamen kapali, gizli çalisabilmesinin yani sira, herkese açik olan ariza izleme sistemleri yaraticilerin müsteri, temsilcileriyle temasi korumalarina izin verirken, ortaya çikan sorunlarla da veri yönetim zincirinden müdahale edebilme sansi taniyor. Ayrica birçok sirket ariza takip sistemlerinin çesitli alanlarda giderlerin azalmasini saglayarak kârliligi artirdigini kesfetti. Bugzilla farkli durumla çok çabuk uyum saglayabiliyor. Bugzillayi kullandigi bilinenler arasinda bilgi teknolojileri alaninda destek veren birimler, sistem yönetimi yayginlastirma idareleri, yonga tasarim, yükseltme sirketleri, Redhat, Loki uygulama, Linux-Mandriva (Mandrake), VA Systems gibi sirketler yer aliyor. CVS, Bonsai ya da Perforce SCM gibi sistemlerle birlikte çalisan Bugzilla, çok güçlü, basit kullanilir olmasi sayesinde yapilandirma yönetimine yardimci oluyor. Belgelenmis is akisi, basarimla ilgili olumlu geri dönüs saglayan Bugzilla, verimliligi artiriyor, hesaplanabilirsinsinligi basitlastiriyor. Kaç kez sabah kalkip da bugün bir seyler yapmaniz gerektigini düsündügünüz, ancak onun ne oldugunu hatirlayamadiginiz oldu? Bu isi Bugzillaya birakin. O sizin için yaratim sürecindeki değerli noktalari düzenleyecektir. Üstelik e-postalarla buradaki süreçten siz de haberdar olacaksin. Not: Yazilim, Windows yada Linux sisteminde yüklü bir Perl çeviriciye ihtiyaç duymaktadir. Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !