Resim düzenleme yazılımları arasında en popüleri olan Photoshop ile o kadar ilginç şeyler yapılabiliyor ki artık insanlar gerçek ile sahteyi ayırt edemiyor. Öyle ki, gerçek olan görüntülere bile insanlar burun kıvırıp, Photoshop ile üzerinde değişiklikler yapıldığını düşünüyorlar. İşte bu yüzden bizler de Photoshop ya da herhangi başka bir resim düzenleme uygulamasıyla değiştirilmemiş, inanması güç ama gerçek bazı fotoğrafları sizlerle paylaşalım istedik. En Büyük Çakı İsviçre çakılarılarını duymayanınız yoktur. Victorinox markasını taşıyan bu çakılar, üzerlerinde bulunan çok sayıda farklı araç gereç ile tanınırlar. Resimde gördüğünüz çakının bir Photoshop eseri olduğunu düşünebilirsiniz fakat aslında bu gerçek bir ürün. Toplam 85 adet aracın bulunduğu bu çakı 22,8 cm uzunluğunda ve yaklaşık 1 kg ağırlığında. Bu kadar çok araca sahip olmasına rağmen çakının inanılmaz ölçüde kullanışsız olması da bir ikilem olsa gerek. Hollywood filmlerinde özel efektlerle hazırlanmış buna benzer hortumlar görmüş olabilirsiniz fakat bu resimde gördüğünüz hortum tamamen gerçek. National Geographic ekibinin ABD'nin Kansas eyaletinde çektiği fotoğrafta görülen bu hortumun 1200 metre uzunluğunda olduğu belirtiliyor. Fotoğraf çekildikten sonra ekip keşke nasıl kaçtıklarını da kaydetseydi diye düşünmeden edemiyoruz. Profesyonel fotoğrafçıların makinelerinde kullandıkları lenslerin büyük olduğunu düşünüyorsanız, bir de Sigma marka bu lense bakmalısınız. Bir Photoshop şaheseri gibi gözükse de 29.000 $'lık fiyat etiketine sahip olan bu lensin gerçek olduğuna emin olabilirsiniz. Elbette bu lens, resimde olduğu gibi tripod olmadan kullanılmamalı.
Ortadaki Fotoda Olmak İstemezdim Çok Korkutucu Bende National Geographic'te İzlemiştim Bu Görüntüleri.