Blatter'den Türkiye mesajı

Konu, 'Milli Takım' kısmında cihat çapa tarafından paylaşıldı.

1. cihat çapa

cihat çapa Guest

FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası zirvesi Zürih'te yapıldı
    Organizasyonla ilgili konuşan FIFA Başkanı Sepp Blatter, "Mükemmel bir gün. Bu gün Türkiye, FIFA ile buluşuyor. İşte bu nedenle buna bir zirve diyoruz, bu sadece Türkiye ve FIFA'nın zirvesi değil" dedi.
    Daha sonra Türkiye'den gelen heyete hoş geldin diyen Blatter, "Burada, Zürih şehrinde bu toplantıya evsahipliği yapmaktan şeref duyuyorum. Türkiye'den üst düzey heyet var. Hepinize teşekkür ediyorum. Türkiye'den ilgili şehirlerin belediye başkanları ve valileri var. Yerel organizasyon komitesinin başkanı var. Aynı zamanda Türkiye Futbol Federasyon Başkanı Yıldırım Demirören de burada. Hepinize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"Burada sizlere hoşgeldiniz demekten büyük bir onur duyuyorum" diyen FIFA Başkanı şöyle devam etti; "Burası sizin eviniz. Bu yıl ve gelecek sezonlarda da sizin eviniz olmaya devam edecek. Türkiye'deki futbol organizasyonda olduğu gibi, zaman zaman bir yerlerde sorunlar yaşıyor olabiliriz. Dünyada 300 milyonluk bir ailenin üyesiyiz. Hepsinin melek olması mümkün değil. Sizler; futbolun temsilcileri, futbolun neler başardığını sadece profesyonellik açısından değil, sosyal kültürel açıdan da görüyorsunuz. Futbol bir yaşam okuludur. 20 Yaşaltı Dünya Kupası FIFA'nın ikinci büyük organizasyonu ve en eskilerinden bir tanesidir. Kalitesi olarak Dünya Kupası'nın hemen altında yer almaktadır. Olimpiyat kalitesi de o kadar iyi ki; sizler ve biz FIFA için U20 şampiyonasını çok iyi bir şekilde organize etmemiz lazım. Bu organizasyon aynı zamanda futbolcuların kendilerini gösterme arenasıdır. Maradona, Ramon Diaz, Messi, Bebeto, Dunga, Kaka, Ronaldinho, Taffarel, Song, Van Basten, Arjen Robben, Figo, Casillas, Iniesta, Pique, Türkiye'de Emre Aşık gibi isimler 20 Yaş Altı turnuvalarından çıktı.
    Demek ki 20 Yaş Altı Şampiyonası öyle bir platformdur ki genç yetenekleri buradan görebiliyorsunuz."

Türkiye'nin öneminden de bahseden Blatter, "Türkiye, coğrafi olarak geçmişteki ve günümüzdeki dünyada önemli bir yerdedir. Türkiye'nin sosyal kültürel bölümünü dünyayla paylaşmamız lazım. Eminim bu dünyaya, büyük organizasyonları yapabileceğinizi gösterebileceksiniz. Gelecekte UEFA Şampiyonası yapılacak. 2020'ye de adaysınız. Bunlar o zamana hazırlık olacak. Birlikte güven içerisinde çalışacağız. Bu güven başarıyı getirecek ve bu başarı dünyanın başarısı olacak. Dünyanın zorlu bir bölgesindesiniz. Futbolun sosyal kültürel alandaki katkıları gözardı edilemez. Futbol daha iyi anlayış sağlayacaktır. Bizler siyasi konulara giremeyiz. Ancak yapacağımız şey insanları bir araya getirmektir. İnsanlar bir araya geldiği zaman konuşurlar. Oyunun iyiliği için, Türkiye için, Dünya için, güven için hepinize başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Sepp Blatter ve Türk heyetindeki bazı isimlerin konuşmalarının ardından, 2013 yılında Türkiye'de düzenlenecek turnuvayla ilgili deklarasyona imza atıldı. Sepp Blatter, FIFA adına; TFF Başkanı Yıldırım Demirören,Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ve maçların oynanacağı statların olduğu illerin belediye başkanları ve valileri deklarasyona imza attılar.

2. şimşek59

şimşek59 Süper Üye Üye

Beğenilen Mesajlar:
    17
    güzel olumlu karşılama olmuş ve mesajlar iyi

Sayfayı Paylaş