İnternetin gücü, biraz eğlenmek isteyen genç kızı işinden etti! LONDRA - İngiltere'de Holly Leam-Taylor adlı genç kız, yeni çalışmaya başladığı dünya genelinde tanınmış Deloitte firmasında ofisteki en çekici erkeği bulmak için internet aracılığıyla küçük bir anket düzenlemek istiyordu. Bunun zararsız bir eğlence olacağını düşünüyordu, ama işler çığırından çıktı. 'En güzel vücutlu erkek' gibi dokuz kategoriden oluşan anketle birlikte 'adayların' fotoğraflarını e-posta yoluyla ofisteki az sayıdaki kadın çalışma arkadaşlarına yolladı. Ancak bu anket bu küçük grup içinde sınırlı kalmadı. Gruptaki herkes e-postayı hesaplarında kayıtlı olan arkadaşlarına gönderdi. Böylece internet üzerinden bir yangın misali dünya çapında yayılan e-postayı milyonlar okudu. Firma yetkilileri ise bu durumu eğlenceli bulmayarak, olayın ortaya çıkmasından 24 saat sonra Leam-Taylor'ın işine son verdi. Ağustos ayında yıllık 25 bin sterline danışman olarak başladığı işinden olan Leam-Taylor, 'Deloitte İlk-Yıl Analizcileri' Noel Ödülleri' başlıklı e-postayı salı günü öğleden sonra gönderdi. Bir saat içinde e-posta milyonlarca internet kullanıcısı tarafından okundu. Öyle ki e-posta Yeni Zelanda ve Avustralya'ya bile ulaşmıştı! 22 yaşındaki Leam-Taylor ise, "Bu sadece Noel şerefine yapılmış öylesine bir şakaydı. Eğlenmek içindi. E-postanın bu şekilde yayılabilmesi benim için büyük bir şok oldu. Çok aptalca bir şey olduğunu kabul ediyorum, ama içinde cinsiyetçi ya da tartışma yaratacak bir şey yoktu. Geri alabilsem yapardım. Bundan böyle e-posta yollarken çok dikkatli olacağım" diyerek kendini savundu. 2000'de benzer bir olay yaşanmış, halkla ilişkiler yöneticisi Claire Swire'ın erkek arkadaşına yolladığı e-posta internette milyonlarca kişiye yayılmıştı.