Bilişim endüstrisine taze kan ‘360o Bilişim Uzmanlığı’ programı ile gelecek. AcademyTech, bilişim endüstrisinin yetişmiş personel ihtiyacını karşılamak amacıyla ‘360o Bilişim Uzmanlığı’ programını başlatıyor. Türkiye Bilişim Derneği (TBD), Türkiye Bilişim Vakfı’nın (TBV) ve Cisco Learning’in de desteklediği program sayesinde AcademyTech, ağ uzmanlığı, sistem uzmanlığı ve bilgi güvenliği uzmanlığı konularında yetişmiş ve uluslararası sertifikalarını almış gençleri bilgi teknolojileri sektörüne sunacak. İstanbul Swissotel’de düzenlenen basın toplantısı ile duyurulan ‘360o Bilişim Uzmanlığı’ programı üniveristelerin önlisans veya lisans bölümlerinden mezun olmuş veya halen okumakta olan kişileri bilgi teknolojileri alanında uzmanlaştırmayı hedefliyor. Eğitim bitiminde katılımcılara ‘360o Bilişim Uzmanlığı’ programını destekleyen firmaların bilgi işlem departmanlarında 1 ay boyunca ücretli personel olarak çalışma imkanı da sunuluyor. 3 uluslararası sertifikaya sahip olacaklar Program kapsamında katılımcılar 80 saat ağ uzmanlığı (Cisco Certified Network Associate - CCNA), 120 saat sistem uzmanlığı (Microsoft Certified IT Professional -MCITP) ve 40 saat bilgi güvenliği (Certified Ethical Hacker – CEH) eğitimi alacak. Her eğitimin bitiminde ise katılımcılar eğitimle ilgili sertifika sınavına girecekler. Eğitimler AcademyTech’in İstanbul ve Ankara’da bulunan eğitim merkezlerinde verilecek. Farklı illerden talep gelmesi durumunda o illere özel çalışmalar da yapılacak. Bu konuda ilk pilot çalışma Karabük Valiliği ile gerçekleştiriliyor. Karabük’te gerçekleştirilecek eğitim için valilik ve farklı sivil toplum kuruluşları gerekli altyapıyı hazırlıyor. Uzmanlarda gerçek dünyanın sorunlarını çözen workshoplar 360o Bilişim Uzmanlığı kapsamında sadece resmi eğitim programı değil, çeşitli çalışmalar da yer alacak. Eğitim boyunca 3 kez düzenlenecek workshoplarda 360o Bilişim Uzmanlığı programını destekleyen firmaların bilgi işlem yöneticileri katılımcılara gerçek hayatta karşılaştıkları çeşitli problemleri anlatacaklar ve katılımcılar da workshop sırasında bu probleme çözüm bulmaya çalışacak. Yine 360o Bilişim Uzmanlığı programı kapsamında destekçi firmalara çeşitli ziyaretler düzenlenecek ve firmaların BT yöneticileri katılımcılara firmanın BT stratejisi ve yatırımları hakkında bilgi verecek. Sorunlara farklı açıdan bakabilmek için fotoğraf eğitimi Eğitim progranının ‘Sorunlara Vizörden Bakış’ kısmında ise katılımcılara sorunlara farklı açılardan bakabilmeleri ve alternatif çözümler getirebilmelerine yardımcı olmak amacıyla temel fotoğrafçılık eğitimi verilecek. AcademyTech, yetenekli fakat maddi imkanları yeterli olamayan gençleri de 360o Bilişim Uzmanlığı programı kapsamında yetiştirmek amacıyla her sınıfta bir kontejyan ayıracak. Kontejyandan yararlanacak öğrenciler ise TBD ve TBV tarafından belirlenecek.