Bilinmeyen Probleme Acil Yardım Lütfen

Konu, 'Sorun Ve Cevapları' kısmında engunaydin tarafından paylaşıldı.

1. engunaydin

engunaydin Banlı Üye

Beğenilen Mesajlar:
    1
    P4 3.02 Hyper Threading işlemcili 2x512 ram 256 mb 128 bit ekran kartı hci takılı driverı yüklenmemiş pasif skystar2'li sistemimde bilinmeyen bir sorun var.

Hatalar;

1- USB bellek veya harici harddiskten veri kopyalama başladıktan çok kısa bir süre sonra kopyalama işlemi tamamlanamadan sistem kilitleniyor. Restartta windows xp açılmıyor 2. restartta ancak açılıyor.

2- Bunun dışında hiç bir neden olmaksızın tarayıcı penceresinde de kilitleniyor.

3- Kilitlenmeler sonrasında "Sistem kritik bir hatadan kurtarıldı" tarzı herhangibi bir uyarı da gelmiyor.

Denenenler;

1- Ramler sökülüp denendi eğer 2 ram birden arızalı değilse RAM hatası değil.

2- Ekran kartı hatası olduğunu da sanmıyorum eğer böyle bir hata olsa hiç açılmaması beklenirdi.

3- DVD Rom takılı iken tarayıcı penceresinde 2 kez kilitlendi şu an güç kaynağından dvd'yi söktüm ve sistem tarayıcı penceresine henüz bir tepki vermedi.

4- Format atıldı sorun yazılımsal değil donanımsal

Muhtemel Sorunlar:

1- Power Supply
    2- HDD
    3- Anakart
    4- İşlemci
    5- Ekran kartı

Sorunuma nasıl teşhis koyabileceğim konusunda yardım rica ediyorum. Sistemi check edecek bir program var mıdır? Donanım aygıtlarından bilgisayar bileşenlerinde bir sorun yoksa 1 numaralı şüpheli olarak gördüğüm power supply sorunu olduğu kesinlik kazanacak. Tanı koyabilirsem soruna yol açan bileşeni değiştirme imkanım olacak.

Şimdiden teşekkürler yardım için....

2. Ertan AKTEPE

Ertan AKTEPE
    UyduTürk
    Administrator

Beğenilen Mesajlar:
    19
    Bios a girip şu ısınma derecelerini gösteren yere girermisin abi.Orada kırmızı bir yazı varsa bir satırda o volttaki kondastör gitmiştir.Aynısı bana da olmuştu power ı söküp içindeki kondastörü değiştirmiştim ve hala bir sorun yok.

3. ghosttx

ghosttx Yeni Üye Üye

Beğenilen Mesajlar:
    0
    Muhtemelen powerdır diye düşünüyorum, ram voltaj ve ayarlarını da autoda tutmakta fayda var bu durumda.

4. cemali34

cemali34 Aktif Üye Üye

Beğenilen Mesajlar:
    0
    hdd sata diskse sata kablosunu bir değiştirip dene derim (başıma geldi daha önce)

5. engunaydin

engunaydin Banlı Üye

Beğenilen Mesajlar:
    1
    İşlemci celeron 2000 yapınca düzeldi. Bir da kondansitöre benzeyen şeylerin üstünü sildim ve işlemci yuvasını temizledim. Birazdan p4 işlemciyi geri takıp deneyeceğim. Bakalım çalışacak mı.

Ya yuva temizlenince sorun kalmadı ya da sorun işlemci veya anakart.

Her ne kadar işlemci değişince sorun çözülmüş olsa da taktığım işlemciyi öbür pcden söktüm ve Celeron 2000. P4 3.02 işlemci deli gibi ısınıp akım çekiyor malum. Diyorum ki acaba anakart hem işlemciyi hem usb harddiskler aynı anda devreye girince kaldırmayıp kitliyor mu?

Power değil bu arada kesinlikle. Power supply değiştirdim, ekran kartı değiştirdim en son da işlemci değiştirdim o zaman çözüldü. Öbür makine P4 desteklemiyor sanırım 478 pin dlmasına rağmen takınca çalışmadı. Şimdi işlemcimi geri söküp bakacağım umarım temizlik sayesinde düzelmiştir de işlemci anakart peşinde uğraşmadan biter bu eziyet.

6. GürkaN

GürkaN Süper Üye Üye

Beğenilen Mesajlar:
    0
    kilitlenmesinin sebebi ya işlemciden kaynaklanan sorun veyahut ramlardendir. ram ların testini bi oyun açarak deneyebilirsiniz.eğer oyun sırasındada kitleniyosa sorun ramlarden olabilir. temizlik demişsiniz . kasa içi temizliği sadece kasa içerisindeki hava silkülasyonunu etkiler okadar. ısınma problemini ortadan kaldırır.

7. LORD_KING

LORD_KING Süper Üye Üye

Beğenilen Mesajlar:
    1
    muhtemelen işlemci veya power dendir

8. engunaydin

engunaydin Banlı Üye

Beğenilen Mesajlar:
    1
    103 dereceye kadar çıkıyordu ısınma; aynı fanla celeron 2000 takıyorum 19 derece bile görüyorum. Başka p4 işlemci aldım o da 52 dereceden açılıp kısa sürede 70lere fırladı ve kilitlendi. Şimdilik celeron 2000 aldım 2. el p4ü geri verip onu aldım sorun yok. Kendiişlemcimde bir sorun da yok anladığım kadarıyla o da termal macun yenileyince 50 derecelere geriledi ama yine 70-80 ve 90 lara fırladı tekrar. Bir süre kafa dinleyip boş bir vaktimde işlemci p4'ün üzerine ve fana bir daha macun tatbik edeceğim. Bakalım ne olacak.

9. dimo79

dimo79 Guest

aynen gecen sene benimde başıma gelmişti bende ilaveden + 2 fan takarak ve kasanın olduğu dolap kapağının arkasını cıkartıp sorunu ortadan kaldırmıştım.

10. seref1975s

seref1975s Aktif Üye Üye

Beğenilen Mesajlar:
    0
    sıcak havalarda klımalı oda olursa problem cıkarmıyor

Sayfayı Paylaş