Beşiktaş'ta tüzük değişiyor seçime gidiliyor

Konu, 'BEŞİKTAŞ' kısmında cihat çapa tarafından paylaşıldı.

1. cihat çapa

cihat çapa Guest

Beşiktaş'ta tüzük değişiyor, seçime gidiliyor. Yeni tüzüğe göre seçim kongreleri Mayıs aylarında yapılacak ve ilki 2013'te gerçekleştirilecek. Ayrıca yönetici sayısı 15'e inecek, başkan seçilecek isim en fazla iki dönem görevde kalacak.
    Beşiktaş'ta 5 Mayıs günü yapılacak Tüzük Tadil Kongresi öncesi Siyah-beyazlı kulübün resmi internet sitesinden yeni tüzüğün taslağı yayınlandı.
    Taslakta öne çıkan değişikliklerden ilki, seçimli genel kurul tarihi. Daha önce Ocak ayı olarak belirlenen seçim tarihi, ilki 2013 yılı Mayıs veya Haziran ayında yapılmak üzere, her 3 yılda gerçekleşecek. Buna göre sezon sonunda Beşiktaş'ta seçimli genel kurul yapılacak.
    Yeni tüzükte başkanlık süresi de en fazla iki dönem, yani 6 yıl olarak öngörülüyor. Ayrıca başkanlığa aday olan üyelerin en az 250 üye tarafından önerilmesi benimsenecek.
    Dikkat çeken değişikliklerden biri de yöneticilerin görev ve sorumluluklarının çerçevesinin belirlenmesi oldu. Buna göre, yöneticiler görevlerinden ayrılsalar bile kendi dönemlerinde oluşan vergi borçlarından sorumlu tutulacak.
    Yönetim, kulüp adına uzun vadeli sözleşmelerin sadece kendisine ait dönemlerini kapsayan bölümünü kullanabilecek.
    Ayrıca Yönetim Kurulu'nun çalışmalarına olumlu katkı yapabileceği düşünülerek ve profesyonel çalışanlara daha fazla sorumluluk yüklenilmesi amacıyla yönetici sayısında da azaltmaya gidiliyor. Buna göre Yönetim Kurulu'nda üye sayısı başkanla birlikte 11, yedek üye sayısı da 5 olarak belirlendi. Eski sayı başkan ile birlikte toplam 19'du.

Sayfayı Paylaş