Beşiktaş Hentbol Takımı Antrenörü Müfit Arın, ligde hedeflerinin şampiyonluk olduğunu, Avrupa Hentbol Federasyonu (EHF) Kupası'nda da tur atlayacaklarına inandığını ve rakiplerin kendilerinden çekindiğini söyledi. Siyah-beyazlı kulübün internet sitesine değerlendirmede bulunan Arın, iyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini, EHF Kupası maçları nedeniyle ligdeki ilk iki maçlarının ertelendiğini vurguladı. Beşiktaş, EHF Kupası ikinci turunda Sırbistan temsilcisi Kızılyıldız ile ilk maçını 11 Ekim Pazar günü saat 17.00'de BJK Süleyman Seba Spor Salonu'nda, rövanşı ise 17 Ekim Cumartesi günü deplasmanda oynayacak. Müfit Arın, şunları kaydetti: ''Lige biraz geç başlayacağız, ama hedefimiz her zaman olduğu gibi şampiyonluk. Bu yıl çok iyi ve iddialı bir kadro kurduk. Oyuncularımızın hepsi çok iştahlı ve Beşiktaş formasıyla büyük işlere imza atmak istiyorlar.'' Kızılyıldız hakkında değerlendirmelerde bulunan Müfit Arın, şu ifadeleri kullandı: ''Rakibimiz hentbolun ekol olduğu bir ülkenin takımı. Biz de iyi bir takımız. Keyifli bir tur olacağını ve ikinci maçın sonunda tur atlayacağımızı düşünüyorum. Avrupa kupalarında gidebildiğimiz en iyi noktaya gitmek ve Beşiktaş'ın isminden söz ettirmek istiyoruz. Ben tur atlayacağımızı düşünüyorum, oyuncularım da bir üst tura yükselmek istiyorlar.'' Geçtiğimiz yıllardaki Avrupa maçlarının takıma büyük bir tecrübe kazandırdığının altını çizen deneyimli teknik adam, rakip saha dezavantajını atlattıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti: ''Salona başaracağımıza inanarak çıkıyoruz. Kendimize olan güvenimizi kazandık. Geçtiğimiz senelerden şu güne gelinceye kadar çok sayıda uluslararası müsabaka oynadık ve iyi takımları yenmeyi başardık. Tecrübeyle birlikte özgüvenimiz de yerine geldi. Oyuncularımız da başarı için gerekli olan havayı yakaladılar ve o havalarını kaybetmek istemiyorlar. İstanbul'a gelen rakiplerimiz de karşılaştıkları seyirci baskısından ve aldığımız başarılı sonuçlardan dolayı Beşiktaş'tan çekiniyor. Her geçen gün üzerimize koyarak ilerliyoruz.''