BAŞKOMUTAN MUSTAFA KEMAL Osman Gazi, Osmanlı Beyliği'ni kurdu Zamanla beylik devlet oldu Padişahlar Türk'tü, halk Türk Halkı'ydı İmparatorluk içindeki halklar çoğaldı sınırlar genişledikçe. * * * * Böylece aradan üç yüz yıl geçti Saraylar çoğaldı İstanbul'da, Edirne'de, Manisa'da Savaşa giden ordunun başında padişah görülmez oldu Büyük toprak kayıpları yaşandı, Anadolu düşman doldu. * * * * Anadolu şahlandı Mustafa Kemal önderliğinde Bağrına saplanan hançeri söküp attı Sıkılı bir yumruk olmak, halkın gücüne güç kattı Sekiz yıl süren Kurtuluş Savaşı zaferle sonuçlandı. * * * * Uzun uğraşlardan sonra Türkiye Cumhuriyeti kuruldu Meclis toplanarak Mustafa Kemal'i Cumhurbaşkanı seçti. Meclisin Büyük Kurtarıcı'ya vefa burcu bitmemişti Ebedi Başkomutan Mustafa Kemal'e Atatürk soyadını verdi. SON Yazan: Serdar Yıldırım --------------------------------------------------- MUSTAFA KEMALCİ OLMAK İnsanoğlunun yüzyıllardır süregelen Kalıplaşmış bir düşüncesi vardır Doğrusu budur diye ortaya çıksan Göz ucuyla sana bakarlar Ama yanlışın peşinden giderler. * * * * Gözünün önünde bir Mustafa Kemal vardır Senin inandığın kalıpları Paramparça eden Daha iyisi, daha güzeli, bu değil mi? Neden hala parçalanmak istiyorsun? * * * * Bir Mustafa Kemal ki, çok büyük ve görkemli Dünyanın gelmiş geçmiş en büyük Savaş kahramanı Sen kimsin, Mustafa Kemal'i beğenmeyen Sen tarihin akıl odalarına sığmazsın. * * * * Sana Türk olmayandan fayda gelmez Sen gerçek Türk'ten fayda bekle Atatürk'ü sevmeyenlerden değil İnsanlığın en büyük kurtarıcısından Yardım bekle. * * * * Dünya Atatürk'e önem verse Devrimleri ışığında hareket etse Savaş bir cinayettir dese Ne Hitler olurdu, ne Mussolini. SON ------------------------------------------------ NASIL BİR DÜNYA İSTİYORUM? Milliyetçiliğin en üst düzeyde olduğu Boşlukta sallanmadığı yaşam standardının Kesin çizgilerle belirlendiği ülkelerin sınırlarının Komşu bir ülkenin ordusunun Bu sınırı geçmeyeceğinin güvence altında olduğu Fethetmeci bir grubun çıkıp da Ben burayı fethederim Çağ açıp çağ kapatırım demeyeceği Bir düşünce sisteminin garantisi olmak istiyorum. * * * * Barış diyelim, sevgi diyelim Kardeşlik diyelim Savaş kaçınılmazsa bunu Bilim ve teknoloji için kullanalım İnsanlığa çağ atlatalım Sevgi ve barışın egemen olduğu Yeni bir dünya kuralım. SON -------------------------------------------- CESUR ÇOCUK Yıl 1915 Çanakkale. İngiliz ve fransız savaş gemileri Bomba yağdırıyor, Türk siperlerine Buna karşılık Türk topçular Aşağı kalmıyor düşmandan Hedefi 12'den vuruyor, her atışta Pek çok gemiyi boğazın Karanlık sularına gömüyor. * * * * Aylardır süren bir savaş bu Türk subayları arasında Bir düşüncedir gelişiyor: Çanakkale'de savaşan En cesur asker kim? Tahmin edildiği gibi siperden başını Aşağı indirmeyen Mustafa Kemal ilk sırada İkinci kim olabilir? Bundan doğuyor tartışma. * * * * Cepheler arası telgraf yazışmaları Dur durak bilmiyor Kocaçimen, Conkbayırı, Anafartalar Adayımız işte bu, ikinci biziz diyor. * * * * Ben de zaman gezgini olarak Zaman makinemin başındayım Zaman saatini geçmişe kurarak Büyük kader değişikliğine sebep olmadan Yaşanmış yıllara dönülebilir Bence geleceğe gidilemez. Yaşanmamış bir geleceğin tekrardan Yaşanması beklenemez. * * * * Çanakkale 1915 telgraf yazışmaları Zaman makinemin ekranına düşmeye başladı. Bir göründüm, bir yok oldum. Çanakkale 1915' e Zaman ayarını yaptım Start düğmesine bastım 15-20 saniye içinde Çanakkale'de olacaktım. Mert, yiğit, korkusuz kimmiş Gösterecektim dünya aleme. * * * * Çanakkale'ye geldiğimde Göz gözü görmüyordu siperlerde Gemilerden atılan bombalar Tanımıyordu yaşam şansı Bir inanılmazın içine düşeceğimi Biliyordum ama inanılmazın bu derece İnanılmaz olacağını tahmin etmemiştim. * * * * Anafartalarda Mustafa Kemal Denize en yakın siperde Emirler yağdırıyor, bağırıyor Sinirli ama çok sinirli Ben de o siperde belirdim Baktım ayaktayım, yere yattım Hedef küçültüm. * * * * Mustafa Kemal beni gördü Yanıma geldi Kalk ayağa asker, ne yapıyorsun Orada, diye sordu Bir kuruşum vardı, düşürdüm Onu arıyordum, dedim. Ayağa kalktım, asker selamı verdim. Mustafa Kemal: Seni tanıdım, çocuk. Bu defa durum bambaşka Bizden sonrası vatan, bizden sonrası namus Bu savaş, Türk'ün Kurtuluş Savaşı'dır Savaşacağız, yenilmeyeceğiz. * * * * Avcı bir ingilizin attığı kurşun Ciğerparemi deldi Serdar Yıldırım'ın dünyadaki macerası Bu kadar kolay son bulamazdı Mustafa Kemal dedi: Vuruldun çocuk! Kurşun göğsünü parçalamış Yaşadığın yıla bir an önce dön Kurşun etkisini kaybeder. * * * * Doğruydu bu. Bir süre sonra yaşadığım yıla geri döndüm Birkaç gün sonra Mustafa Kemal'e bir telgraf gönderdim İyiyim, yaşıyorum, mutluyum, yazıyorum Daha sonra Mustafa Kemal'den telgraf geldi: Sana atılan kurşun düşmanları yok edecek O kurşun büyüyecek dev olacak Anadolu'da devlet olacak Kuracağım Türkiye Cumhuriyeti İlelebet payidar kalacak. SON