Ban Ki Moon: Sri Lanka'ya baskıya devam

Konu, 'Dünyadan Haberler' kısmında Örnek tarafından paylaşıldı.

  1. Örnek
    Online

    Örnek Guest

    Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki Moon, sivillerin durumu için Sri Lanka'ya baskı yapmaya devam edeceklerini söyledi.


    BM Genel Kurulunda konuşan Ban Ki Moon, Tamil gerillalarının yenilmesiyle geçici kamplara yerleştirilen 300 bin sivilin yeniden topraklarına yerleştirilmesi, azınlıkları temsil eden siyasi partilerin durumu ve uygulanan politikaların şeffaflığı konularında Sri Lanka'nın adımlarını dikkatle takip ettiklerini ifade etti. Moon ayrıca, Sri Lanka hükümetinin, "kamplardaki sivillerin tamamının önümüzdeki Ocak ayının sonunda tekrar yerleştirileceği" sözünden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

    Sri Lanka hükümet, siviller konusundaki sözünü, geçen hafta adayı ziyaret eden Ban ki Moon'un yardımcısına da tekrarlamıştı.

    BM Genel Sekreteri konuşmasında, Sri Lanka ile birlikte Sudan, Somali, Ortadoğu ve Myanmar gibi ülkelerdeki karışıklıklara da değindi.

    Konuşmasında Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin önemine işaret eden Ban Ki Moon, "İçinde bulunduğumuz modern çağda, küçük veya büyük hiç bir ulus, sorumluluklarına katlanmadan kendi vatandaşlarının haklarını ihlal edemez." dedi.

    BM Genel Sekreter, önümüzdeki Mayıs ayında Uganda'nın başkenti Kampala'da toplanacak Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin yetkilerinin genişletileceğine de değindi.
     

Sayfayı Paylaş