AyniPro Ayniyat Takip Programi 3.00 Boyut : 8.61 Mb Kullanım izni : 30 gün Dil : Türkçe Platform : Windows (Tümü) TANITIM Üreticiden : Resmî daireler, ihtiyaç duyduklari tasinirlari DMO yada firmalardan temin ederler. Bu tasinirlari 5018 sayili kanunda öngörülen Tasinir Mal Yönetmeligine göre Tüketim Malzemeleri Defterine, Dayanikli Tasinirlar Defterine kaydetmeleri gerekir. Alt birimlere gereken tasinirlarin temini için, Tasinir Istek Fisi alinmasindan baslayarak; buradaki istegin ambardan karsilanmasi, ambarda yoksa disaridan alinarak ambara giris, çikisinin yapilmasi, dayanikli tasinirlarin zimmetlenmesi, gerektiginde tasinirlarin stoktan düsümüne kadar geçen bir dizi islemler yapilir. Bu islemler, hem tekrar tekrar firma, tasinirlarin yazilmasi, hem de buradaki yazilmalar sirasinda yanlis yapilmasi olasiliginin yükselmesi nedeni ile sikici, ihmale sebep olan islerdir. Oysa siz, su anda, firma, tasinir isimlerinin sadece bir kere yazilmasi ile tüm buradaki islemleri yapan bir uygulamala tanismaktasin. Tasinir Istek Fisinden, Tasinir Islem Fisini mak, sadece bir butona basmakla yapilir. Ayni sekilde Kayittan Düsme Teklif, Onay Tutanagini yada Zimmet Fisini mak yine tek butonla gerçeklestirilir. Bu kadar basit... Bu sirada, Tüketim Malzemeleri Defteri, Dayanikli Tasinirlar Defteri gibi, resmi, tutmak zorunda oldugunuz defterler, ek bir islem yapmaniza gerek olmaksizin, kendiliginden olusmustur. Çünkü uygulamainiz entegre bir uygulamadir. Ayrica sadece birkaç tusla; Dayanikli Tasinirlar Listesi, Tasinir Yönetim Hesabi Icmal Cetvelleri, Tasinir Sayim, Döküm Cetvelleri, Harcama Birimi Tasinir Hesap Cetvelleri, 2.Düzey Tasinir Hesap Cetvelleri, Tasinir Yönetim Hesabi Cetvelleri, Cirolarina Göre Firma Listesi, Firma Bazinda Tasinir Listesi, Siparis Listesi, Ambar Devir, Teslim Tutanagi, Sayim Tutanagi yabilirsinsinsin. Yaygin muhasebe uygulamalari, ayniyat takibi için yetersizdir. Çünkü AyniPro gibi stok, cari hesap takibini yapsalar dahi, Tasinir Istek Fisi, Tasinir Islem Fisi, Zimmet, Düsüm evraklari ile Dayanikli Tasinirlar, Tasinir Sayim, Döküm Cetveli, Birimlerdeki Tasinir Listesi, Sahislardaki Tasinir Listesi, Firma Bazinda Tasinir Listesi, Cirolarina göre Firma Listesi, Zimmetli Tasinirlar Listesi gibi raporlarin muhasebe uygulamalari ile basilamamasi, takibinin yapilamamasi uygulamaimizi tercihte değerli bir etkendir. Sizleri de buradaki uygulamaa sahip olmaya çagiriyoruz. Sormakta hiçbir zaman tereddüt etmeyiniz. Sorulariniz bizi ancak memnun eder. Tasinir Istek Belgesi Tasinir talebinde bulunan birimlerce düzenlenen buradaki belge, istek yapan birim ile istenilen tasinirin cinsini, miktarini, III üncü, sonraki düzey detay kodunu gösterir, ihtiyaç sahibi birim yetkilisinin onayini tasir. Alt birimlerden gelen istek, asagidaki pencerede görüldügü gibi islenir. Buradaki tasinirlar daha önce tanitilmis ise tekrar tanitmaya gerek kalmaz, sadece seçilerek satirlar olusturulur. Bu ekrandan Giris, Çikis evraki asagidaki ilgili butonlara basilarak olusturulur. Böylece ayni satirlari yepyeniden yazmaniza gerek kalmaz. Tasinir Islem Fisi-Çikis Tasinirlar, tüketime verildiginde, satildiginda, baska harcama birimlerine devredildiginde, bagis yapildigi yada hibe edildiginde, hurdaya ayirma, yipranma, kirilma, bozulma nedeniyle kullanilamaz hale geldiginde yada kaybolma, çalinma ya da canli demirbasin ölümü hallerinde çikis kaydedilir. Girisini yaptigimiz tasinirlarin çikisini yapmak için giris bölümünden de Çikis butonuna basarak basitlikla, otomatik olarak yabilirsinsinsin. Çikista etiket butonu ile barkod etiketi basabilirsinsinsin. Zimmet Fisi Demirbas, makine, cihazlarin kullanılabilirsinsina verilmesinde Zimmet Fisi düzenlenir. Tasinir Kod Listesinin B bölümünde gösterilen kara tasitlari, is makinelerinin sürekli olarak kullanacak personele verilmesinde ise farkli bir Zimmet Fisi düzenlenir. Bu fis, vardiya usulü çalisilan yerlerde kullanilan kara tasitlari, is makineleri için isyerinde koordinasyonu saglayan sorumlu yönetici adina düzenlenir. Diger tasitlarin kullanicilarina tesliminde zimmet fisi düzenlenip düzenlenmemesi harcama yetkilisinin kararina baglidir. Zimmetlediginiz demirbas listesini zimmet fisi basarak görebilirsinsinsin. Kayittan Düsme Telif, Onay Tutanagi Bu tutanak, çalinma yada kaybolma nedeniyle yok olan, yipranma, kirilma, bozulma nedeniyle kullanilamaz hale gelen, hurdaya ayrilan tasinirlarin kayitlardan düsülmesi gayeiyla üç nüsha olarak düzenlenir. Harcama yetkilisi tarafindan onaylanan tutanagin bir nüshasi, çikis kaydina esas olmak üzere düzenlenen Tasinir Islem Fisi ekine, ikinci nüshasi muhasebe birimine gönderilecek Tasinir Islem Fisi ekine baglanir. Diger nüshasi dosyasinda saklanir. Listeler Dayanikli Tasinirlar Listesi: Bu liste, Tasinir Kod Listesinin (B) bölümünde gösterilen tasinirlardan oda, büro, bölüm, atölye, servislerde kullanilmak üzere verilenler için iki nüsha olarak düzenlenir. Listenin bir nüshasi tasinirin bulundugu yerde asili bulundurulur. Diger nüshasi ise dosyasinda saklanir. [T.M.Y. Örnek No.8] Defterler Tüketim Malzemeleri Defteri: Bu defter, Tasinir Kod Listesinin (A) bölümünde yer alan tüketim malzemelerinin giris, çikislari için tutulur. Tasinir çikis kayitlari ilk giren - ilk çikar esasina göre, III. düzey detay kodlari itibariyla yapilir. Birden fazla ambari olan idarelerde buradaki defter her ambar için ayri tutulur. Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !