Galatasaray’ın yeni transferinin, Avrupa Ligi’nde forma giyip giymeyeceği tartışma konusu oldu. Everton’ın, Avrupa’da kadroya almamasına rağmen Avustralyalı yıldızın 18. maddeye takıldığı, UEFA’ya resmen başvurulacağı öğrenildi Galatasaray, Everton’ın Avustralyalı yıldızı Lucas Neill’in transferi ile savunmasında önemli bir sıkıntıyı giderirken, dün sürpriz bir gelişme yaşandı. İngiliz takımının, Avrupa Ligi gruplarına isim bildirme tarihi olan 1 Eylül 2009’dan sonra 17 Eylül’de transfer ettiği, bu nedenle de oynatamadığı Neill’in, Galatasaray’ın Avrupa maçlarında yer alması gerektiği düşünülürken, UEFA’nın Avrupa Ligi statüsündeki 18. maddesi kafalarda soru işareti yarattı. 18. madde “Eğer söz konusu oyuncunun yeni kulübü UEFA Avrupa Ligi’nde mücadele ediyorsa, eski kulübünün UEFA Avrupa Ligi’nde mevcut sezonun herhangi bir bölümünde yer almaması gerekmektedir“ konusunu içeriyor. Bu madde aynı zamanda farklı kupalarda (Şampiyonlar Ligi) bir futbolcu oynayabilir hükmüyle de tamamlanıyor. Sarı-kırmızılı yönetimin sabah saatlerinde “Avrupa Ligi’ne Everton tarafından ismi bildirilmediği için Neill bizim formamızla Avrupa’da oynar” diye açıklama yapmasına karşın, 18. madde yüzünden UEFA’ya başvuracağı öğrenildi. Ancak Galatasaray kulübüne danışmanlık yapan hukuk çevreleri, UEFA’nın böyle bir başvuru karşısında büyük olasılıkla Lucas Neill’e, sarı-kırmızılı formayla Avrupa Ligi’nde oynama izni vereceklerini savundular. Galatasaray’ın, önümüzdeki günlerde bu konuda UEFA’dan bilgi alacağı da ifade edildi. Lucas Neill: Şoke oldum Lucas Neill, İngiliz basınına yaptığı açıklamada Galatasaray’a transfer olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Sky Sports’a konuşan Avustralyalı futbolcu, “Bu sezon büyük hedefleri olan, Avrupa’nın önemli kulüplerinden birine katıldığım için çok memnunum. Benim için harika, yeni bir meydan okuma olacak. Galatasaray’la anlaşmak beni kesinlikle mutlu ediyor” ifadelerini kullandı. İstanbul’a pazar günü gelerek, takıma katılmayı dört gözle beklediğini ifade eden 31 yaşındaki savunmacı, transferin kendisi için sürpriz bir biçimde geliştiğini de ifade etti. Sezon başında bir yıllık imza attığı Everton’dan ayrılmak için herhangi bir girişiminin olmadığına dikkat çeken Neill, “İki kulübün görüşme yaptıklarını öğrenince şoke oldum. Bu aşamadan sonra ise kendimi ve ailemi düşünmek zorundaydım” dedi. Kaynak : Milliyet