İstanbul'a yeni ofisini açan HKC ürünlerini Türkiye pazarına sundu HKC marka monitörler Çözüm Yaz. Don. Elekt. İç ve Dış Tic. A.Ş. distribütörlüğünde Türkiye pazarına giriş yaptı. HKC Grup 1997 yılında kardeş firmalar olan Huike Electronics Co. Ltd. and HKC Overseas Limited olarak kurulmuştur. Kuruldugu günden bu yana Ar-Ge ve üretim departmanlarına yatırım yapan bir firma olarak biliniyor. Çalısan sayısının 115’nin Ar-Ge departmanında olmak üzere toplamda 5800 çalışanı bulunuyor. HKC LCD TV üretimi için 10 adet üretim bandı ile aylık 500 bin adet ve LCD Monitör üretimi içinde 8 adet üretim bandı ile aylik 350 bin adet üretim kapasitesine sahip. 2009 yılını LCD TV satışlarında 1 milyon adet, LCD monitör satışlarında ise 3.5 milyon adet barajını geçmişti. Toplamda 4.5 milyon adet olan satışların 2.5 milyon adeti iç pazar olan Çin Halk Cumhuriyeti'nde HKC markasi ile satılmış geriye kalan 2 milyon adeti ise Avrupa başta olmak üzere diğer ülkelerde satılmıştır. Firma 2009 yılını 700.000.000 dolar ciro ile kapattı. HKC markası adı altında müşterilerine daha iyi hizmet verebilmek için Hollanda, Almanya, Rusya ve Türkiye ofislerini açmıştır. HKC, İstanbul’daki yeni satış ofisini açması sonucu büyüme stratejisini daha da hızlandırmayı planlıyor. Uluslararası satınalma ve yönetim alanında uzun yıllara dayanan tecrübesi ile Ülke Direktörlüğüne getirilen Gürol Üner liderliğinde, firmanın Türkiye pazarı için öncelikli ürünlerine yönelik bölgesel stratejiler geliştirecek. Tüm Türkiye’de dağıtımını, ülkenin 4 yanında 1500’i aşkın aktif bayisiyle hizmet veren Çözüm A.Ş. üstleniyor.