Güiza'yı telefonla arayan Aragones'in, Önümüzdeki sezon için bir takımla anlaşmak üzereyim. Hiçbir yere gitme, çünkü seni transfer edeceğim dediği belirlendi İspanyayı Avrupa Şampiyonu yaptıktan sonra Başkan Aziz Yıldırımın, İşte hayalimdeki teknik direktör diyerek büyük umutlarla Fenerbahçenin başına getirdiği ancak hayal kırıklığı yaratınca gönderdiği Luis Aragones, Güizaya kanca attı. Bir ara Sevillanın teknik direktörlüğü için adı geçen ancak sezon sonuna kadar çalışması için yapılan öneriyi reddeden Dedenin, geçtiğimiz günlerde Güizayı arayıp, Şu anda bazı görüşmelerde bulunuyorum ve her an bir takımla anlaşabilirim. Sakın Fenerbahçeden ayrılıp başka bir takıma gitme. Çünkü seni gideceğim takıma götürmek istiyorum. Benden haber bekle dediği öğrenildi. Meydan okumaya bayılıyor Bu arada Marca Gazetesine açıklamalarda bulunan Daum, Güiza hakkında çarpıcı sözler sarfetti. Golcüsünün, sezon başında yaşadığı fiziksel sorunlara, özel hayatındaki çalkantılara rağmen profesyonelce davrandığını vurgulayan Alman hoca, şunları söyledi: Dani şu anda çok daha iyi ve takım da bunu hissediyor. Özellikle kişisel sorunları onu etkiledi. Halen de endişelendiriyor. Boşanmasıyla ilgili aniden İspanyaya gitmek zorunda kaldı. Bunlara tahammül etmesi zor oluyor. Güiza her zaman ciddi ve üzgün. İçine kapanıyor. Onu mutlu görmüyorum ama iyi bir profesyonel. Takıma ihtiyacı olanı da veriyor. Sahada beklenmedik zamanda ortaya çıkan bir futbolcu. Çim üzerinde büyük şeyler yapmadan bir saat kalabilir ve aniden, güzel bir hareketle gol atabilir. Meydan okumaya bayılıyor. Zoru kolaya çevirme yeteneğine sahip.