yöntem menü Kurulum servis arama uydu yapılandırma standart dışı kullanıcı tarafından tanımlanmış yapılandırma seçtikten sonra ilk uydu karşısında LNB Altında 0 yazar ok deyin sonraki sayfa seçin DiseqC kipi : karşısındaki Version 1.0 , 1.1 olarak değiştirin 6 tuşuna basarak sıralama tekrarına işaret koyduktan sonra hafızaya alarak çıkın sırasıyla bunu tüm uydulara yaptıktan sonra hafızaya alıp çıkın umarım sorununuz çözülmüştür 2.yöntem Çözüm bu arıza genellikle anten dayzek lnb Kablo dörtlüsünden başımıza gelmekte bu makinalar çoklu anten kullanıminda dayzek seçmektedir dream'ler ve muadili cihazlar için röleli diseqc jagor, technisat,starsat ve goldmaster dayzeklerde olumlu sonuç vermiştir… sonuç alamazsanız servise gönderin.
Benim başıma bu sorun gelmişti. 1.ci yöntemi yani diseq tipini 1.1 e getirerek sorunum çözüldü. Bu hata adaptör arızasındanda kaynaklanabiliyormuş
aynı sorun benim de başıma gelmişti arkadaşlar.her şeyi denedim.8 değişik dıesc (ki şu anda atalanta kullanıyorum) denedim ve söylenen tüm ayarları yaptım.fakat sorunum çözülmedi.daha sonradan sorunun bunlarla lakalı olmadığını anladım ve sorunu çözdüm.bunu yapana kadar sinir krizleri geçirmeye başlamıştım.sorun tamamen elektriksel bir sorunmuş meğer.kullandığım lnb dörtlü lnb.buradan diğer odadaki uydu alıcısına ve bilgisayarda kullandığım digital tv kartıma takılı idi.bilgisayara takılı olan uydudan gelen kabloyu çıkarttığım an sorun çözüldü çünkü oradaki topraklamada sorun varmış ve oradan gelen kablo vasıtasıyla dıseğe elektrik geliyormuş.buda problemi oluşturuyormuş.biraz karışık oldu kusura bakmayın ama amacım kimsenin bu sorundan mağdur olmaması.
Arkadaşlar bu ayarladan sonrada sıkıntı çıkıyorsa büyük ihtimal cihazınız klon ve 2. kalıtedır 1. kalıte chazların tunerleri japon malı 2. kalıte cıhazların tunerleri çin malıdır