Apple iOS 8’in çok yer kaplaması yüzünden mahkemelik oldu

Konu, 'Teknolojik haberler' kısmında Leo27 tarafından paylaşıldı.

1. Leo27

Leo27 Guest

16 GB giriş seviyesi depolama alanına sahip iPhone ve iPad modellerinde boş yer bırakmayan iOS 8 güncellemesi, Apple avukatlarının başını ağrıtacak

2014 yılının en fazla tartışılan mobil cihazları arasında iPhone 6, iPhone 6 Plus ve iPad Air 2’nin apayrı bir yeri var. iOS 8 işletim sistemi ile birlikte gelen ilk Apple ürünlerini oluşturan bu üçlü, geçtiğimiz yılın iOS cihazlarında sunulan 32 GB dahili hafıza seçeneğine sahip değildi ve 16 GB’dan başlayarak 64 GB ve 128 GB’a uzanan kapasitede eMMC bellek tercihleri ile kullanıcının beğenisine sunulmuştu.
    Apple’ın ve diğer bütün teknoloji üreticilerinin reklamlarında belirtilen bellek kapasiteleri, hafıza çiplerinin tamamen boş olduğu hallerini temel alan değerlerden ibaret. Akıllı telefonların ve tabletlerin işletim sistemlerinin kapladığı yeri ihmal eden bu tanıtım politikası, Apple başta olmak üzere, teknoloji dünyasının tüm isimlerinin canını yakabilir.
    iOS 8’in neredeyse 3,5 GB yer kaplaması dolayısıyla, 16 GB depolama alanı ile satılan bir iPhone 6’nın hafızasının %20’lik bölümünü işgal etmesinden şikayetçi olan Miami’li Apple hayranları Paul Orshan ve Christopher Endara, soluğu Kaliforniya’nın ilgili tüketici mahkemelerinde aldı. Eğer ikilinin şikayetleri ciddiye alınırsa, Apple ürünlerinin hafıza kapasiteleri işletim sistemleri ve ön yüklü uygulamalarının tümü hesaba katıldıktan sonra kalan rakam üzerinden ilan edilecek.

Sayfayı Paylaş