16 GB giriş seviyesi depolama alanına sahip iPhone ve iPad modellerinde boş yer bırakmayan iOS 8 güncellemesi, Apple avukatlarının başını ağrıtacak 2014 yılının en fazla tartışılan mobil cihazları arasında iPhone 6, iPhone 6 Plus ve iPad Air 2nin apayrı bir yeri var. iOS 8 işletim sistemi ile birlikte gelen ilk Apple ürünlerini oluşturan bu üçlü, geçtiğimiz yılın iOS cihazlarında sunulan 32 GB dahili hafıza seçeneğine sahip değildi ve 16 GBdan başlayarak 64 GB ve 128 GBa uzanan kapasitede eMMC bellek tercihleri ile kullanıcının beğenisine sunulmuştu. Appleın ve diğer bütün teknoloji üreticilerinin reklamlarında belirtilen bellek kapasiteleri, hafıza çiplerinin tamamen boş olduğu hallerini temel alan değerlerden ibaret. Akıllı telefonların ve tabletlerin işletim sistemlerinin kapladığı yeri ihmal eden bu tanıtım politikası, Apple başta olmak üzere, teknoloji dünyasının tüm isimlerinin canını yakabilir. iOS 8in neredeyse 3,5 GB yer kaplaması dolayısıyla, 16 GB depolama alanı ile satılan bir iPhone 6nın hafızasının %20lik bölümünü işgal etmesinden şikayetçi olan Miamili Apple hayranları Paul Orshan ve Christopher Endara, soluğu Kaliforniyanın ilgili tüketici mahkemelerinde aldı. Eğer ikilinin şikayetleri ciddiye alınırsa, Apple ürünlerinin hafıza kapasiteleri işletim sistemleri ve ön yüklü uygulamalarının tümü hesaba katıldıktan sonra kalan rakam üzerinden ilan edilecek.