Phenom II X4 işlemcilerinde revizyon güncellemesine giderek yüksek saat hızına sahip modellerde ısıl güç tasarımını 95 Watt ve 125 Watt seviyelerine çeken AMD'nin 3.6GHz'de çalışan Phenom II X4 975 Black Edition modeliyle şimdiye kadar hazırlanan, standart saat hızı en yüksek dört çekirdekli işlemciyi planladığı bir süredir konuşulmakta. Ancak Bulldozer kod adını taşıyan yeni nesil mikroişlemci mimarisi için takvimde 2011 yılını işaretleyen AMD adına Phenom II X4 975 Black Edition işlemcisinin rekabette yeterli bir adım olması oldukça zor görünüyor. Zira yüksek performans segmentinde liderliği elinde bulunduran Intel, 32nm üretim teknolojisiyle hazırladığı Core i3 ve Core i5 serisi yeni işlemcilerini pazara sunarak maliyet, performans ve güç tüketim noktalarında iddiasını pekiştirmeye hazırlanıyor. Athlon II X4 620 modeliyle endüstride ilk defa 99$ seviyesinden dört çekirdekli işlemci sunmaya başlayan AMD ise Bulldozer mimarisi öncesinde mevcut işlemci ailesi için son kozlarını oynamayı planlıyor. Önümüzdeki yıl için hem orta hem de üst segment platform çözümlerinde güncellemeye gidecek olan AMD'nin en büyük kozu 6 çekirdekli masaüstü işlemcileri olacak. Arapça'da Yıldız anlamına gelen Thuban kod adlı 6 çekirdekli yeni işlemci serisi, AMD tarafından firmanın şimdiye kadar hazırladığı en güçlü masaüstü işlemci ailesi olarak tanıtılacak. Phenom II X6 olarak lanse edilecek yeni işlemcilerde, mimari veya fabrikasyon süreci adına radikal herhangi bir değişiklik olması beklenmiyor. 45nm üretim teknolojisiyle geliştirilen işlemciler, genel olarak AMD'nin sunucu pazarında bir süredir satılmakta olan 6 çekirdekli Opteron modellerinin masaüstüne uyarlanmış Soket AM3 versiyonları olarak tanımlanıyorlar. Çekirdek sayısındaki artışın güç tüketimine etkisini en aza indirebilmek adına dört çekirdekli mevcut işlemcilere kıyasla saat hızlarında bir miktar muhafazakar davranılacağı belirtilen 6 çekirdekli Phenom II X6 ailesinde, pazara giriş yapacak ilk model muhtemelen 2.8GHz'de çalışacak.