Ali TURAN'dan Aciklama

Konu, 'GALATASARAY' kısmında himm tarafından paylaşıldı.

1. himm

himm Banlı Üye

Beğenilen Mesajlar:
    18
    Galatasaray’ın kadrosuna katmak istediği Ali Turan, kaptanlığını yaptığı Kayseri’den ayrılmasının kolay olmadığını vurguladı, “Ancak Anadolu’da top koşturan her futbolcunun gönlünde büyüklerde oynamak vardır” diyerek açık kapı bıraktı

Sezonun ilk yarısında çok eleştirilen defansına takviye yapmak isteyen Galatasaray’ın gündemindeki Kayserispor kaptanı Ali Turan, Milliyet’e konuştu. Kayseri ile sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan başarılı futbolcu, takımdan ayrılmasının kolay olmadığını söylerken, şartların oluşması halinde transferin gerçekleşebileceğine dikkat çekti.
    Kendisine şimdiye kadar teklif gelmediğini belirten Ali Turan, “Dolayısıyla kimseyle anlaşmadım, imza da atmadım. Ben ekmek yediğim yere asla ihanet etmem. Sezon başında bazı büyük takımların listesinde olduğumu ben de duydum. Ama hepsi bu kadar. Ne bir görüşme, ne de yapılmış bir anlaşma var” dedi.
    Uzun yıllardır Kayseri’de forma giydiğinin altını çizen 26 yaşındaki oyuncu şöyle devam etti:
    “Burayı nasıl terk edebilirim. Kayserispor olarak bu sezon hedefimizi ilk 3 olarak belirledik. Ben bu takımın önemli bir oyuncusu, daha da önemlisi kaptanıyım. Bu yüzden karar verirken iki kere düşünmek zorundayım. Benim gündemimde kesinlikle transfer olmak ya da büyük bir kulübe gitmek yok. Yine de şartlar neyi gösterir, gelecekte ne gibi şeyler önüme çıkar onu da kestiremiyorum. Kayserispor’u bırakıp, gitmek öyle çok kolay değil. Elbette Türkiye’de oynayan her oyuncunun hedefleri arasında büyük bir takımın formasını giymek vardır. Ancak bu hedefi yakalamak sadece tek taraflı olmuyor.”
    Bu arada Ali Turan’ın sezon sonunda bitecek olan sözleşmesini uzatmak için 2 Ocak’ta kulübüyle masaya oturacağı bildirildi.
    Deneyimli futbolcuya, Galatasaray’ın yanı sıra Bundesliga’dan köklü bir kulübün de talip olduğu ifade edildi.

Korkmaz’dan onay
    Galatasaray’ın eski kaptanı ve hocası Bülent Korkmaz, Kayseri Erciyesspor’dan eski öğrencisi Ali Turan’a tam not verdi. Teknik adamlık kariyerini Azerbaycan’da sürdüren Korkmaz, “Ali Turan çok düzgün kişiliği olan, deyim yerindeyse 10 numara bir oyuncudur. Antrenmanda bile maç gibi çalışır. Bire birde kolay kolay geçit vermez. Tabii büyük takım psikolojisini kaldırır mı, kolay uyum sağlar mı bunlar soru işareti. Yine de Ali Turan’ı alan takım çok yararlı bir transfer yapmış olur” dedi.

Sayfayı Paylaş