Aracınızın içinde ev prizine ne dersiniz? Araç için cep telefonu şarj cihazları, araç için minik LCD televizyonlar... Arabanızda kullanabileceğiniz çeşitli ürünler olsa da herkes muhakkak aklından araçta neden priz olmadığı sorusunu geçirmiştir. Çünkü mutlaka evimizde kullandığımız bir cihazı arabamızda da rahatlıkla kullanmak istemişizdir. Akasa da bu eksikliği fark etmiş ve araba çakmak çıkışını prize çeviren bir cihaz üretmiş. Bakalım cihazın başarısı ne alemde? Dönüştürücü aslında oldukça basit. Minik bir kutu şeklindeki cihazın ön tarafında ilginç görünümlü bir priz bulunuyor. Arka tarafında ise 2 tane USB çıkışı ile araba çakmak çıkışı arasındaki bağlantıyı sağlayan kablonun portu var. Evet, sadece evlerde kullanılan standart fişleri değil; aynı zamanda USB’den şarj olan cihazları da destekliyor. En basitinden bir örnek vermek gerekirse; cep telefonunuzun bataryasını ister normal şarj cihazıyla, ister kendi USB kablosuyla doldurmanız mümkün. Tabi böyle bir durumda USB kablosu daha cazip geliyor. Dönüştürücünün üst kısmında bir uyarı ışığı bulunuyor. Bu uyarı ışığı cihaz çalışır durumdayken yeşil renkte yanıyor. Ama eğer kısa devre, aşırı yük, akü geriliminin 11 voltun altına inmesi veya aşırı ısınma gibi bir durum olursa, bu uyarı ışığı kırmızı renkte ışık saçarak kullanıcıyı uyarıyor. Tabi sadece uyarmakla kalmıyor, çıkış gerilimini de kesiyor. Çakmaktan prize dönüşüm yapan minik cihaz, sürekli olarak 120; maksimum 150 watt güç sağlayabiliyor. Arabada ütü yapmak veya elektrikli ısıtıcı filan kullanmak istemiyorsanız yeterli bir miktar, değil mi? Akasa’nın 86 x 55 x 31 mm gibi minik bir boyuta sahip olan dönüştürücüsü, sadece 175 gram ağırlığında. Dönüştürücünün hemen yan tarafında bulunan minik fan, devrelerinin biraz daha serin çalışmasını sağlıyor. Elimizde böylesine işlevsel bir cihaz var, biraz çılgınca birşey denesek kötü mü olur? Biraz düşündükten sonra evde kullandığım (ne yalan söyleyim, deli gibi sevdiğim) Logitech Z2300 2+1 ses sistemimi arabada kullanma fikri geldi aklıma. Evet, bunu yapmalıydım... Logitech Z2300’ü biraz tanıyalım: 200 watt RMS (120 watt woofer, 40 x 2 watt uydu) ses çıkış gücüne sahip 2+1 ses sistemi, zamanında özellikle bass kalitesiyle kullanıcıların aklını almayı başarabilmişti. Wooferın arka tarafına baktığımda güç girişin 230 volt / 1 amperlik bir akıma ihtiyaç duyduğunu görüyorum. Yani 230 / 1 = 230 watt. Bahsi geçen ürün bir ses sistemi olduğundan, 230 wattın altında da çalışabileceğini biliyorum. O zaman Z2300’ü bilgisayardan söküp arabaya indirme vakti geldi... Z2300’ü arabaya götürüp yerleştiriyorum. Bagaja koyduğum wooferdan çıkan güç kablosunu, arabanın bir yerlerinden geçirerek ön tarafa yetiştiriyorum ve Akasa dönüştürücüye bağlıyorum. Dönüştürücüyü de çakmağa bağladığım anda, Z2300’ün ses açma kapama düğmesinin yanında bulunan LED yanmaya başlıyor. Hemen MP3 oynatıcımı bağlıyorum ve çalıştırıyorum. Listemden de bir bass test parçası açıyorum; eğlence başlıyor... Z2300’ün evdeki sergilediği performansa yakın bir performans alabiliyorum. Basslar vurdukça arka koltuk resmen yerinden oynuyor. Yine de evde aldığım performans kesinlikle daha iyi. Bu arada dikkatimi çeken şey, Z2300’ün ses ayarı tuşlarının hemen yanında bulunan güç LED’inin sağladığı ışık, her bass vurduğunda azalıp tekrar artıyor olması. Bu da demek oluyor ki Akasa’nın dönüştürücüsü, Z2300’ü “bir noktaya kadar” besleyebildi. Zaten biz de yaptığımız hesaplarda Akasa’nın tam manasıyla beslemesini beklememiştik. Şarkıyı değiştirmek için MP3 oynatıcımın ileri tuşuna bastığımda oluşan sessizlikte, bir vızıltı dikkatimi çekiyor. Hemen durduruyorum MP3 oynatıcıyı. Ses Akasa dönüştürücünün fanından geliyor. Cihazın dış tarafına elimi sürdüğümde herhangi bir sıcaklık hissetmesem de, Z2300 ile birazcık fazla yüklenmemizden dolayı fanı gayet hızlı dönüyor. Keşke fanı birazcık daha sessiz yapsalarmış... Akasa dönüştürücü, aslında hakkında çok da yorum yapılabilecek bir ürün değil. “Şunun, şunun, şunun bir de bunun için ihtiyacınız olabilir” diyemiyorum, çünkü her an her şey için lazım olabilir. Yalnız cihazın priz kısmının biraz daha sağlam olmasını beklerdim. Yanlış anlamayın, kalitesizlik filan değil. Sadece taktığımız fiş birazcık kolay çıkabiliyor. Fanı da yük altında ses çıkarıyor... Eee, bu iki eksisi yüzünden alınmaz mı bu ürün? Bu kadar çeşitli işlev sağlayabilen minik bir cihaz kaçar mı? Puan: 9/10 Artılar Zaten kendisi başlı başına bir artı Eksiler Fanı biraz sesli çalışıyor Priz, fişi birazcık daha sağlam tutuyor olabilirdi
googlelayınca bulunuyor. mesela Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. ! mevcut. Benimde aklıma şöyle bir fikir getirdi. Güneş paneli ile eve konulan bir akü şarj edilir akü çıkışından bu cihaz beslenilir bu cihazın çıkışına da artık tasarruflu ampul mu baglarsınız ufak boyutlu bir lcd ile bir receiver mi baglarsınız oda son kullanıcıya kalmış.