ADSL için sabit hat zorunluluğu kaldırılıyor

Konu, 'İnternet Alemi' kısmında Ertan AKTEPE tarafından paylaşıldı.

1. Ertan AKTEPE

Ertan AKTEPE
    UyduTürk
    Administrator

Beğenilen Mesajlar:
    19
    Rekabet Kurulu, ADSL bağlantısı için sabit telefon hattı zorunluluğunun kaldırılmasını istedi.

Rekabet Kurulunun 18 Şubat 2009'da aldığı kararlar, Kurumun internet sayfasında yayımlandı.

Buna göre, Kurul, Türk Telekomünikasyon A.Ş tarafından ADSL bağlantısı için sabit telefon hattının zorunlu tutulmasının, 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanuna aykırı olduğu iddiası üzerine inceleme yaptı. İnceleme sonucunda, Türk Telekomünikasyon A.Ş. hakkında soruşturma açılmasına gerek olmadığına karar verildi.

Ancak, söz konusu şirket tarafından yalın ADSL uygulamasının başlatılması ve şikayet konusu uygulamaya son verilmesini teminen 3 ay içinde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumuna gerekli başvurunun yapılarak, Rekabet Kurumuna tevsik edilmesi kararlaştırıldı. Bu konuda, Türk Telekomünikasyon A.Ş'ye ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumuna görüş yazısı gönderilmesi için Başkanlığa yetki verilmesi karara bağlandı.
    TELEKOM'DAN AÇIKLAMA
    Türk Telekom'dan Borsa'ya gönderilen yazıda, Rekabet Kurulunun “Yalın ADSL” kararının şirkete ulaştığı belirtilerek, “Konu ile ilgili değerlendirmenin yapılabilmesi için gerekçeli kararın tarafımıza tebliğ edilmesi beklenmektedir” denildi.
    Rekabet Kurulunun 18 Aralık 2008 tarih ve 08/73 sayılı toplantısında ADSL bağlantısı için sabit telefon hattı olmasının zorunlu tutulması konulu şikayet hakkında yapılan ön araştırma kapsamında Rekabet Kurulunun 18 Şubat 2009 tarih ve 09/07/127/38 sayılı toplantısında, dosya konusu iddialar ile ilgili olarak Türk Telekomünikasyon A.Ş hakkında 4054 sayılı Kanunun 41. maddesi uyarınca soruşturma açılmasına gerek olmadığı belirtilen açıklamada, bununla birlikte aynı kanunun 9. maddesinin üçüncü fıkrası uyarınca adı geçen teşebbüs tarafından yalın ADSL uygulamasının başlatılması ve bu suretle şikayet konusu uygulamaya son verilmesini teminen üç ay içerisinde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumuna gerekli başvurunun yapılarak Rekabet Kurumuna tevsik edilmesi hususlarında Türk Telekomünikasyon A.Ş'ye ve karar hakkında bilgilendirilmek üzere Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumuna görüş yazısı gönderilmesi için başkanlığa yetki verilmesine karar verildiği aktarıldı.
    Açıklamada, “Gerekçeli karar ve görüş yazısı tarafınıza ayrıca tebliğ edilecektir” denildi.

2. coscos1222

coscos1222 Guest

Agzından baldamlıyor hocam inş bir anöncekalkar yeterartık bu cektigimiz eziyet

3. kartal3x

kartal3x Üye Üye

Beğenilen Mesajlar:
    0
    bi o kadar da benden

4. oprt

oprt Yeni Üye Üye

Beğenilen Mesajlar:
    0
    ALLAH razı olsun

5. uzay037

uzay037 Aktif Üye Üye

Beğenilen Mesajlar:
    0
    süper bir sey olur.

6. Alias57

Alias57 Yeni Üye Üye

Beğenilen Mesajlar:
    0
    Son durum nedir bu konuda hala tam olarak bi kesinlik yok sanırım ???

7. eagle41

eagle41 Yeni Üye Üye

Beğenilen Mesajlar:
    0
    yeter artık kaldırsınlar şunu

8. suvekum

suvekum Süper Üye Üye

Beğenilen Mesajlar:
    0
    Geç kalmış bir karar ama tüketiciyi kazıklayacak bir formülü yalın adsl diye piyasaya sürmeseler bari...

9. antencii

antencii Yeni Üye Üye

Beğenilen Mesajlar:
    0
    peki tel nasıl iptal ettiricez

10. merdil

merdil Yeni Üye Üye

Beğenilen Mesajlar:
    0
    türk telekomun böyle bir kararın altında kalacağını sanmıyorum. bu karar sadece karar olarak kalır. söyleyecek ve yazacak çok şeyler olabilir fakat uygulanacağını sanmıyorum.

11. adilakturk

adilakturk Yeni Üye Üye

Beğenilen Mesajlar:
    0
    inşallah kalkar sabit hatlar:17904B853C64:

12. urunguahmet

urunguahmet Süper Üye Üye

Beğenilen Mesajlar:
    0
    arkadaşlar benim smile adslden internet bağlantım var.ev telefonunu geçen ay babam tamamen kapattırdı.şu anda kullanılmıyor.sadece cihazı taktığımda dıt sesi geliyor.fatura sorgulama yaptığımda da böyle bir abone kaydı yok deniyor.buna rağmen interneti sorunsuz kullanmaya devam ediyorum.böylece ev telefonuna boş yere fatura ödemekten kurtuldum.

13. sıvacı

sıvacı Yeni Üye Üye

Beğenilen Mesajlar:
    0
    ama 10 tl telefon tahsis ücreti olduğunu duydum evinde telefon olmayan kişilerin misal limitli ADSL tarifesinin yanında 10 tl de tahsis ücreti ödediğini duydum doğrumudur acaba
    :e010:

14. Ertan AKTEPE

Ertan AKTEPE
    UyduTürk
    Administrator

Beğenilen Mesajlar:
    19
    Sözleşmede öyle birşey yok bildiğim:thumb_up:

15. sıvacı

sıvacı Yeni Üye Üye

Beğenilen Mesajlar:
    0
    Zaten şunun şurasında Eylül e kadar zaman var tahütnamemin bitmesine,ADSL ile beraber telefonuda iptal etireceğim 4 ay var,kablo tv aboneliğe geçeceğim internette de oradan devam edeceğim,TTNET alsın bu kazık hizmetlerini başına çalsın

16. Ertan AKTEPE

Ertan AKTEPE
    UyduTürk
    Administrator

Beğenilen Mesajlar:
    19
    Malesef ülkede ttnet tekeli var ne yapsa katlanıyoruz bizde ama az kaldı quicknet geliyor banada:)

17. sıvacı

sıvacı Yeni Üye Üye

Beğenilen Mesajlar:
    0
    bizim amca oğlu limitsiz 1M + telefon bağlatmadığı halde 10 tl faturasına ekleniyor

18. Ertan AKTEPE

Ertan AKTEPE
    UyduTürk
    Administrator

Beğenilen Mesajlar:
    19
    <<<buda kredi kartı senelik ücreti gibi alıyor ama yasal hakkı yok:mad:

19. sıvacı

sıvacı Yeni Üye Üye

Beğenilen Mesajlar:
    0
    aslında internet erişimi için kabloya bağımlı değiliz vaymeks diye yeni bi sistem var.Ulaştırma bakanı Binali Yıldırım ın masasında bekliyor. daha ekonomik ve az maliyeyli bi sistem ama ADSL ye bukadar yatırım yapıldıktan sonra mevcut sistemin kaymağını iyice yemeden serbest bırakmazlar

20. yusufturgut

yusufturgut Yeni Üye Üye

Beğenilen Mesajlar:
    0
    artık buna millet iyice k......r bu tekelciliğin birgün sonu gelecek allah bunlardan hesap soracak biz burdayız burunlarından fitil fitil gelsin o fazladan ödediğimiz paralarımız ben helal etmiyorum haram olsun

Sayfayı Paylaş