Adnan Polat : Basın Toplantısı

Konu, 'GALATASARAY' kısmında diyot tarafından paylaşıldı.

1. diyot

diyot Süper Üye Üye

Beğenilen Mesajlar:
    0

Basın Toplantısı: Adnan Polat

Galatasaray Spor Kulübü Başkan Yardımcısı Adnan Polat, Mecidiyeköy’deki Galatasaray Spor Kulübü merkezinde bir basın toplantısı yaptı. Gündemdeki konularla hakkında konuşan yapan Adnan Polat, şu açıklamaları yaptı.

“Bugün toplantımızın amacı, genel olarak Galatasaray Spor Kulübü ile ilgili kamuoyunu, taraftarlarımızı ve camiamızı bilgilendirmektir. Bildiğiniz gibi 2006-2007 sezonu, futbol açısından bizim için hayal kırıklığı olarak geçti. Kendimizi 2007-2008 sezonuna hazırlamak için geçen sezondan beri çalışıyorduk. Bu çalışmalarımızı uygulamaya da sezon biter bitmez başladık. Bu doğrultuda futbol takımında özellikle Futbol AŞ’nin yapısında çok büyük değişiklikler yaptık. Bu yeniden yapılanma süreci bir müddet daha devam edecektir. Hepinizin takip ettiği gibi transferlerimizi yaptık. Medyada bir çok isim de görmekteyiz. Yapılan transferlerin dışında zikredilen isimlerden sadece bir tanesi ilgi alanımızda, diğerleri değil. Saviola çok fazla yazılıyor. Ama bizim gündemimizde yok. Transfer bitti mi diye soruluyor. Transferimiz 365 gün devam edebilir. Transferle ilgili şu anda fazla bir şey söylemek istemiyorum. Yeni gelen futbolcularımızın takımımızı güçlendireceğine inanıyoruz. En önemlisi evvelki sene takımımızı şampiyon yapan futbolcularımız da bünyemizde. Yeni gelen arkadaşlar ile en üst noktaya çıkacağımıza inanıyoruz. Bu mücadelenin, forma savaşının Galatasaray Takımı’na olumlu yansıyacağını düşünüyorum.

Bunun dışında basketbolda takımımız evvelki sene 9’uncu, geçen sene ise, 4’üncü olarak sezonu tamamlamıştı. Yeni sezonda Galatasaray Basketbol Takımı’nın menajerliğine Nur Germen getirildi. Galatasaray Basketbol Takımı’nın altyapı ve profesyonel takımı yönetimi Nur Germen’in sorumluluğunda olacaktır.

Bu hafta içinde hepinizin de izlemiş olduğu gibi, Kalamış Tesisleri’ndeki yatırımımızın bir miktarını tamamladık. Kalamış’a sık giden camiamızın üyeleri tesisi çok beğendiklerini söylüyor. Bu da bizi çok mutlu ediyor. Galatasaray Adası ile ilgili yatırımlar tamamlandı. İmar mevzuatı çerçevesinde Ada baştan aşağı yenilendi. Orasının da açılış birkaç gün önce yapıldı. Şu anda İstanbul’un incisi konumunda.

Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımımız namağlup şekilde Türkiye Şampiyonu oldu. Ayrıca Avrupa dördüncülüğüne ulaştı. Takımımızla gurur duyuyoruz. Bu başarıları bizleri de motive ediyor. Gelecek sene Avrupa’da final oynamak için hazırlanıyoruz. Sutopu takımımız Türkiye Şampiyonu oldu. Bu arkadaşlarımızı da kutluyorum. Yeni sezonda da aynı başarıyı yakalayacaklarından bir şüphem yok. Çünkü Türkiye’de su sporlarında lider kulübüz.

Merchandising’de Galatasaray Store ve Cafe Crown ile yapmış olduğumuz, ilk örneğini de Mecidiyeköy’de Cafe Crown ile beraber gerçekleştirdiğimiz girişimde son derece başarılı sonuçlar almaya başladık. Son 15 günlük satışlarımız 60 bin adetin üzerine çıkmaya başladı. Forma, tişört, atkı vs… Bu arada güzel bir rakam veriyim. Lincoln, Türkiye’ye geldiğinden beri 11 bin forma, 8 bin tişört, 4 bin tane atkı satılmış dün akşam itibariyle. Aynı hızla devam etmesi için bu satışların üretici firmanın ikmal ve lojistiğinin devamını sağlamaya çalışıyoruz. Pazartesiden itibaren tekrar arzu edilen miktarda forma olacaktır Galatasaray Store mağazalarında. Türkiye rekoru olacaktır diye ümit ediyoruz.

Son bir sene içinde gerek kulüpte olsun, gerek şirketlerimizde olsun idari yapılanmayı ön planda tutmuştuk. Şu anda bu yapılanmanın yüzde 90’ı tamamlanmış vaziyette. Şirketlerimizin başındaki genel müdürler tam yetki ile görevlerinin başında. Kulüple ortak yürütülen bazı şeyler tamamen ayrıştırılmış vaziyette. Şirketlerin mali yapıları şeffaflaştı bu şekilde. Bu anlamda şirketlerimizi başında olan arkadaşlarımıza; Pazarlama AŞ’nin başında Selva Darnel’e, Futbol AŞ’de Adnan Sezgin’e, koordinasyonumuzu yapan Ebru Köksal'a, Sportif AŞ’nin başındaki Ömer Kükner'e, Genel Sekreterimiz Selçuk İren’e ve burada ismini saymadığım tüm arkadaşlarıma üstün gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum.

Galatasaray’ın gündemindeki en önemli konu stadyum. Hepinizin yakından bildiği gibi 19 Temmuz’da bu yatırıma ilgi duyan firmalar ihale evraklarını, tekliflerini TOKİ’ye teslim edecekler. Bizim tahminiz 10 gün içinde yapılacak olan değerlendirmelerden sonra Galatasaray Stadını yapacak firma belli olacak. Ağustos içinde temel atmayı öngörüyoruz. Şu an gözüken bir problem yok. Başbakanımızın ifadesiyle Avrupa’nın en iyi statlarından biri burada inşa edilmiş olacak.

Riva ile ilgili olarak çok fazla soru geliyor. Alıcılar var ama biz arzu ettiğimiz fiyatı, gerçek değeri olan fiyatı bulmadan burayı satmayı düşünmüyoruz. Burasının satışının gerçekleşmesi biz çok rahatlatabilir. Ama Riva arazisini gerçek değerinde satmalıyız.

Geçtiğimiz 1,5 yıl içinde Galatasaray’ın mali yapısında iyileşmeler oldu. Bu iyileşme içinde Galatasaray’ın herhangi bir gayrimenkul satışı gerçekleşmedi. Sadece bünyemizdeki arkadaşlarımızın üstün gayreti ile daha tasarruflu, daha kontrollü harcamalar yaparak ve yeni sponsorlar ekleyerek mali durumumuzda iyileşmelere gittik. Galatasaray Kulübü’nün şirketleri ile birlikte toplam borcu 130 milyon dolar civarındadır. Tabii ki bizim hedefimiz varlıklarımızı satmadan borçları minimize etmek. Gerek mali olarak, gerek idari, tesis ve sportif olarak taraftarlarımızı hoşnut edecek neticeler alacağız.

Son zamanlarda speküle edilen bir konuya da değineceğim. Biliyorsunuz Galatasaray-Fenerbahçe maçında burada hepimizi üzen olaylar yaşandı. Hem taraftarlarımızı, taraftar olup hem de kongre üyemiz olan arkadaşlarımızı eleştirmiştim. Fakat o maçta hayatında ilk defa Galatasaray stadına gelen kim tarafından organize edildiğini bilmediğimiz, kapıdaki güvenlik elemanlarını nasıl elde ettiklerini bilmediğimiz değişik kapılardan 50 ve 100’er kişilik gruplarla stadın içine giren ve koltukları kırıp, sahaya yabancı madde atan bir kesim vardı. Ben onları çapulcu olarak adlandırdım. Taraftarlarımızı yaptığı uygulamalardan dolayı eleştiririm ama böyle bir ifade olamaz. Konu saptırılmasın, taraftarlarımıza kimse böyle bir yakıştırma yapmasın”.

Adnan Polat yaptığı açıklamaların ardından basın mensuplarının sorularını da yanıtladı.

“Savcılığa sevk edilen taraftarla ilgili olan suçlamaları ben de bugün okudum. Baktığınız zaman bunlar kapalı tribünde ve açık tribünde olan taraftarlarımız diye düşünüyorum. Benim kişisel düşüncem, orada çevik kuvvet ile karşı karşıya gelen, o andaki gergin ortamdan dolayı kaynaklanan olaylar olduğu. Olayların organize olmadığını düşünmüyorum. Organize işi yapanlar bence birleri tarafından gönderilip münferit eylem yapanlardır. Numaralı tribünde oturan birçok arkadaşım şunu söyledi. Tribünde 100’den fazla taraftar görüntüsü altında insan vardı ve bunları ilk defa gördük. Girer girmez her türlü yabancı malzemeyi sahaya attılar. Diğerleri ise olayların içine karışmış talihsiz arkadaşlarımız diye düşünüyorum”

Bu insanların tespit edilip edilmediğine yönelik olan soruya, Adnan Polat, “Maçtan önce yapılan toplantılarda her iki takım taraftarlarının da tepeden tırnağa aranması gerektiğini yetkililere ilettik. Maalesef bu arama yapılmadı. Mesela bir karar alınıyor. Her maça ayrı emniyet müdür atanacağına, bütün sezon için bir emniyet müdürü atansa o kişi de bu konuda ihtisaslaşır. Ve çok güzel işbirliği yaparız. Biz yeni sezonda bunu Valimizden talep edeceğiz. Çok iyi neticeler alınacağını düşünüyorum”

Galatasaray taraftarı son 15 yıldır, Türkiye’ye taraftarlık örneği veren bir profil çizdi, son 4-5 ayı saymazsak. Bu olan olaylar bir birikimin patlamasıydı. Taraftar tabii ki şeffaflık istiyor, değişim istiyor. Toprağa attığınız bir tohumun bile meyve vermesi için seneler gerekiyor. Bu değişim süreci başladı. Kalli Feldkamp’ın gelmesi ile birlikte Florya Tesisleri herkese açıldı. Yanlış yapıyorsak da herkesin gözü önünde olmalı ve biz bu yanlışları düzeltmeliyiz mantığı ile hareket ettik. Ama bizim sadece yaklaşımımız yetmez, taraftarında kulübe sahip çıkması lazım. Beş maç ceza aldık. Boş tribünlere oynayacağız, kazandığımızda tabii ki sevineceğiz ama taraftarla sevinmek çok daha güzel. Bütün gayretimizi UEFA maçlarına vereceğiz. Birçok özel maç programlıyoruz bu eksiği gidermek için.

Kombineler önümüzdeki Çarşamba günü satışa çıkacak. Sitemizde tüm bilgilendirmeyi bugün yapıyoruz. Benim talebim taraftarımızdan, alabildikleri kadar çok kombine alsınlar. Çünkü dediğim gibi transferimiz bitmedi. Taraftarımızda katkıda bulunursa, yeni yıldızlar getirmeye devam edeceğiz. Ama bütün yükü bizim omzumuza vurmasınlar. GS Store’lardan ürünlerimizi alsınlar. Desteklerini bekliyoruz. Biz bu işi bir yerlere getireceksek, bu ancak onların desteği ile olabilir. Gelecek sezon çok daha iyi bir yönetim-taraftar ilişkisi olacağı kanaatindeyim.

Geçen yıl Galatasaray’ın almış olduğu 3.lük bizim için başarısızlık. Biz yediğimiz gollerden dolayı değil de, atamadığımız gollerden dolayı şampiyonluğu kaybettik diye düşünüyorum. Bu sadece bir tanesi, ben 20-30 tane daha neden sayabilirim. Bizim şu an kulübünden talep etmiş olduğumuz Kayserisporlu Gökhan Ünal var. Kendisi de Galatasaray’a gelmek istiyor. Kulübünün kararı futbolcuyu vermek yönünde olursa biz Gökhan’ı kadromuza katmak isteriz. Hayat biter, transfer bitmez.

Ümit Karan ile görüşmedim. Adnan Sezgin ve Haldun Üstünel görüştü. Galatasaray Spor Kulübü'nün bir duruşu var. Galatasaray’da oynamak istemeyen bir futbolcuyu tutmayız. Alıcı kulübün bizden bir görüşme müsaadesi istemesi gerekir. Alıcı kulüp daha sonra karşımıza oturur, şartları konuşuruz. Anlaşırsak futbolcu gider. Ümit Karan konusunda menajeri ve Fenerbahçe Kulübü'nden farklı açıklamalar geliyor. İşin bu şekilde kapalı kapılar ardında sürdürülmesine gerek yok. Ama buradaki kilit nokta; Ümit Karan’ın bize ben Galatasaray’ın formasını giymek istemiyorum demesi lazım. Biz Ümit’ten öyle bir şey duymadık. Ümit bize gelip böyle bir talepte bulunmadı. Söylentiler üzerine futbolcuma ceza verecek değilim.

Feldkamp’ın takımın başında olması ile ilgili olarak Adnan Polat, “İşin teknik boyutuna geldiğimiz vakit, ben ne yapıyorlar diye merak etmedim. Bana göre Kalli, ne yaptığını bilen dünyadaki 3-4 futbol otoritesinden biri. Öncelikle Galatasaray takımını tek vücut haline getirmeyi çalıştığını biliyorum. Bizim geçen sene temel eksikliklerimiz vardı. Taç atmayı dahi beceremiyorduk. Ben bunu yönetici olarak görüyorsam, Feldkamp bir bakışta görmüştür" dedi.

Sözleşmeler konusunda, Adnan Polat, “Öyle bir ortam yaratıldı ki, sanki tüm takımdaki futbolcularımızın ücretlerinde indirim istiyormuşuz gibi bir talebimiz oldu. Birkaç tane futbolcumuzun aldığı ücrette dengesizlik vardı. Ama bu futbolcunun inisiyatifinde. Galatasaray yarın sabah 29 oyuncu ile yaz kampına gidiyor. Dönüşte bu 24 ya da 25 kişiye indirilecek. Teknik heyetimizin raporunu aldıktan sonra kararımız vereceğiz. Tomas ve Song şu an sözleşmeli oyuncularımız. Hoca tutmak isterse tutar. Tutmak istemezse kendilerine kulüp bulmalarını öneririz."

Adnan Polat yabancı sayısı ile ilgili ise, "Bizim görüşümüz yabancı sayısının arttırılma politikası önümüzdeki 3-5 yıla yayılmalı, kulüpler önünü görmeli, planlarını yaparak düzgün işler yapmalı. Transferin bitmesine az bir süre kala yabancı sayısını arttırmasına karşıyım. Bu sene sayı 6'da kalmalı diye düşünüyorum. Son dakikalarda yapılan transferler Türk Futbolu'na fayda getirmiyor."

TOKİ Başkanının ihaleye başvuracak firmaların projelerini beraberinde getirecekleri açıklaması ile ilgili olarak, Polat şunları söyledi, “Bu zaten ihale şartnamesinde böyle açıklandı. Yani firmalar Seyrantepe Stadı’nın konsept projesini beraberinde getirecekler. Ancak orada ihale komisyonunda iki tane de temsilcimiz var. Her hangi bir aksilik çıkacağını düşünmüyorum.

"Seyrantepe Projesi'ni Fenerbahçeli yöneticiler engellemeye çalıştı mı?" sorusuna Adnan Polat şu yanıtı verdi: "Fenerbahçe yöneticilerinin Galatasaray'ın böyle bir stada sahip olmasını istemediklerini biliyoruz. Rekabeti çok farklı yere getirecektir böyle bir stat. Projeyi engelleme girişimleri olduğunu biliyoruz, görüştükleri siyasi isimler var. Bu yapılan doğru bir hareket değil, bence felsefe olarak yukarı çıkmaya çalışanı aşağıya çekmeye çalışmak yerine, yukarıya çıkanın yanına çıkmaya çalışmalılar. Fenerbahçeli yöneticiler bu konuda kıskanç davrandılar, inşallah kendilerini düzeltirler " [​IMG]

Adnan Polat son olarak, 2007-2008 sezonu ile ilgili, “Geçtiğimiz senelerden farklı olarak kavgasız, gürültüsüz, fair play içinde yeni bir lig diliyorum Galatasaray camiası bize güvensin” dedi.

Kaynak:

Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !

alıntıdır...

2. ican

ican Yeni Üye Üye

Beğenilen Mesajlar:
    0
    paylaşim için teşekürler

Sayfayı Paylaş