500S Tuner Arızası

Konu, 'Dreambox 500 Serisi' kısmında ceryan tarafından paylaşıldı.

1. ceryan

ceryan Aktif Üye Üye

Beğenilen Mesajlar:
    0
    Merhaba arkadaşlar Cihazım yaklaşık 2 hafta önce arızalı.Ekranda sürekli olarak Aradığınız Servis Bulunamadı uyarısını alıyordum. Daha önceleri uyuarı ekrana geldıkten sonra aynı kanal uzerınde 30 dk ya yakın beklediğimde görüntü geliyordu. Artık beklediğimdede yayın gelmiyor.

Çeşitli forumlarda yer alan donanım arızaları ile ilğili teknıklerı denedım ve q72 mosfetin arızalı olduğunu tesbit ettim. Tunerden 12-18 volt çıkmıyordu, sadece 3. ayakta 32 volt vardı
    Aşadıgaki resimde göründüğü gibi kısa devre yaptım ve cihaz sinyal aldı fakat 1 dakikadan az sürdü sevincim tuner ısındığı zaman 12-18 çıkış alamıyorum tunerden soğuduğu zaman aynı şekilde sıkıntı ile karşı karşıya kalıyorum. Büyük ihtimal arıza Tunerde. Bi kaç yabancı forum da c4 ile sıkıntı olduğunu okumuştum

Daha önce bu sorunla karşılasan arkadaşlar varsa yardımlarını bekliyorum.Şimdiden Teşekkürler herkese...

2. astronot07

astronot07 Kıdemli Üye Üye

Beğenilen Mesajlar:
    1
    tuneri değiştir arkadasım

3. ceryan

ceryan Aktif Üye Üye

Beğenilen Mesajlar:
    0
    Yeni 500s aldım tunere para vermek istemiyorum elbet tamir şansı vardır

4. astronot07

astronot07 Kıdemli Üye Üye

Beğenilen Mesajlar:
    1
    tuneri değiştirmeden olmaz inpax disecg al

5. ceryan

ceryan Aktif Üye Üye

Beğenilen Mesajlar:
    0
    Disecq le bi sıkıntım yok mevcut 500s sorunsuz çalışıyor.
    Teknik yardım bekliyorum arkadaşlar tunerin şeması varsa paylaşın

6. ceryan

ceryan Aktif Üye Üye

Beğenilen Mesajlar:
    0
    Arkdaşlar lt1930 entegresinden kaynaklı olabilirmiş ama nerden bulabılırım bılmıyorm

7. DGT

DGT
    Yetkili
    Co Administrator

Beğenilen Mesajlar:
    5
    Sanırım Ankara' da toptancılar Ulus'ta idi.Orada bulabilirsiniz olmadı kayacenter a bir sorun ama yüksek fiyat vereceği kesin.
    Eğer kargoyla alırım diyorsanız İzmir'de güvendiğim tamirici

Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !

8. intermuzo

intermuzo Yeni Üye Üye

Beğenilen Mesajlar:
    0
    merhaba ustalar ben dm500 kolon var bunu sorunu horzantel yayınlarda soğuk iken gösteriyor ısındımı cihaz sadece vertiklleri gösteriyor ayrıca diğer uyduları hiç göstermiyor yani hotbir sirus diğer uydulardan hiç sinyal almıyor sadece türksattan sinyal alıyor oda soğuk iken sorun yok ısındıktan sonra yani beş dakka sonra sadece vertikaller gösteriyor tamire yolladım tamam yapıldı dendi hattaki 4 cihaz yolladım 3 geldi 1 çalışıyor tlf açtım diğerleri çalışmıyor dedim yok test ettik falan filan anlıyacağınız olan parama oldu kargoda cabası söktüm cihazı u.70 üzerine gelen yere fan koydum turksat tamamlandı sorun kalmadı fakat diğer uydulardan hiç sinyal alamıyorum bunun arızasını bilen arkadaşlardan yardım bekliyorum birde bir yerde okudum d71 var onu değişsem sorun hallolurmu

Sayfayı Paylaş