4K UHD TV'ler hakkında bilmeniz gerekenler!

Konu, 'Led Tv Ve Görüntü Sistemleri.' kısmında Mehmetkarahanlı tarafından paylaşıldı.

  1. Mehmetkarahanlı
    Offline

    Mehmetkarahanlı Süper Üye Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2014
    Mesajlar:
    593
    Beğenilen Mesajlar:
    76
    Şehir:
    ESKİŞEHİR
    [​IMG]
    [MENTION=56357]Mehmetkarahanlı[/MENTION]@

    Gelişen teknolojilerdeki son versionlardaki jenerasyon bizleri hayrete düşürmüştür.Yeni nesil teknoloji karşısında bizler neresindeyiz dersek,
    UHD TV'ler ile Full HD TV'ler arasındaki farkları sizler için inceleyip ortaya çıkardık. Gerçekten de bir UHD TV'ye ihtiyacınız var mı?

    4K olarak da bilinen UHD, Ultra High Definifion'un kısaltılışı. Ultra yüksek çözünürlük anlamına gelen bu terim, normal bir Full HD televizyondan dört kat yüksek çözünürlüğe sahip TV'ler için kullanılıyor. 50 inç'ten 85'inç'e kadar uzanan boyut seçenekleri olan bu TV'lerin fiyatı, 5,000TL'den 80,000TL'ye kadar uzanıyor.
    Her zamanki gibi yeni bir teknoloji ortaya çıktığında ortaya beklenmedik sorular ve tehlikeler çıkıyor elbette. Mesela, bir UHD TV, HD bile olmayan normal bir TV yayınını nasıl gösteriyor? Full HD TV'ye göre gerçekten bir avantajı var mı? Yoksa UHD teknolojisi için henüz erken mi?
    Upscale özelliği ve 3D

    [​IMG]Daha çok çözünürlüğün görüntüde daha çok detay demek olduğunu biliyoruz. Şimdiye kadarki tecrübemizde UHD TV'lerin normal TV yayınlarını iyi bir şekilde UHD ekrana uyarladığını (upscale yöntemi ile) gördük. Tabii normalden biraz uzakta oturmakta fayda var, yoksa detay düşüklüğü çok göze çarpabiliyor. UHD kalitesinde bir görüntü izlerken ise tam tersine, tüm detayları görebilmek için normalden biraz daha yakında oturmak gerekiyor.

    UHD ile sonunda Full HD 3D polarizasyon
    Dört kat Full HD çözünürlüğü sayesinde artık pasif polarizasyon 3D içeriği Full HD'de izleyebiliyoruz. Normal Full HD televizyonlarda ancak Full HD'nin yarısı çözünürlükte bu teknoloji kullanılabiliyordu.
     
  2. Mehmetkarahanlı
    Offline

    Mehmetkarahanlı Süper Üye Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2014
    Mesajlar:
    593
    Beğenilen Mesajlar:
    76
    Şehir:
    ESKİŞEHİR
    satın almalı mı?

    [​IMG]

    Şu an piyasada bulunan UHD TV'ler HDMI 1.4(a) standardıyla geliyor. UHD'nin tam çözünürlüğünü 60Hz'te kullanabilmek için HDMI 2.0 gerekiyor ki, şu an bunu yapan tek TV, Panaconic'in TX-L65WT600E UHD TV si


    Samsung kendi UHD TV'lerinin bağlantı panelini TV'den ayrı bir kutu haline getirdi. Bu sayede bu panel kolaylıkla değiştirilebiliyor.
    Peki ya bir UHD TV satın almalı mı? Yoksa beklemeli mi? Şu an için bir UHD-TV almak için ortada yeterli bir sebep göremiyoruz. UHD içeriğin hala çok sınırlı olması ve UHD TV'lerin aynı boyutlardaki Full HD TV'lerden kat kat pahalı olduğu düşünülünce, şimdilik yanına yaklaşmamak en iyi seçim.
    Samsung kendi UHD TV'lerinin bağlantı panelini TV'den ayrı bir kutu haline getirdi. Bu sayede bu panel kolaylıkla değiştirilebiliyor.
    Peki ya bir UHD TV satın almalı mı? Yoksa beklemeli mi? Şu an için bir UHD-TV almak için ortada yeterli bir sebep göremiyoruz. UHD içeriğin hala çok sınırlı olması ve UHD TV'lerin aynı boyutlardaki Full HD TV'lerden kat kat pahalı olduğu düşünülünce, şimdilik yanına yaklaşmamak en iyi seçim
     
  3. Mehmetkarahanlı
    Offline

    Mehmetkarahanlı Süper Üye Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2014
    Mesajlar:
    593
    Beğenilen Mesajlar:
    76
    Şehir:
    ESKİŞEHİR
    UHD yayınlar?

    [​IMG]Tıpkı 3D'ye olduğu gibi, UHD de içerik bakımından sorun çekiyor. Birçok HD kanalın yalnızca 720p sunduğunu düşünürsek, UHD kanalların yaygınlaşması epey uzak görünüyor.

    Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !




    UHD yayın olmasa da, Full HD ve SD yayınlarda bir avantajımız var mı? Testlerimize göre, evet var. Yüksek kaliteli yayınlar UHD TV'lerde, Full HD bir TV'de olduğundan biraz daha canlı ve detaylı görünüyor.
    "Upscale" konusunda Toshiba'nın kendine has bir tekniği var. Blu-ray çaları (BDX6400KE) ve UHD televizyonu, gelen görüntü verilerini birlikte 3,840 x 2,160 piksele genişletiyorlar. Toshiba'nın dediğine göre, Blu-ray oynatıcı görüntünün düşük frekanslarını işlerken, UHD TV ise yüksek frekanslarını işliyor ve sonuçta çok iyi bir görüntü kalitesi ortaya çıkıyor.
    UHD disk çalar

    [​IMG]Her zamanki gibi Sony, şu an için sadece Amerika'da olmak üzere, bir UHD disk çalar çıkaracağını açıkladı. Çok bilinen filmlerle birlikte gelecek olan UHD çalar, internetten yeni içerik de indirebilecek. Japon firması gelecekte UHD içeriği arttırmayı planlıyor. Bunların ülkemize ne zaman geleceği ise henüz belli değil.
    Tabii PC'mizi de bir UHD çalar olarak kullanabiliriz, ama bu kadar yüksek bir çözünürlüğü kaldıracak ekran kartına ve donanıma ihtiyacımız var.YouTube'a 4k videolar eklendiğini görmek güzel olsa da, bir çok kullanıcının ne internet hızı ne de donanım gücü buna yetmiyor. Bilgisayarı UHD bir televizyona bağlamadan pek bir fark görülemeyeceğini de belirtmek gerek.
     
  4. Mehmetkarahanlı
    Offline

    Mehmetkarahanlı Süper Üye Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2014
    Mesajlar:
    593
    Beğenilen Mesajlar:
    76
    Şehir:
    ESKİŞEHİR
    [​IMG]
    İnternetin ve web tabanlı yayınların artması, ayrıca mobil arayüzlerle TV yayınlarına erişilebilmesi gibi pek çok etken nedeniyle zor günler geçiren televizyon pazarının son umudu 4K televizyonlar oldu. Full HD olarak bilinen 1080p çözünürlüğün tam iki katı olarak, 2160p çözünürlük ile Ultra HD adını alan 4K TV'ler, pazarın önde gelenleri Samsung ve Sonygibi şirketler tarafından el üstünde tutuluyor.
    Öyle ki, Samsung'un Avrupa sorumlusu Sunny Lee 4K TV pazarının patlama yaşayacağını öne sürdü. Yıldan yıla büyümenin 14 kata ulaşabileceğini belirten Lee, 2017 yılında ise 4K TV tedariğinin sadece Avrupa'da 3,3 milyon cihaza ulaşacağını açıkladı. Sektör otoriteleri de konuyla ilgili benzer biçimde iyimser tablolar çiziyor.
    [​IMG]
    Yapılan anketler ve araştırmalar, tüketim toplumunun 4K TV'ye oldukça sıcak baktığını gösteriyor. Ne var ki objektif olarak bakıldığında, teknolojik açıdan hangi gelişmeler yaşanırsa yaşansın (eğik ekrandan tutun da, çözünürlükteki artışa kadar) televizyon piyasasının eski şaşalı günlerine dönmesi zor görünüyor.Sony Sonu Gördü mü?Sony'nin televizyon bölümünü komple ayrı bir şirket olarak yapılandırma kararı alması, TV sektörünün içinde bulunduğu durumu az çok özetliyor.Sony Grubu'nun beklediği kârlılığa bir türlü erişemeyen, aksine zarara neden olan televizyon bölümü Sony TV adı altında konumlanacak. Japon teknoloji devinin yakın zamanda Vaio'nun fişini komple çektiği düşünülecek olursa, TV departmanının ucuz yırttığını söylemek de mümkün.Televizyon üreticileri, bir yandan 4K TV seçeneklerini genişletmek için vargüçleriyle çalışırlarken, diğer yandan daFull HD pazarındaki konumlarını korumak için mücadele veriyor. Üstelik Samsung'un koz olarak kullandığı eğik ekranlı televizyonlar da, pazarı canlandırmayı hedefliyor.
    [​IMG]
    Son olarak, televizyonlarda kullanılan donanım kadar, sunulan içerik de kritik önem taşıyor. Zira her haneye bir 4K TV girse bile, bunu destekleyecek yeterli 4K yayın içeriği sunulmadığı müddetçe kullanıcıların 4K'dan faydalanması ve bunu benimsemesi mümkün olmayacaktır.
     
  5. Mehmetkarahanlı
    Offline

    Mehmetkarahanlı Süper Üye Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2014
    Mesajlar:
    593
    Beğenilen Mesajlar:
    76
    Şehir:
    ESKİŞEHİR
    [​IMG]
    DONANIM VE İŞLETİM SİSTEMİ
    Gelişen teknolojideki yeni nesil ürünler algoritmasındaki
    PC,TABLET,TELEFON ve türevi cihazlarda Ne denli donanım/işletim sistemi
    o denli performans olduğu gibi, aslında TV lerdede durum aynıdır.
    Yani Bir TV'den alınabilecek performansı, o TV'nin donanımı ve işletim sistemi belirler.
    Bu yüzden kağıt üzerinde tüm teknik detayları gözden geçirip, sonra mağaza incelemelerinizde mümkünse,
    kanal geçiş hızlarını, web performanslarını ve açabildiği video formatlarını test etmelisinizTest kontronellerinden sonraki seçeneklere iyi bakmalısınız
    [​IMG]
    FULL HD mi ULTRA HD (4K) mi?

    Şu son zamanlarda FULL HD mi yoksa ULTRA HD mi
    tartışmalarına kendimce bir nebze açıklık getireyim.

    Arkadaşlar her nekadar iyiniyetli olunsada, yorumlarında,
    "Yayınları oturana kadar ne gerek var şimdiden 4K TV ye" sözlerine kulak asmayın

    TABİKİ BU SAATTEN SONRA MUTLAKA UHD (4K) TV ALINMALI

    NEDEN ULTRA HD ALINMALI;
    FULL HD 1920 X 1080 <---> ULTRA HD (4K) 3840 X 2160 Piksel içeriyor gerisini siz düşünün.
    Teknoloji geri gitmiyor arkadaşlar öyle olsa idi,
    zamanında bir bina ebatındaki bilgisayarlar ceplerimize kadar giremezdi.
    Daha dün gibi hatırlıyorum bu aynı diyalogları
    ki zamanında az kalsın, HD READY bir LCD tv yerine
    CRT(tüplü tv) almam için bana baya bir ısrarcı olmuşlardı
    Ama ben yeni nesil jenerasyon herzaman iyidir deyip vestel marka bir LCD almış
    bugüne değin hem tv, hem pc monitörü olarak kullanarak haklı çıkmıştım.
    Haklı çıkmıştım haklı olmasına ama,
    Hala full hd mi UHD mi ikileminde kalanlar için söylüyorum,
    Düşünün, tam 9 sene önce Bırakın CRT tvyi,
    Hala HD READY yerine, neden FULL hd almadığımın pişmanlığını yaşıyorum.
    Nedeni şuan yeni bir tv alarak, HD ready bir panelden UHD bir panele geçeceğim,
    yani arada bir Full HD teknolojisi kaynadı gitti.

    Piksellerin önemi;
    TV pikselleri bildiğimiz matematik defteri gibi küçük küçük karelerden oluşmaktadır,
    Yani bir çerçeve/panel içerisine, sığdırılabildiği yoğunlukta,
    piksel dizilimi arttırıldıkça, bu piksellerin ebatlarıda gözle görülemeyecek kadar küçülür.
    Buda uygun bir yayın kaynağı ile ekrandaki görüntülerde daha fazla ayrıntı ve berraklığa olanak sağlar.
    Örnek vermek gerekirse;
    Aslında tv teknolojisinin ulaşmaya çalıştığı son nokta,bidiğimiz basit bir AYNA'dan ibarettir,
    Çünkü aynada piksel yoktur, sıfır piksel sıfır sorun. yani tüm sorunların kaynağı piksellerdir,
    ama teknolojimiz henüz bir ayna çözünürlüğüne sahip olamasada
    gün geçtikçe nano boyutlarda mm başına düşen piksel sayılarının arttığını,
    ve aynı orantıda daha berrak ve ayrıntılı görüntüler veren paneller üretildiğine tanık oluyoruz.

    Bu anlamda;
    Günümüzde Piyasalara hızlı bir giriş yapan 3840 x 2160 Piksel içeren
    ULTRA HD (4K) panellerle birlikte, yukarda bahsedildiği gibi
    uygun bir yayın kaynağı ile görüntülerde daha fazla ayrıntı ve berraklığa olanak sağlanmıştır.

    Şimdilerde, Miadını dolduran ve artık eski bir teknoloji
    sınıfına giren 1366 x 768 piksel içeren HD READY paneller gibi
    1920 x 1080 FULL HD Panellerde tarihin tozlu raflarındaki yerlerini almaya başlamışlardır.

    Sizin anlayacağınız, Yani şuan FULL HD'den ULTRA HD'ye tam bir GEÇİŞ DÖNEMİ'deyiz

    Nedir bu GEÇİŞ DÖNEMİ?
    Arkadaşlar aslında işin özeti şu;
    Elbette bir süre daha yayında olacak, Full hd yayınlarından bahsetmiyorum,
    Dahası, şu mesafe ise FHD, bu mesafe ise UHD olur gibi bir mantıktan ise hiç bahsetmiyorum,
    Arkadaşlar açık ve net bir şekilde söylüyorum
    Bırakın elinizden metreyi cetveli, boşverin Ölçüm tablolarını,
    Ben, Bir FULL HD teknolojisinin üretim bandından indiği,
    Diğer bir UHD (4K) tv teknolojisinin üretim bandına bindiği bir
    GEÇİŞ DÖNEMİ'nden bahsediyorum,
    Çünkü bu dönem çok önemli!
    Nedeni,Tam bu geçiş döneminde, yani günümüzde;
    Tüm sanal ve fiziksel mağaza stoklarına baktığınız zaman
    UHD(4K) panellerin,büyük bir hızla full hd panellerin yerini aldığını görürüz.
    Bu anlamda;
    Şuan TV ihtiyacı olan birisi, FULL HD bir panel alırsa, belki enaz 7-9 sene,
    şu anda dahi, uyduda ve çeşitli yollarla içeriğine ulaşabildiğimiz 4K yayınlarından mahrum kalacaktır.

    Oysa tamda bu geçiş döneminde, artık eski bir teknoloji olan full hd değilde UHD (4k) bir Panel alınırsa,
    Hem 7-9 sene 4K yayınlardan mahrum kalınmamış olur,
    Hemde 7-9 sene sonra tv eskiyeceği ve yeni bir tv alma imkanı doğacağı için,
    8K'mı 12K'mı hologrammı olur bilemem ama o zamanki teknolojik tvsini alırsınız
    ve bu böyle sürüp giderken sizde bir anlamda teknolojiyi yakalamış ve zamanında yaşamış olursunuz.

    Sizde eğer bu anlamda yıllarca,
    "Okadar para verip aldım aldım keşke 4K TV alsaydım"'ın pişmanlığını yaşamak istemiyorsanız
    tam bu geçiş döneminde ULRTA HD 4K bir tv alır, miadını doldurana değin keyfini çıkarırsınız.
    Aslında yorumlarımız şu anki söylemlerimiz karşısında artık D-smart-Dıgıtürk-Tivibu-Filbox gibi platformlar yayınlarını bu yapılanmaya odaklanmıştır.Bu güzel haber karşısında sanırım istenilen özellikli tv lerle herşeyin görüntüsü karşısında zevkli ve keyifli dakikalar geçirebileceğiz
     
  6. Mehmetkarahanlı
    Offline

    Mehmetkarahanlı Süper Üye Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2014
    Mesajlar:
    593
    Beğenilen Mesajlar:
    76
    Şehir:
    ESKİŞEHİR
    [​IMG]
    HERTZ (Ekran yenilme hızı) PANELLERİN OLMAZSA OLMAZIDIR

    Led tv'lerin diğer bir kronik sorunu fluleşme,titreme ve bulanık gösterme sorunudur,
    hani çok hızlı haraketli sahnelerde spor aksiyon vs yayınlarda bariz şekilde belli eder kendisini.
    ama bu konuda gözlemlediğim ve araştırdığım kadarı ile
    Panellerde Gerçek HERTZ oranları yükseldikçe bahsi geçen sorunlar minimumlara kadar düşüyor

    HERTZ NEDİR;
    Saniye başına düşen görüntü sayısını ifade eder.
    Ekran yenileme Hızı (HZ) arttıkça, daha keskin ve net bir görüntü izlersiniz.
    Özellikle hareketli görüntüler daha gerçekçi gösterilir.
    Arkadaşlar konuyu özetlemek açısından, fiziksel bir örnek vermek gerekirse;
    İnsan kalp atış hızı dinlenirken 50-60 spor yaparken ise 170-190 lara çıktığı dahi görülür,
    peki bir insan kalbi zorlu bir spor yaparken kalp atış hızının 50-60 olması mümkünmüdür tabiki değildir.
    Bu örnekle;Gün geçtikçe panellerde, saniye başına düşen görüntü ve işlemcilerin çekirdek sayılarıda artıyor
    Tabiki bu sayılar arttıkçada, bu devasa boyuttaki veriyi işleyebilmek için aynı orantıda,
    gerek gerçek oranlarla, gerek yazılımsal oranlarla
    hertz yani ekran yenleme hız oranlarının arttığına dikkat etmişsinizdir.
    Bu anlamda TV alırken dikkat etmeniz gereken en büyük etkenlerden biriside,
    Gerçek anlamda ekran yenileme hızları yüksek paneller olmalıdır.
    Çözünürlül ve piksel değerleri şu anki tv lerde mevcuttur.Hz version piyasada 200 den başlayarak aşaması ile 1300hz ye gelmiş durumdadır.
    Bunlar tv lerin artısıdır.aranılacak özellikler arasında olmalıdır
     
  7. Mehmetkarahanlı
    Offline

    Mehmetkarahanlı Süper Üye Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2014
    Mesajlar:
    593
    Beğenilen Mesajlar:
    76
    Şehir:
    ESKİŞEHİR
    • [​IMG]

      Kalitedeki standartlara bakacak olursak istenilen seviyeli görüntü sistemlerindeki görsel ve yeni nesil jenerasyonda alınacak özellikleri verdik.genel anlamda büyük boy ekranlar seçilirse izlenimde o kadar mükemmel olacaktır.seçenekleri biz yazdık tercihler sizlere kaldı
      [​IMG]



     
  8. Mehmetkarahanlı
    Offline

    Mehmetkarahanlı Süper Üye Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2014
    Mesajlar:
    593
    Beğenilen Mesajlar:
    76
    Şehir:
    ESKİŞEHİR
    [TABLE="class: cms_table, width: 692, align: center"]
    [TR]
    [TD="width: 529, bgcolor: #F4F2F3"][TABLE="class: cms_table, width: 300"]
    [TR]
    [TD="class: cms_table_baslik"]

    Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !

    [/TD]
    [/TR]
    [/TABLE]
    [/TD]
    [TD="width: 163, bgcolor: #F4F2F3, align: right"][/TD]
    [/TR]
    [TR]
    [TD="class: cms_table_icerik, bgcolor: #F4F2F3, colspan: 2"][​IMG][TABLE="class: cms_table, width: 100%"]
    [TR]
    [TD="width: 21%, align: center"][/TD]
    [TD="class: cms_table_icerikozet, width: 79%"]Bilmeyenler için Ultra HD iç bükey televizyonun detayları burada[/TD]
    [/TR]
    [/TABLE]
    [/TD]
    [/TR]
    [TR]
    [TD="class: cms_table_icerik, bgcolor: #F4F2F3, colspan: 2"][TABLE="class: cms_table, width: 100%"]
    [TR]
    [TD="colspan: 2, align: center"][TABLE="class: cms_table, width: 210, align: left"]
    [TR]
    [TD="width: 74, align: center"][/TD]
    [TD="width: 72, align: center"][/TD]
    [/TR]
    [/TABLE]
    [/TD]
    [/TR]
    [TR]
    [TD="class: cms_table_icerikdetay, align: left"]Düz ekran televizyonlardan sıkılmaya başlamıştık ki kavisli televizyonlar hayatımıza girdi. Samsung’un 65 inçlik yeni modeliyle kendinizi içindeymiş gibi hissedeceğiniz görüntülere hazır olun
    Tüplü televizyonlardan düz ekran olarak anılan, LCD ve plazmalara geçiş sürecindekine benzer, büyük bir değişim kapıda. Değişimin başrolünde ise yeni çözünürlük standardı Ultra HD nam-ı diğer 4K var. Henüz birçok yönden tam olgunlaşmamış bir standart olsa da üreticilerin 3D’den sonraki yeni pazarlama stratejisinin Ultra HD olacağı kesin. Halihazırdaki standart televizyon çözünürlüğü olan Full HD’yi dörde katlayan bir çözünürlük veren Ultra HD, daha zengin renklere ve detaylara sahip görüntüler vadediyor.
    [​IMG]

    Ultra HD’nin yakın dönemin görüntü çözünürlüğü olacağı kesin gibi, bu nedenle çok kısa bir süre içinde film, oyun ve televizyon yayınlarında Ultra HD yaygınlık kazanmaya başlayacağı öngörülüyor. Yani Ultra HD bir televizyon almak istiyorsanız kendinizi engellemenize gerek yok. Ultra HD ile birlikte televizyon pazarında iki farklı yenilik daha söz konusu. Bunlardan biri geleceğin panel teknolojisi olacak gibi görünen OLED, bir diğeri ise kavisli ve hatta uzun vadede göreceğimiz bükülebilir ekranlar. Televizyon karşısına oturduğunuzda çevreleyen bir etki yaratan kavisli modeller yaygın olarak artık satılmaya da başladı. Samsung’un inceleme fırsatı bulduğumuz UE65HU8500L modeli de bu televizyonlardan biri.
    [​IMG]
    AKILLI GELİŞİM KİTİ, KUTU OLDU

    65 inç, standart bir oturma odası için oldukça büyük bir televizyon boyutu, öncelikle bunu aklınızdan çıkarmayın. 'Yerim var' diyorsanız okumaya devam edebilirsiniz. UE65HU8500L, adı gibi heybetli bir televizyon. Ancak kavisli formu ve neredeyse çerçevesiz olması onu yer işgal eden bir cihaz olmaktan çıkarıp sanat eseri gibi gösteriyor. Televizyonun bu kadar güzel görünmesinin arkasında, Samsung’un ufak tasarım hilesi yatıyor. Kavisli televizyonun arka kısmında en ufak bir çıkıntı, taşma yok. Tüm gövde aynı kalınlıkta. Peki tüm bağlantılar, girişler vs. nerede? İşte Samsung’un hilesi bu. Neredeyse her şey artık televizyondan ayrı olarak gelen Akıllı Gelişim Kiti içinde. Televizyonunuza yakın bir yere koymanız gereken ve tek bir kabloyla televizyona bağlanan bu kutu, bir anlamda televizyonun beyni. USB yuvalarından, anten ve HDMI girişlerine kadar her şey bu kutu üzerinde. Tüm bağlantılara erişimi kolaylaştırdığı için oldukça kullanışlı ancak diğer yandan televizyonla birlikte bir de ekstra kutu geliyor olması kimi kullanıcılar için can sıkıcı olabilir. Lakin bu kutuyu gözden uzak bir yere kaldırdığınızda televizyona giden yalnızca tek bir kablo olması, görüntü kirliliğinin önüne geçmek için önemli bir avantaj. Anlayacağınız yeni nesil bu Akıllı Gelişim Kiti’nin artı mı yoksa eksi mi olduğu kullanıcıdan kullanıcıya değişebilir.

    [​IMG]
    Televizyonun sol arka tarafında ana kontroller için kullanılabilecek dört yönlü bir düğme bulunuyor. Kamera ise üst tarafta, çerçeve içine gömülü bir halde geliyor. Kamerayı aktif hale getirmek için üzerine bir kere tıklamanız yeterli oluyor. Televizyonun kendi kamera uygulamasıyla fotoğraf ve video kaydı yapabiliyorsunuz. Kamera aynı zamanda hareketle kullanım için de kullanılıyor. Bunun için önce bir tanımlama yapmanız gerekiyor. Bulunduğumuz ortamın ışığı oldukça yeterli olmasına rağmen televizyona az gelmiş olsa gerek ki bu tanımlama işlemini birçok kez denememize rağmen gerçekleştiremedik, dolayısıyla hareketle kontrolü deneme imkanımız olmadı. Birçok yeni jesti destekleyen bu özellik, kumanda kullanmak istemediğiniz ya da kullanamadığınız zamanlarda işe yarayacaktır. Kamera, kendi uygulaması haricinde yüklü olarak gelen Skype’la da kullanılabiliyor Dev ekranda sevdiklerinizle görüntülü görüşme yapmak hoş bir deneyim.
    [​IMG]
    SAMSUNG’A HER İÇERİK ULTRA HD
    Televizyon, burada yazmakla sonunu getiremeyeceğimiz kadar çok görüntü ayarı sunuyor. Tüm bunların yanı sıra kullanılan panelin kalitesi sayesinde istediğiniz renk, parlaklık ve doygunlukta görüntüye ulaşamamanız neredeyse imkansız. Başta da uzun uzun belirttiğimiz gibi Ultra HD içerik sınırlı. Ancak üzülmeyin, Samsung’un geliştirdiği özel algoritma her türlü görüntüyü Ultra HD’ye yükseltiyor ve tam anlamıyla olmasa da yakın bir Ultra HD deneyimi sunuyor. Televizyonun ses performansı ise görüntüsü kadar etkileyici değil ne yazık ki. Sesi sonuna kadar açtığınızda dahi yeterli gelmiyor. Bunun gövde yapısıyla ve gövdeye entegre edilen hoparlörlerden kaynaklandığı açık. Daha yüksek ses için harici bir hoparlör sistemine ya da soundbar’a ihtiyacınız var
    [​IMG]
    Televizyonun zengin bağlantı seçenekleri arasında Wi-Fi’ın yanı sıra DLNA, Wi-Fi Direct ve Screen Mirroring de var. Bu sayede uyumlu cihazlarınızdan her türlü içeriği TV’ye aktarabilir ya da cihazlarınızın ekranını olduğu gibi televizyona yansıtabilirsiniz. Televizyonla birlikte dokunmatik bir kumanda geliyor. Televizyonu kontrol etmeyi bir hayli kolaylaştıran bu kumanda üzerinde bir mikrofon ikonu bulunuyor. Buna bastığınızda televizyonun sesli komut menüsü açılıyor. Kumanda üzerindeki mikrofonun duyabileceği seviyede verdiğiniz her komut anında işleme koyuluyor. Samsung, sesli komutların sayısını da epey artırmış. Yalnızca sesinizi kullanarak yapamayacağınız şey neredeyse yok. Samsung, uygulama mağazasının genişliğiyle de rakip tanımıyor. Oyunlardan video ve müzik servislerine kadar ihtiyacınız olan olmayan yüzlerce uygulama sizi bekliyor. Televizyonun 5 GB’a yakın depolama alanı sayesinde yer darlığından da endişe etmenize gerek yok.

    [​IMG]
    TEKNİK ÖZELLİKLER

    Ekran
    • 65 inç LED (3840×2160 piksel)

    3D
    • Pasif 3D (4 adet gözlük)

    Görüntü Motoru
    • Quadmatic Resim Motoru

    Tazeleme Hızı
    • 1200 Hz

    Ses
    • Dolby MS11
    • DTS Premium Sound 5.1
    • 60W (3 x 20W) ses çıkış gücü

    Bağlantılar
    • HDMI (4 adet), USB (3 adet), Ethernet
    • Wi-Fi, Wi-Fi Direct, DLNA, 2 x DVB-T / C / S2, CI, Scart
    • Komponent, kompozit, optik ses, kulaklık, anten

    Diğer özellikler
    • İnternet tarayıcı, ses ve hareketle kontrol, çoklu ekran, Skype

    Güç Tüketimi
    • 380 watts (maks.) A++

    Boyutlar / Ağırlık
    • 1450,7 x 848,2 x 110,5 mm (Stantsız)
    • 26,8 kilogram (Stantsız)
    [​IMG][/TD]
    [/TR]
    [/TABLE]
    [/TD]
    [/TR]
    [/TABLE]


    [​IMG]
     
  9. Mehmetkarahanlı
    Offline

    Mehmetkarahanlı Süper Üye Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2014
    Mesajlar:
    593
    Beğenilen Mesajlar:
    76
    Şehir:
    ESKİŞEHİR

    Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !


    [h=2]Quantum Dot ekran teknolojisi[/h]Her ne kadar 4k kavisli ekranlar insanları kendilerine daha çok çekse de Quantum Dot ekran teknolojisi kullanan televizyonların daha iyi renk hassasiyetine sahip olduğu unutulmamalı.En iyi paneli üretmeye çalışan teknoloji devlerinden Philips ilk Quantum Dot ekran teknolojisine sahip televizyonunu görücüye çıkardı.Philips’in QD Vision olarak adlandırdığı 55 inç 55PUF6850/T3 4K TV, türünün sayılı örneklerinden olma özelliği taşıyor.Bu teknolojinin Oled , 4k ve kavisli ekranlar kadar gündeme gelmemesinin sebebi de yapımının zor olması.
    Quantum Dot nedir ?
    Kuantum noktalar (Quantum dot), nano boyutlu kristallerdir ve yarıiletkendirler. Kuantum noktaları için birkaç atomdan, binlerce atoma kadar atom barındırabilen devasa yapay bir atom diyebiliriz. Her ne kadar binlerce atoma kadar arındırabilir desek de bugün farklı uygulamalarda kullanılan kuantum noktaların çapları genellikle 2-15 nanometre (10-75 atom) uzunluğundadır (nano, Latincede cüce demektir ve nanometre metrenin milyarda biridir, farklı bir deyişle saç telinin genişliği nanometreden 10.000 kez kalındır).
    Kuantum noktaları periyodik cetvelin II-VI, III-V grubu bileşiklerinden elde edebiliyoruz. Yani neredeyse bütün yarı-iletken – ****l bileşiklerinden kuantum nokta elde etmek mümkündür. Bugün ise optik ve elektriksel özelliklerinden kaynaklı en çok üretilen kuantum noktalar, CdSe, InAs, CdS,GaN, InGeAS, CdTe, PbS, PbSe, ZnS’dir. Yapay atom denmelerinin sebebi ise boyutlarının değiştirilmesiyle bant boşluğunun değiştirilebiliyor olmasıdır. Yani kuantum noktalarda boyut kontrol edilebilir bir parametredir ki, bu özellik ‘kuantum sınırlaması’ (quantum confinement) etkisi ile birleşince kuantum noktalar sıra dışı optik ve elektriksel özelliklerde oluyorlar. Çünkü kuantum kısıtlaması etkisiyle kuantum noktaların boyutlarının değişmesiyle birlikte yaptıkları ışımanın rengi de değişiyor. En küçük noktalar mavi iken büyük noktalar kırmızı ışıma yapıyorlar. Yani bir Kuantum noktalara görülebilir bütün frekanslarda ışıma yaptırabilmek ve hatta kızılötesi ışıma yaptırabilmek kontrol edilebilir bir işlemdir. Bu sayede kuantum noktalar tıbbi görüntüleme işlemleri, LED’ler,güneş panelleri, elektronik ve bilgisayar uygulamaları için büyük gelişmeler vaat ediyorlar.
     
  10. Mehmetkarahanlı
    Offline

    Mehmetkarahanlı Süper Üye Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2014
    Mesajlar:
    593
    Beğenilen Mesajlar:
    76
    Şehir:
    ESKİŞEHİR
  11. Mehmetkarahanlı
    Offline

    Mehmetkarahanlı Süper Üye Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2014
    Mesajlar:
    593
    Beğenilen Mesajlar:
    76
    Şehir:
    ESKİŞEHİR

Sayfayı Paylaş