Selam sevgili dostlar, Bu rehberde Kanallistesini 4 farklı yöntem ile Vu+ cihazımıza aktarmayı anlatacağım. Yöntemler: dreambox edit dreamset ftp vu+ setting DreamBoxEdit: Programı kurduktan sonra açıyoruz. Optionsa gelip ayarlarımızı yapıyoruz. Cihazımıza ait bilgileri ya Default profile ekleyebiliriz ya da yeni bir profil oluşturabiliriz. Burada en önemli husus cihazımızın kullandığı sistemi doğru seçmektir. Vu+ Duo Enigma2 Olduğu için biz de New Enigma2 Settingsi tıklayıp Save deyip çıkıyoruz. (Diğer sekmelerde önemli bir şey olmadığı için açıklama gereği duymadım, dileyen incelesin.) Daha önce forumdan indirdiğimiz Kanallistesimizi Open diyerek açıyoruz. Kanallistemiz geldi. (Ekleme, çıkarma, buket oluşturma, düzenleme yapabiliriz.) FTPyi tıklayıp Send Files to Dreamboxa bastığımızda kanallistesini Vu+a gönderiyoruz. Alttaki seçeneği seçmezsek cihazdaki kanallistesi silinmez ve karışır. Cihaz restart olmazsa Reload settings to Dreamboxa tıklayıp restart ediyoruz. DreamSet: Program portatif bir yapıda olduğu için kurulmuyor, bir klasöre açıp çalıştırıyoruz. Setupa girip ayarlarımızı giriyoruz. Burada en önemli nokta Firmware Enigma 2 ver 4 olmalı. Save Configuration deyip Tamam diyoruz. Kanallistemizin bulunduğu klasöre gidip lamedb dosyasını tıklayıp açıyoruz. Kanallistemiz geldi, burada istediğimiz gibi düzenleyebiliriz. Transferi tıklıyoruz. Read dersek cihazdaki kanallistemizi çağırırız. Writeda ise kanallistemizi cihaza yollarız. Altta ki seçeneği seçersek restartı kumandadan yapmak zorunda kalırız. FTP: FTP Programı olarak ben Total Commanderı kullandım, siz herhangi birini kullanabilirsiniz. FTP Connectiondan yeni bağlantı deyip gerekli bilgileri giriyoruz. Eğer bağlantımızın zırt pırt kopmasını istemiyorsak Send command to keep connection aliveı seçiyoruz. Hesabımızı oluşturduk ve Connecti tıklayıp bağlanıyoruz. Sol tarafta cihazımızı görüyoruz, sağ tarafta ise cihaza atacağımız kanallistemizin dosyalarını. Copy dediğimizde eski listemizin üstüne kaydedeyim mi diye soracak, biz de evet deyip gönderiyoruz. Kanalliste si dosyalarını etc/enigma2 klasörüne atacağız. (satellites.xml dosyasını atmıyoruz) Satellites.xml dosyasını da etc/tuxbox klasörüne atınca cihazı restart ediyoruz ve işlem tamamlanıyor. Vu Settings Backup: Program portatif olduğu için kurmaya gerek kalmadan bir klasöre açıp, çalıştırıyoruz. Ayarları girip Connect deyip bağlanıyoruz. Backupı tıkladığımızda Vu+ cihazından HDDye yedek almak için devam etmek istiyor musunuz diye soruyor. Evet diyoruz. Programın bulunduğu klasöre enigma2 ve tuxbox adında 2 ayrı klasör oluşturup, dosyaları attı. Restore derseniz cihaza geri yollar. Eğer yeni kanallistesini bu programla atmak isterseniz. Kanallistesinin içindeki dosyaları (satellites.xml hariç) enigma2 klasörüne, satellites.xml dosyasını da tuxbox klasörüne atıp programı açıp Restoreyı tıklayıp cihaza yolabilirsiniz. DreamboxEdit'de Buket alma (Resimli Anlatım) (@aadembaba). Bu kadar.