Microsoft'un yeni işletim sistemi 3 boyut teknolojisine sahip olacak mı? Microsoft Windows 7 ile yakaladığı başarının ardından Windows 8 için kolları hemen sıvamışa benziyor. Bu yeni işletim sisteminin çıkmasına daha bir kaç yıl daha olsa da hakkında şimdiden bir çok söylenti çıkmaya başladı. Windows 8'in bulut tabanlı çalışacağı daha önceki söylentiler arasındaydı. Şimdi ise Microsoft'un işletim sisteminin 3D teknolojisine sahip olacağı söyleniyor. Microsoft tarafından hakkında hiç bir açıklama yapılmamış olmasına rağmen bazı bilgili kaynaklar yeni işletim sisteminin 3 boyutlu olacağı yönünde bilgilendirme yapıyor. Bu teknolojinin de 'Wind' arayüzü ile sağlanacağından bahsediliyor. Söylenilenlere göre Windows 8 sistem performansına göre 'Wind' veya 'Aero' arayüzleriyle kullanılabilecek. Tam olarak 3 boyutlu kullanımın 170mb video hafızası kullanacağı düşünülürken düşük sistemler için ise farklı seçenekler mümkün olacak. 'Wind' arayüzünün sadece 64-bit versiyonlar için kullanılabilir olacağı da başka bir konuşulan konu. Şu anda net olarak bilinen şeylerden birisi Windows 8'in çıkmasına daha bir kaç yıl var ve eğer bu söylentiler doğru bile olsa zaman içerisinde değişebilir. Her nekadar 3 boyutlu olacağından emin olamasak da bu bilgiler gelecek olan Windows 8 ile ilgili biraz daha bilgimiz olmasını sağlıyor.