Star Wars'un yaratıcısı George Lucas'tan ilginç ipuçları geldi. 3D içerik görüntüleme teknolojisi yavaş yavaş hayatımızda yer etmeye başladı. Hatta bize sorarsanız 3D, Avatar'la birlikte kullanıcılar için bir vazgeçilmez haline geldi. Tabii kullanıcılar yeni bir teknolojiyi bu denli sevince, firmalar da kullanıcılara çeşitli seçenekler sunarak mümkün mertebe kâr yapmaya çalışıyor. Anlaşılan o ki, George Lucas için para kazanma, Star Wars severler için de eğlence vakti yaklaşıyor gibi görünüyor. Star Wars serisinin yaratıcısı George Lucas, filmle ilgili olarak yavaş yavaş bir şeyler çıtlatmaya başladı. Buna göre son teknolojileri kullanarak Star Wars serisinin ilk filmlerini dahi bir 'makyajdan' geçirerek 3D olarak izleyicilere sunmak mümkün olabilir. Lucas, aslında 2005 yılında son Star Wars filmi olan The Revenge of the Sith'i bitirdikten sonra 3D fikri hakkında düşünmeye başladığını, ancak geçtiğimiz hafta kuşkusuz yılın en bomba filmi Avatar'ı izledikten sonra 3D fikrini kesinlikle gerçekleştirmesi gerektiğine karar verdiğini belirtiyor. George Lucas, Avatar'la ilgili olarak: "Filmi sevdim. Açıkçası bu tarz filmleri seviyorum, bu yüzden James Cameron'ın meydana getirdiği şeyi takdir edebilirim. Film, 3D ile birlikte gayet iyiydi, filmin bu denli başarılı olmasına çok sevindim" diyor. Yıldız Savaşları'nın yaratıcısı, geçmişte de serinin ilk filmlerini yeniden düzenlemek ve CGI teknolojisiyle birleştirerek daha kaliteli bir hale getirip izleyicilere sunmak için 8 milyon dolardan daha fazla para harcadı. Şayet Lucas'ın söyledikleri gerçekleştirilebilirse, Star Wars Episode II'den Ewan McGregor ile Hayden Christensen'i tekrar sinema salonlarında izleyebileceğiz. Hem de 3D olarak!