Bozuk para kadar bir bilgisayarla tüm gündelik işlerinizi halledebileceğinizi hiç düşündünüz mü? Bir grup girişimci bu fikrin üstüne giderek sadece 25 dolara satılacak bilgisayar tasarladı. Raspberry PI adlı ürün akıllı telefonların her yerde olduğu günümüzde gözünüze yarasız görünebilir. Araştırmalar göre insanlar mobil cihazları pratik ve taşınabilir olduğu için kullanmayı tercih ediyor. Bilgisayarların hâlâ popüler olduğu dönemimizde tüm işlerinizi halledebileceğiniz cepte taşınır bir cihaz piyasadaki dengeleri değiştirmeye hazırlanıyor. Donanımı Nasıl Olacak? Yapılan testlerden olumlu sonuçlar alan PI seri üretim aşamasına geçmek için hazır. 700 MHZ ARM işlemci seti kullanacak olan mini bilgisayar Ocak ayında İngiltere ve ABD pazarında satışa sunulacak. 2012’nin sonlarına doğru dünyaya yayılması beklenen mini bilgisayarın iki versiyonu bulunuyor. 128 MB RAM bulunan PI A adlı model ağ bağlantısı özelliklerine sahip olmayacak ve 25 dolardan satılacak. Bilgisayarın B modeli Ethernet kartı ve 256 MB RAM ile birlikte 35 dolardan piyasaya sürülecek. Mini bilgisayarın içerisinde işlemci, ekran kartı, ses kartı HDMI çıkışı ve USB 2.0 bağlantı noktası ve SD kart yuvası bulunuyor. Geliştiricler ürünü test ederken PI ile çok rahat Quake 3 Arena oynayabilmişti. Rahatça internete girebilen ve çoğu işlemi gerçekleştirebilen cihazın satış başarısınaysa önümüzdeki aylarda şahit olacağız. Alıntıdır
Bulut teknolojisi geliştirilme aşamasındadır. Bulut teknolojisi ile evlere bilgisayar yerine ağ aygıtları girecek; işletim sistemi web üzerinden çalışacaktır. Örneğin Pes 2015 oynamak için oyunu satın almak yerine server ücreti ödenecek; oyunun sunucusuna bağlanıp internet üzerinden oynanacaktır. Ekranlar sadece görüntüleme aygıtı olarak çalışacak, herhangi gibi bir program kişisel bilgisayarlara kurulamayacaktır. Dolayısıyla yakın gelecekteki bütün TV'ler de ağ bağlantısı üzerinden wireless klavye ve mouse ile bilgisayar işlevi görecektir. Özetle 25$ değil, sıfır dolar olacak buna karşılık işletim sistemi kullanmak, program kullanmak ancak üyelikle veya reklam dolu ücretsiz sunucularla mümkün olabilecektir.