2012 tablet falı

Konu, 'Teknolojik haberler' kısmında LORD_KING tarafından paylaşıldı.

  1. LORD_KING
    Offline

    LORD_KING Süper Üye Üye

    Kayıt:
    7 Eylül 2008
    Mesajlar:
    2.097
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    Şehir:
    Topraktan
    Tablet pazarının geleceği nasıl olacak?

    iPad'in çıkmasıyla oluşan tablet pazarı büyümeye devam ediyor. Apple'ın ardından Samsung, LG, Motorola, Asus, Acer ve adını daha sayamadığımız birçok elektronik üreticisi tablet modellerini ürün yelpazelerine eklemeye başladı.




    [​IMG]



    2011 yılında tam bir tablet bombardımanıyla karşı karşıyayız. Yerli üreticiler olan Exper, Casper ve Vestel'de bu geniş pastadan kendilerine düşen payı almak için Android'li tabletlerini tanıttılar. Taşınabilir dizüstü bilgisayarların yerini alması beklenen tabletler, dünyaca ünlü yatırım bankası JP Morgan'ın yaptığı araştırmaya göre, tablet bilgisayarlar için çıkacak yeni işletim sistemileri ve cihazlarla kısa bir dönemde, bu pazar oldukça büyüyecek.
    Analizci Mark Moskowitz'in tahminlerinde ise, tabletler, toplam bilgisayar satışalarının (masaüstü, netbook, notebook) satışlarının %35'inden daha yüksek bir rakama ulaşacak. 2011'de 47.9 milyon ünite tablet satışı beklenirken önümüzdeki 2012 yılında ise bu rakam neredeyse 2 katına çıkarak yaklaşık 80 milyonluk tablet satılacağı ifade edildi.
     

Sayfayı Paylaş