2011-2012 Sezonu Trabzon Kesinleşmemiş Transfer Haberleri

Konu, 'Trabzonspor' kısmında himm tarafından paylaşıldı.

  1. himm
    Offline

    himm Banlı Üye

    Kayıt:
    1 Haziran 2009
    Mesajlar:
    5.475
    Beğenilen Mesajlar:
    18
    Şehir:
    istanbul
    Trabzon'un gözü Frei'de

    [​IMG]

    Gelecek sezonun kadrosunu kurmak için çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren Trabzonspor, Basel’in yıldız ismi Alexander Frei’ye kancayı taktı.
    Karadeniz ekibi, Frei’nin yanı sıra Zokora ve Romaric ile de temaslarını tüm hızıyla sürdürüyor.

    Gelecek sezon ligde ve Şampiyonlar Ligi’nde başarılı olacak bir kadro kurmak için transfer çalışmalarına aralıksız devam eden Trabzonspor, aradığı golcüyü İsviçre’de buldu. Bordo – mavililer daha önce Borussia Dortmund ve Rennes gibi takımlarda forma giyen İsviçre’li golcü Alexandar Frei’yi takibe aldı. İzleme komitesi aracılığıyla sezon boyunca birkaç kez bu futbolcunun performansını takip ettiren bordo – mavili yönetim, bonservis bedeli 4 milyon Euro olan futbolcunun fiyatında indirim yapılması durumunda bu transferi gerçekleştirmeyi çok istiyor. İsviçre milli takımının kaptanlığını da yapan Frei’nin tecrübesinden yararlanmak isteyen Teknik Direktör Şenol Güneş’in bu transferin gerçekleşmesini çok istediği öğrenildi.

    ZOKORA İÇİN GİRİŞİMLER SÜRÜYOR

    Bu arada bordo – mavili takım Sevilla da forma giyen Zokora ve Romaric için de girişimlerini sürdürüyor. İspanyol basınına konuşarak Trabzonspor’a transfer olabileceğini doğrulayan Romaric ile büyük ölçüde anlaşıldığı ancak Zokora’nın transferinde bir aşama kaydedilemediği öğrenildi. Güneş’in, Zokora’nın transferinin gerçekleşmesi konusunda ısrarcı olduğu ve bu konuda yönetimin de daha ciddi bir fiyat artırımına gidebileceği öğrenildi. Yönetim ayrıca Bursasporlu Ozan İpek için de girişimlerini sürdürüyor. Bu futbolcunun bonsversi için önümüzdeki günlerde Bursaspor ile masaya oturulabileceği belirtildi.

    CALE: “İLK GELDİĞİMDE TARAFTARLAR TUTKUSU BENİ ŞAŞIRTMIŞTI”

    Trabzonspor’un Hırvat futbolcusu Hrvoje Cale, Trabzon’un bir futbolcu için çok güzel bir şehir olduğunu söyledi. Cale, yabancı bir futbolcu olarak zaman zaman sosyal hayatıyla ilgili sorunlar yaşadıklarını belirterek, “Şimdiye kadar buradaki insanlarla hiçbir sorunum olmadı. Ofansif oyun konusunda kendimi geliştirmeye ve takımıma elimden gelenin en iyisiyle yardımcı olmaya çalıştım. Buraya ilk geldiğimde taraftarların takıma yönelik tutku ve ilgisi beni gerçekten çok şaşırtmıştı” diye konuştu.

    “TARAFTARLARIN YUMRUK ŞOV YAPTIRMALARI ÇOK İLGİNǔ

    Cale, bugüne kadar gördüğü en ilginç olaylardan birisini Avni Aker Stadyumu’nda yaşadığını belirterek, “Burada taraftarların maçlardan önce oyuncuları tribünlere çağırıp bize yumruk şov yaptırması bence çok ilginç. Daha önce böyle bir şeyi görmemiştim. İlginç bir olay zaten maç içerisinde de sürekli olarak bizim yanımızdalar. Zagreb ile Trabzon arasında şehir olarak bir tercih yapmam söz konusu olsa Zagreb derdim. Çünkü orası doğduğum ve tüm yaşamımı geçirdiğim yer. Ama Trabzon da hayatımdaki en önemli ikinci durağım. Ayrıca burada pideye bayılıyorum” dedi.

    BARIŞ ATAŞ: “HAYATIMIN EN ÖNEMLİ PARÇASI FUTBOL”

    Bordo – mavili takımın genç futbolcusu Barış Ataş, profesyonel olarak oynadığı ilk maçı asla unutamadığını belirterek, “Hayatımın en önemli parçası futbol. Futbolla yatıp kalkıyorum diyebilirim. Bunun dışında bağlama çalışıyorum ve bu artık pek gizli değil. Her ne kadar son zamanlarda bunu aşsam da bazı olayları kafama gereğinden fazla takıyorum. Yalan ve ikiyüzlülükten nefret ediyorum” dedi.

    “HAKAN ŞÜKÜR BENCE EN İYİ TÜRK GOLCܔ

    En iyi Türk futbolcuların Selçuk, Emre ve Hamit olduğunu belirten Barış, “En iyi Türk golcü ise bence Hakan Şükür’dü. Geçen yıl oynadığımız Fenerbahçe maçını asla unutmuyorum. O maçta oldukça iyi oynadığımı düşünüyorum. Ancak genellikle belli bir performansın altına düşmediğimi sanıyorum. Bazen oynadığım maçlara kendimi aşırı olarak kaptırıyorum. Defansif yönüm iyi olsa da ofansif yönüm o kadar iyi değil. Bu yönümü geliştirmeliyim” diye konuştu.

    “GAZİANTEPSPOR VE KAYSERİSPOR ALKIŞI HAK EDİYOR”

    Gaziantepspor ve Kayserispor’un sergilediği performansa saygı duyduğunu da ifade eden Barış, “Bence alkışlanacak bir performans gösterdiler” dedi. Barış, gelişiminde bir çok kişinin katkısı olduğunu da belirterek, “Kuşkusuz takım arkadaşlarım dahil, çalıştığım tüm antrenörler benim gelişimime katkı sağladılar. Ancak isim vermek gerekirse Suat Demir, Mehmet Budak, Erol Servet Bağlar, Nejat Biyediç ve Ziya Doğan’ın benim üzerimde ciddi katkıları var” dedi. Barış, çocukken Beşiktaş’ı desteklediğini de söyledi. Barış ayrıca tam bir Kurtlar Vadisi fanatiği olduğunu vurguladı.
     
  2. nino
    Offline

    nino Süper Üye Üye

    Kayıt:
    5 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    3.849
    Beğenilen Mesajlar:
    3
    Şehir:
    Everywhere
    Trabzonspor, Umut Bulut'un bonservisi konusunda Fransa'nın Toulouse takımı ile anlaşmaya vardı. Golcü oyuncu önümüzdeki sezon Toulouse forması giyecek.
    [​IMG]
    Trabzonspor, Umut Bulut'un bonservisi konusunda Fransa'nın Toulouse takımı ile anlaşmaya vardı.
    Spor Toto Süper Lig'de son haftaya kadar şampiyonluğu kovalayan bordo mavili ekipte, sezonun sona ermesinin ardından yaprak dökümü devam ediyor.
    Kontratları sona eren Egemen Korkmaz ve Selçuk İnan'ın kulüpten ayrılmasının ardından, golcü oyuncu Umut Bulut'un da Fransa'nın Toulouse takımı ile anlaşması bekleniyor.
    Devre arasında da gündeme gelen bu transfer, teknik direktör Şenol Güneş'in karşı çıkması ile iptal olmuştu. Avrupa Ligi Play-off karşılaşmasında Liverpool ile karşılaşacak olan Trabzonspor'da Umut Bulut, kamp döneminde transfer görüşmesi yaptığı için Liverpool maçı kadrosundan çıkarılmıştı.
    Sezonun sona ermesi ile Fransız ekibi, Umut için yeniden harekete geçti. Bonservis konusunda Trabzonspor ile anlaşmaya varan Toulouse, Umut ile görüşmelere başladı. Golcü oyucunun da yurt dışında futbol kariyerini sürdürmek istemesi nedeniyle, bu transferin çok yakında gerçekleşmesi bekleniyor.
     
  3. himm
    Offline

    himm Banlı Üye

    Kayıt:
    1 Haziran 2009
    Mesajlar:
    5.475
    Beğenilen Mesajlar:
    18
    Şehir:
    istanbul
    [​IMG]

    Trabzonspor yönetimi, Barış Özbek ile prensip anlaşmasına vardı!

    Lig TV'nin haberine göre, şampiyonluğu Fenerbahçe'ye kaptırmasının ardından Egemen ve Selçuk İnan'ı kaybeden Trabzonspor, süpriz bir transfere imza atıyor.

    Avrupa'da bir çok önemli isim için nabız yoklayan Karadeniz Fırtınası, Türkiye'de de Bucasporlu Sercan Kaya'nın ardından Galatasaray'dan Barış Özbek'le de prensip anlaşmasına vardı.

    Barış Özbek, çarşamba günü Trabzonspor'a 3 yıllık imza atacak.

    Transferin ayrıntılarını Lig TV muhabiri Can Karyağdı bildirdi.
     
  4. himm
    Offline

    himm Banlı Üye

    Kayıt:
    1 Haziran 2009
    Mesajlar:
    5.475
    Beğenilen Mesajlar:
    18
    Şehir:
    istanbul
    [​IMG]

    Selçuk İnan'ı alan Galatasaray'dan Barış Özbek'i transfer eden Trabzonspor, Egemen Korkmaz'ı kadroya katan Beşiktaş'a da Bobo ile yanıt veriyor. Golcüyle pazarlıklarda büyük ölçüde anlaşıldı

    Habertürk Gazetesi'nin haberine göre; Şampiyonluğun kaçması ve Selçuk İnan ile Egemen Korkmaz'ın ayrılmasıyla yaşanan şoku çabuk atlatan Trabzonspor, peş peşe transferler yaparak ezeli rakipleriyle arayı kapatmaya başladı.

    Bucasporlu genç orta saha oyuncusu Sercan Kaya'dan sonra Galatasaray'dan ayrılan Barış Özbek'le de anlaşan Sadri Şener yönetimi, üçüncü ve en büyük bombasını patlatmak üzere...

    Bordo-mavililer'in, Beşiktaş ile anlaşamayan Bobo'yla yapılan görüşmelerde büyük ölçüde uzlaşma sağlandığı öğrenildi.

    GÜNEŞ BASTIRDI, RAKAM ARTTI

    Selçuk İnan'ı alan Galatasaray'dan Barış Özbek'i transfer eden Trabzonspor, Bobo hamlesiyle kendisinden Egemen Korkmaz'ı koparan Beşiktaş'ı vurmayı planlıyor.

    Beşiktaş yönetimi, Bobo'yu kadroda tutmaya çalışmış, ancak maddi konularda anlaşmamıştı. Brezilyalı yıldızı almak isteyen Trabzon, Şenol Güneş'in ısrarlı isteği üzerine Bobo'ya yıllık 2 milyon euroya yakın bir ücret önerdiği öğrenildi.

    Bobo, Beşiktaş'tan 2.5 istemiş, ancak 1.7 milyon euro verilmişti.
     
  5. himm
    Offline

    himm Banlı Üye

    Kayıt:
    1 Haziran 2009
    Mesajlar:
    5.475
    Beğenilen Mesajlar:
    18
    Şehir:
    istanbul
    Zokora'yı renklerine bağlayarak ilk flaş transferini gerçekleştiren Trabzonspor'un yeni hedefi Klose...

    [​IMG]

    TRABZONSPOR Kulübü Başkanı Sadri Şener, Bayern Münih ile sözleşmesi sona eren Miroslaw Klose için de temaslarda bulunduklarını açıklarken şöyle konuştu:

    "Klose transferinin gerçekleşmesini de çok istiyoruz. Eğer Klose’yi alırsak önemli bir eksikliği gidermiş olacağız. Biz bu transfer için ne gerekiyorsa yapacağız. Taraftarlarımız bu konuda sabırsız olmasın. Herkesin memnun olacağı isimleri kadromuza katacağız."

    ŞENER:"AVRUPA´NIN İYİ ÖN LİBEROLARINDAN BİRİNİ ALDIK"

    Sevilla takımından transfer ettikleri Zokora’nın çok kaliteli bir futbolcu olduğunu, Miroslaw Klose için de girişimlerinin sürdüğünü söyledi.

    Zokora’nın Avrupa’nın en iyi ön liberolarından birisi olduğunu vurgulayan Başkan Sadri Şener, "Bu transferin gerçekleşmesi için çok ısrarcı olduk ve bunu başardık. Sezon başladığında herkes onun kalitesini çok daha iyi görecek. Bugüne kadar yaptığımız hiç bir transferden pişmanlık duymadım. Bu transferin de kalitesi kesinlikle tartışılmayacak. Sergileyeceği performansla parmak ısırtacaktır" dedi.
     
  6. himm
    Offline

    himm Banlı Üye

    Kayıt:
    1 Haziran 2009
    Mesajlar:
    5.475
    Beğenilen Mesajlar:
    18
    Şehir:
    istanbul
    Klose, Podolski ve Diego’dan sonra gözler şimdi Norveçli golcü John Carew’e çevrildi. Habeturk'ün haberine göre yöneticiler, İngiliz Aston Villa takımının serbest bıraktığı oyuncuyu çok istiyor Trabzonspor, flaş isimleri takıma kazandırmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Birçok oyuncuyu gündemine alan ancak şu ana kadar somut bir sonuca ulaşamayan yöneticiler, büyük oynamaya devam ediyor. Miroslav Klose, Lukas Podolski ve Diego Ribas da Cunha gibi dünyaca ünlü isimlerle ilgilenen Bordo-Mavililer’in son gözdesi bir zamanlar Beşiktaş forması da giyen Norveçli golcü John Carew oldu.

    2007 yılından beri futbol yaşantısını İngiltere’nin Aston Villa takımında sürdüren ve geçtiğimiz sezon Stoke City’de kiralık oynayan 32 yaşındaki Norveçli golcü, bonservisini elinde bulunduran Aston Villa ile iplerini kopardı.

    TAKİP EDİLİYORDU

    İngiliz ekibinden ayrılan ve boşta olan Carew için atağa kalkan yöneticilerin, uzun süredir oyuncuyu takip ettiği öğrenildi. Golcü futbolcunun son performansını değerlendirmek için Carew’in dün Norveç milli takımıyla Portekize karşı oynadığı maçı izleyen yetkililerin memnun kaldıkları ve oyuncuyu transfer etmek için düğmeye bastıkları ifade edildi. Öncelikli olarak Carew’in Trabzon’a gelmesi için ikna edileceği belirtilirken, iyi bir ücretle de oyuncun aklının çelineceği ifade edildi.
     
  7. himm
    Offline

    himm Banlı Üye

    Kayıt:
    1 Haziran 2009
    Mesajlar:
    5.475
    Beğenilen Mesajlar:
    18
    Şehir:
    istanbul
    Trabzonspor'un, Al Ahli takıma sattığı Brezilyalı yıldız, kendisine verilen ücreti az bulunca transfer çıkmaza girdi

    [​IMG]

    Trabzonspor'a geldiği günden beri özel hayatı, disiplinsiz hareketleri ile gündemden düşmeyen ve sezon sonunda Birleşik Arap Emirlikleri'nin Al Ahli takımına 5 milyon euro bonservis bedeli ile sattığı Jaja, yönetime sorun çıkardı.
    Brezilyalı futbolcunun bu ülkeye gitmek istemediği, kendisine verilen yıllık ücreti az bulduğu öğrenildi. Bu talebini Trabzonspor yöneticilerine de ileten Jaja'nın, Arap kulübüyle temas halinde olduğu ve kendisine verilen yıllık ücretin artmaması durumunda Trabzon'a geri dönebileceği belirtildi.

    Şakar doğruladı
    Konu hakkında açıklama yapan Asbaşkan Nevzat Şakar, Jaja'nın satışı konusunda Arap takımıyla anlaştıklarını ancak futbolcunun gitmek istememesi durumunda zorla yapacakları bir şey bulunmadığını ifade etti. Nevzat Şakar, fiyat konusundaki sorunların en kısa sürede çözüleceğini ve transferin gerçekleşeceğini düşündüğünü de sözlerine ekledi.
     
  8. himm
    Offline

    himm Banlı Üye

    Kayıt:
    1 Haziran 2009
    Mesajlar:
    5.475
    Beğenilen Mesajlar:
    18
    Şehir:
    istanbul
    Trabzonspor, Gençlerbirliği'nden Yasin Öztekin ile 4 yıllık anlaşmaya varıldığını İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na (İMKB) bildirdi

    [​IMG]

    Trabzonspor Sportif Yatırım ve Futbol İşletmeciliği Ticaret AŞ'den yapılan, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yer alan açıklamada, profesyonel futbolcu Yasin Öztekin'in bordo-mavili kulübe transferi konusunda 4 yıllık (2015-2016 futbol sezonu sonuna kadar) anlaşma sağlandığı belirtildi.

    Açıklamada, ''Anlaşmaya göre futbolcuya, 2012-13 futbol sezonu için 500 bin Euro imza ücreti, 175 bin Euro garanti ücret ve 5 bin Euro maç başı ücreti, 2013-14 futbol sezonu için 175 bin Euro garanti ücret ve 5 bin Euro maç başı ücreti, 2014-15 futbol sezonu için 175 bin Euro garanti ücret ve 5 bin Euro maç başı ücreti, 2015-16 futbol sezonu için 175 bin Euro garanti ücret ve 5 bin Euro maç başı ücreti ödenecektir'' ifadesine yer verildi.
     
  9. himm
    Offline

    himm Banlı Üye

    Kayıt:
    1 Haziran 2009
    Mesajlar:
    5.475
    Beğenilen Mesajlar:
    18
    Şehir:
    istanbul
    Türkiye transfer gündeminin ilk sırasını aylardır meşgul eden ligin gol kralı Burak Yılmaz'ın yeni takımı belli oldu.

    [​IMG]

    Trabzonspor formasıyla geçen sezon attığı 32 golle Avrupa'daki bir çok takımı peşine takan milli oyuncu Burak Yılmaz, İtalya'nın köklü kulüplerinden Lazio ile anlaşmaya vardı. Burak'ın menajeri Ali Egesel tarafından yürütülen transfer süreci mutlu sonla bitti...

    Burak Yılmaz Çeşme'de tatilini sürdürürken menajeri Ali Egesel iki kez İtalya'nın yolunu tuttu ve Lazio kulübüyle masaya oturdu. Lazio'nun 2.2 milyon euroluk teklifini düşük bulan Burak Yılmaz 2.5 milyon eurodan aşağı inmedi. İtalya'daki ilk görüşme'de 300 bin euroluk fark nedeniyle anlaşma sağlanamamıştı ancak ikinci kez menajer Ali Egesel'i Roma'ya davet eden Lazio kulübü 2.5 milyon euroluk teklifi kabul ederek oyuncunun menajeriyle 4 yıllık anlaşmaya vardı.

    RESMİ AÇIKLAMA AN MESELESİ

    Burak Yılmaz'ın yakın çevresine artık futbol kariyerime İtalya'da devam edeceğim demesi Lazio ile anlaştığını doğrular nitelikte. Oyuncuyla anlaşan Lazio kulübü Trabzonspor'a ödenecek 5 milyon euro için bordo-mavili takımla pazarlıklarını sürdürüyor. Lazio kulübünün önümüzdeki hafta başında transferi resmen açıklaması bekleniyor.

    BURAK NEDEN LAZİO DEDİ?

    Golcü oyuncunun 5 milyon euroluk düşük bonservis ücreti bir çok yabancı kulübün iştahını kabartırken, Lazio diğer kulüplere göre daha istekli davranınca Burak Yılmaz İtalya'yı seçti. İspanya, İngiltere ve Rusya'danda ciddi teklifler gelmesine rağmen Burak bu teklifleri göz artı etti. Eski Samsunspor teknik direktörü Petkovic'inde ısrarla Türk oyuncuyu kadrosuna katmak istemesi de Burak'ı cezbetti.

    BURAK VE TRABZON DA LAZIO'YU AÇIKLADI

    Trabzonspor'un golcüsü Burak Yılmaz, Lazio transferini onayladı, üç gün içinde imza atabileceğini söyledi. Çeşme'ye gelen Burak Yılmaz, diğer milli futbolcuların da müdavimi olduğu Aya Yorgi Koyu'ndaki Marrakech Beach Club'a gitti.
    Burada denize giren Burak Yılmaz, Lazio'ya üç gün içinde imza atabileceğini belirtti. Yılmaz, kulüplerin halen görüştüğünü ama olumlu sonuç alınmak üzere olduğunu söyledi. İmza atmadan hiçbir şeyin sonuçlanmış sayılmayacağına da dikkat çeken Yılmaz, "Her zaman bir olmama şansı vardır. Ama yüzde 80 olumlu. Bu akşama kadar da kesinleşir" dedi.

    Burak Yılmaz'ın ardından da Trabzonspo Kulübü de golcü futbolcu için İtalya Serie A takımlarından Lazio'dan yazılı teklif aldıklarını doğruladı. Lazio'nun teklifini inceleyen Trabzonspor'un teklifi kabul etmediği ve gözden geçirilmesi için iade ettiği iddia edildi.


    Şener takside 'hayır' dedi, Lazio süre istedi

    Avrupa'ya gitmesi an meselesi olan Burak Yılmaz için İtalyan kulübü Lazio'nun yaptığı '5 milyon Euro bonservis bedelini 4 takside bölelim' önerisinin transferin önündeki tek engel olduğu belirtildi. Trabzonspor Başkanı Sadri Şener'in dün kendisine iletilen teklife, "5 milyon euroyu peşin istiyoruz" cevabını verdiği ve İtalyan Kulübü'nün bu konuyu düşünmek için süre istediği öğrenildi.
    Avrupa kulüplerini peşinden koşturan Burak Yılmaz'la ilgili bugüne kadarki en ciddi girişimi yapan İtalyan Kulübü Lazio oldu. Burak'la yıllık 2.5 milyon euroluk ücret konusunda anlaştıktan sonra dün Trabzonspor Başkanı Sadri Şener'e resmi tekliflerini ileten Lazio'nun, "5 milyon euroluk bonservis bedelini peşin vermek istemiyoruz. Takside bölelim. 4 taksit planlıyoruz. 1 milyon 250 bin euroluk taksitler halinde ödeme yapalım" önerisi bordo - mavili kulüpten kabul görmedi. Lazio'nun taksit planını geri çeviren Trabzonspor Başkanı Sadri Şener'in, "5 milyon euroyu peşin istiyoruz. Hiçbir şekilde taksit yapma taraftarı değiliz" sözleri İtalyan kulübüne şimdilik geri adım attırdı. Konuyu görüşmek üzere süre isteyen ve pazartesi veya Salı günü yeni teklifle Trabzonspor'un karşısına gelecek olan Lazio'nun, taksit sayısını 2'ye indirmek isteyeceği ancak Sadri Şener'in kesinlikle taksitli bir ödeme planına yanaşmayacağı vurgulandı.
    Ömür AVCI/TRABZON,(DHA)
     
  10. himm
    Offline

    himm Banlı Üye

    Kayıt:
    1 Haziran 2009
    Mesajlar:
    5.475
    Beğenilen Mesajlar:
    18
    Şehir:
    istanbul
    Burak'ın yeni takımı belli oldu

    [​IMG]

    Trabzonspor, golcü futbolcu için Rus ekibi Lokomotiv Moskova ile anlaşmaya vardı. Bordo mavili ekip, bu transferden 5 milyon euro alacak. L.Moskova, daha önce Burak'la da anlaşmaya varmıştı.
     
  11. himm
    Offline

    himm Banlı Üye

    Kayıt:
    1 Haziran 2009
    Mesajlar:
    5.475
    Beğenilen Mesajlar:
    18
    Şehir:
    istanbul
    Trabzonspor, Senegalli forvet Dame N'Doye ile el sıkıştı. Bordo-Mavililer, 27 yaşındaki oyuncunun kulübü Kopenhag ile anlaşmaya çalışıyor


    [​IMG]

    Başkan Sadri Şener'in bizzat yürüttüğü operasyon sonrasında N'Doye ile her konuda anlaşıldı. Kopenhag ile bonservis konusunda pazarlıklar sürüyor. Trabzonspor, Kopenhag ile görüşmelere başlandığını borsaya bildirdi.

    Senegal Milli Takımı'nda da görev yapan Dame N'Doye, birçok ligde ter döktü. Jeanne d'Arc, Al Sadd, Academica de Coimbra, Panathinakos ve OFI Crete formalarını giyen Senegalli, 2009'dan bu yana Kopenhag'da oynuyor.
     

Sayfayı Paylaş