En İyi Film Ara Devrim Arabaları Issız Adam Üç Maymun En İyi Yönetmen Ümit Ünal - Ara Tolga Örnek - Devrim Arabaları İnan Temelkuran - Made in Europe Özcan Alper - Sonbahar Nuri Bilge Ceylan - Üç Maymun En İyi Senaryo Ümit Ünal - Ara Çağan Irmak - Issız Adam İnan Temelkuran - Made in Europe Nuri Bilge Ceylan, Ebru Ceylan & Ercan Kesal - Üç Maymun En İyi Erkek Oyuncu Erdem Akakçe - Ara Yavuz Bingöl - Üç Maymun Taner Birsel - Devrim Arabaları Ahmet Rıfat Şungar - Üç Maymun En İyi Kadın Oyuncu Demet Akbağ - O… Çocukları Hatice Aslan - Üç Maymun Ayça Damgacı - Gitmek: Benim Marlon ve Brandom Selen Uçer - Ara En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Altan Gördüm - Devrim Arabaları Ercan Kesal - Üç Maymun Serhat Tutumluer - Ara Selçuk Yöntem - Devrim Arabaları En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Megi Aboulzade - Sonbahar Betül Çobanoğlu - Ara Yıldız Kültür - Issız Adam İpek Tuzcuoğlu - O… Çocukları En İyi Oyuncu Kadrosu Ara Devrim Arabaları Fırtına Made in Europe Üç Maymun Gelecek Vaat Eden Oyuncu Melis Birkan - Issız Adam Cemal Hünal - Issız Adam A. Onur Saylak - Sonbahar Ahmet Rıfat Şungar - Üç Maymun En İyi İlk Film Emre Akay & Hasan Yalaz - Bir Tuğra Kaftancıoğlu Filmi Hüseyin Karabey - Gitmek: Benim Marlon ve Brandom İnan Temelkuran - Made in Europe Özcan Alper - Sonbahar Seyfi Teoman - Tatil Kitabı En İyi Görüntü Yönetimi Soykut Turan - A.R.O.G: Bir Yontmataş Filmi Feza Çaldıran - Sonbahar Gökhan Tiryaki - Üç Maymun Zekeriya Kurtuluş - Vicdan En İyi Kurgu Çiçek Kahraman - Ara Niko - Devrim Arabaları Levent Çelebi - Sıcak Nuri Bilge Ceylan, Ayhan Ergürsel & Bora Göksingöl - Üç Maymun En İyi Sanat Yönetimi Hakan Yarkın - A.R.O.G: Bir Yontmataş Filmi Buket Kalyoncu - Avanak Kuzenler Veli Kahraman - Devrim Arabaları Mustafa Ziya Ülkenciler - Ulak En İyi Gişe Filmi A.R.O.G: Bir Yontmataş Filmi Devrim Arabaları Issız Adam Recep İvedik En İyi Kısa Film Tek Notalık Adam - Dağhan Celayir