TRT şifreli maç yayıncılığına son vermeye hazırlanıyor

Konu, 'Türkiye'den Haberler' kısmında selvi64 tarafından paylaşıldı.

  1. selvi64
    Offline

    selvi64 Banlı Üye

    Kayıt:
    16 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    1.301
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, TRT'nin şifreli maç yayını için çalıştığı açıkladı. "Maç yayınlarının şifresiz yayınlanmasından yanayım. Bu konuda çalışma yaptırıyorum" diyen Şahin, Arjantin modelini incelediklerini belirtti

    TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin şifreli maç yayıncılığına TRT'nin son vermeye hazırlandığını açıkladı. TRT'nin maç yayınlarına talip olduğunu belirten Şahin, şifreyi kaldırıp açık yayıncılık yapacaklarını söyledi. TRT Genel Mü-dürü İbrahim Şahin, bugünün TRT'sinin dünün TRT'sinden çok farklı olduğunu belirterek, 'Çünkü bu teknolojik çağı yakalamış yayıncılık gelişmele- rini izleyen ve rekabet eden bir TRT'yiz' dedi.
    Şahin, TRT Genel Müdürlüğü'nde, gazete ve televizyonların Ankara temsilcileriyle yaptığı sohbet toplantısında, günümüzde TRT'nin sadece Türkiye'deki medya ile değil, dünya medyalarıyla da rekabet etmek istediğini söyledi.
    Şifreyi kaldırıp açık yayıncılık yapacaklarını belirten Şahin, "Maç yayınlarının şifresiz, açık yapılmasından yanayım. Bu konuda çalışma yaptırıyorum. Arjantin modelini inceletiyorum" dedi.

    MODEL ARJANTİN'DEN
    Arjantin modeli olarak bilinen çalışmaya göre şifreli maç yayınlayan platformların işi zora girecek. Arjantin modeli, şifreli maç yayınları sebebiyle özellikle gençlerin maç seyredebilmek için belli ortamlarda toplanmalarının önüne geçmek için uygulanmaya başlanan bir yöntem. Toplu maç seyredilen ortamlarda gençlerin farklı etkilenmelerle karşı karşıya kalmamaları için uygulanan yöntem Arjantin'de olumlu sonuçlar verdi. TRT de maç yayın ihalesine girip şifresiz maç yayınlamayı ve herkesin istediği yerden maçları seyredebil-mesine imkan vermeyi amaçlıyor.
    Halkın vergileriyle dişinden tırnağından kestiği paralarla idare edilen TRT'yi halkın gurur duyacağı bir medya gurubu haline getirmek istediklerini vurgulayan Şahin, idari yapılanmada büyük değişiklikler yaptıklarını, 200'ün üzerindeki kadro unvanını 90 seviyesine indirdiklerini anlattı.
     
  2. LORD_KING
    Offline

    LORD_KING Süper Üye Üye

    Kayıt:
    7 Eylül 2008
    Mesajlar:
    2.097
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    Şehir:
    Topraktan
    kolay değil bunlar malese UEFA sözleşmesini göz ardı edemezler
     
  3. alex35
    Offline

    alex35 Aktif Üye Üye

    Kayıt:
    5 Ekim 2009
    Mesajlar:
    229
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    izmir
    TRT'nin yapmak istediği çok güzel fakat UEFA buna ne kadar izin verir bilinmez.Keşke bu girişim olumlu sonuç verse.
     
  4. himm
    Offline

    himm Banlı Üye

    Kayıt:
    1 Haziran 2009
    Mesajlar:
    5.475
    Beğenilen Mesajlar:
    18
    Şehir:
    istanbul
    keske :)
    Fakat once klupler sonrada platformlar buna karsi cikarlar
     

Sayfayı Paylaş