arkadaslar youtube açılmıştır. Dünyanın en büyük video paylaşım sitesi Youtube'un erişim yasağı kalktı... Türkiye'de 109 gündür kapalı olan Youtube, nihayet açıldı. Uzun süreli bu yasak sebebi ile forum ve bloglarda tepkiler yer alıyordu. Yasağa tepki için kendi sitelerini kapatanlar bile olmuştu. Türkiye'de Youtube yasağı 3.5 ayı geçti! YouTube.com, içeriğinde Atatürk'e hakaret bulunan videolardan dolayı ilk kez geçen yılın mart ayında yasaklanmıştı. Sitede zararlı içeriğin temizlenmesinin ardından yasak ortadan kalkmıştı. Ardından yine Atatürk'e hakaret ettiği belirtilen videoların bulunmasıyla, site yeniden kapatıldı. Bu kez Youtube'a üç farklı yasak kararı çıktı. 24 Nisan 2008, 30 Nisan 2008 ve son olarak da 5 Mayıs 2008 tarihli mahkeme kararları kapatmaya hükmetti. Bu üç kapama kararının ikisi zararlı içeriğin kaldırılmasının ardından ortadan kalktı. 5 Mayıs'ta Ankara 1. Sulh Ceza Mahkemesi'nin aldığı yasak kararı ise bugün itibarı ile kaldırıldı. Video devi mercek altında! İçeriğinde milyonlarca videoyu bulunduran Youtube'a uygulanan yasak, dünyanın farklı bölgelerinde de uygulanıyor. Brezilya, Fas, Tayland ve Pakistan'ın da aralarında bulunduğu ülkelerde, çeşitli videolar dolayısıyla giriş yasağı alan Youtube, ilgili ülkelerin zararlı gördüğü videoları içeriğinden temizledikten sonra yayınlarına devam ediyor. Youtube'a konan yasak konusunda daha sert davranan ülkeler de bulunuyor. Zararlı gördüğü içerikten dolayı Youtube'a uzun süreden bu yana engel koyan ülkeler ise şöyle sıralanıyor: Çin, İran, Ermenistan, Tunus, Endenozya, Suriye, Birleşik Arap Emirlikleri. Suudi Arabistan'da ise otomatik engelleme uygulaması var. Youtube cephesinden neden ses çıkmıyor? ABD'li yeni ekonomi devi Google'ın satın aldığı video sitesi Youtube, Türkiye'de uygulanan engellemeyle ilgili olarak henüz etkili bir adım atmadı. Önce Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, ardından da Telekomünikasyon Kurumu Başkanı Tayfun Acarer'in Youtube'un Türkiye'de yetki belgesi alıp, ofis kurararak çalışması gerektiğini açıklamasının ardından konuyla ilgili bir beklenti oluşmuştu. Hatta Youtube'un bazı ülkelerde olduğu gibi, yerelleştirme çalışması yaparak 'youtube.com.tr' adresinden, zararlı içeriği başlangıçta engelleyerek yayın yapacağı belirtiliyordu. Google Türkiye ofisinden konuyla ilgili detaylı bilgi verilmiyor. Telekomünikasyon Kurumu'nun üst düzey yetkililerinden alınan bilgiler ise, Youtube'un kurum tarafına bu konuda henüz bir yanıt vermediğini ortaya koyuyor. not:bugün saat 12:00 saatiyle birlikte türkiye de açılmış bulunmaktadır.:thumb_up:
biz o engeli zaten aşmıştık linkte örnek video var: Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. ! forumdada bu engeli aşmak için programı upload etmiştik: Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. ! :yes:l
benimde aynı sorunum var edindiğim bilgilere göre bazı illerde dns ayarlamaları yapılıyomuş ondan kapalı görünüyo
Site üzerindeki paylaşımlardan çok, adını erişimin engellenmesiyle daha fazla duymaya başladığımız video paylaşım sitesi YouTube dün geceden itibaren bir kez daha Türk yetkililer tarafından engellendi. Tekrar kapatılmış:no_clue:
YouTube'da Son Durum! YouTube konusunda her kafadan bir ses çıkıyor ve kullanıcıların aklı karışmaya devam ediyor. Açıldı mı, açılmadı mı? İşte, bilgi kirliliğine ışık tutacak gelişmeler. İnternet sitelerine erişim engeli koyma yetkisi bulunan ve şartlar değiştiğinde bu engeli kaldıran Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı, verdiği zamansız ve dayanağı olmayan duyurularla kullanıcıların aklını karıştırıyor. Dün gazetelere verilen demeçlerde, "YouTube'un yasağının kalktığı" söylenmişti ve basın mensupları, acil haber olarak bu içeriği okurlarına sunmuşlardı. Oysa, YouTube'un yasağı henüz kalkmadı ve Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı da tutarsız açıklamalar yapan bir kurum konumuna düştü. Sebep, DNS Olamaz Görülen gecikmenin nedeni olarak, DNS omurgalarının 24 -72 saatte güncellendiği söylendi. Oysa yurt içinde yapılan bir DNS değişikliğinin en fazla yarım saat içerisinde yurt içinde güncellendiği, söylenen 72 saatin ise dünyadaki en uç noktalar için (o da en fazla 72 saat) olduğu da bir başka gerçek. Bilgi Kirliliği YouTube'un açılması için öncelikle mahkeme kararının çıkması gerekiyor. Bu karar çıktıktan sonra sıra Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'na geliyor ve yapılan incelemeden sonra gerekli onay ile birlikte internet servis sağlayıcılarına (Türk Telekom) söz konusu siteye erişimin yeniden serbest olması talebi iletiliyor. Türk Telekom, hızlı bir şekilde gereken güncellemeyi yerine getiriyor ve yasak kalkıyor. Eğer gerçekten de YouTube'un açılması söz konusu ise bu 3 adımın da yerine getirildikten sonra açıklamanın yerine getirilmesi gerekiyor. Sitelere erişimi engelleyerek internet kullanıcılarının ve web sitesi sahiplerinin tepkisini çeken Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı, tutarsız açıklamaları ile daha da fazla gerilime neden oluyor.