12 Eylül ile hesaplaşma başlıyor!

Konu, 'Türkiye'den Haberler' kısmında cihat çapa tarafından paylaşıldı.

  1. cihat çapa
    Online

    cihat çapa Guest

    12 Eylül ile hesaplaşmak isteyenler bugün Ankara'da bir araya geliyor.
    [​IMG]
    Türkiye, demokrasi için önemli bir kilometre taşını daha geride bırakıyor. Binlerce gencin ölümüne neden olan ve yine binlercesini işkence odalarına mahkum eden zihniyet 4 Nisan'da yani bugün hakim karşısına çıkacak. Yargılanan isimler arasında Kenan Evren ile Tahsin Şahinkaya yer alıyor.
    2 Eylül askeri darbesiyle ilgili, dönemin Genelkurmay Başkanı ve 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren ile dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı Emekli Orgeneral Tahsin Şahinkaya hakkında açılan davanın görülmesine bugün başlanacak.

    DURUŞMA 09.30'DA BAŞLAYACAK!
    Evren ve Şahinkaya'nın ''Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının Tamamını veya Bir Kısmını Değiştirmeye veya Ortadan Kaldırmaya ve Anayasa İle Teşekkül Etmiş Olan Türkiye Büyük Millet Meclisini Ortadan Kaldırmaya veya Görevini Yapmasına Engel Olmaya Cebren Teşebbüs Etmek'' suçlamasından'' ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası'' istemiyle yargılanacakları davanın ilk duruşması, saat 09.30'da başlayacak.
    Duruşmaya, gerekli görüldüğü takdirde 5 ve 6 Nisan 2012'de de devam edilecek.
    Mahkemesi, Evren ile Şahinkaya hakkında yurt dışına çıkış yasağı getirdi.
    Özel yetkili Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesince hazırlanan tensip zaptında, ''sanıklar Evren ve Şahinkaya'ya atılı suçun yasada öngörülen ceza miktarı dikkate alındığında, savunmalarının mahkemede alınması gerektiği'' belirtildi.

    HÜKÜMET VE SİYASİ PARTİLERDE MÜDAHİL
    Bu arada tarihi davaya müdahil olmak isteyenler Ankara'ya hareket etti. İnsan Hakları Derneği başkanı Av.Osman Süzen yaptığı açıklamada, Pirin Palasta işkence gören mağdurların avukatlığını yaptığını ve davaya müdahil olacaklarını söyledi.

    KENAN EVRENDEN HESAP SORMA VAKTİ
    Dava müdahil olmak için Ankara'ya giden darbe mağduru Abdurrahman Yücel de şöyle konuştu: "Biz Kenan Evren'den hesap sormaya gidiyoruz. 12 Eylül mağdurlarının hali ne olacak? Görüyorsunuz hepimizin halini, darbeler indirilmiş, insanlar mahvolmuş, yaşayan bir ölü olmuşlar. Daha ne olsun söyleyin bakalım? Ne olabilir ki, insanları topraklara gömmüşler, idamlar, cezalar, Kenan Bey rahat mı etsin diyorsunuz? Marmaris'te şurda burda rahat sürerken ben odalara kilitlenmişim. Bir hayvan misali yaşıyorum."
     
  2. beydemir
    Offline

    beydemir Süper Üye Üye

    Kayıt:
    27 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    1.700
    Beğenilen Mesajlar:
    4
    Şehir:
    BURSA-KÜTAHYA
    aslında bence bu gereksiz birşey 90 yaşındaki adamı yargılasan ne olur yargılamasan ne olur ben bu adamlara suçlu nazarıyla değil saygı duyulması gereken yaşlılar olarak görüyorum. ayrıca o dönemde ihtilalin gerekli olup olmadığıda tartışılır.
     
  3. asterix
    Offline

    asterix Süper Üye Üye

    Kayıt:
    3 Mart 2012
    Mesajlar:
    806
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    Almanya
    slm ------

    düsüncelere saygimiz var.
    yanliz unutulan bir konu var bunlar masun insanlari asip bir coklarinida sakat biraktilar ve simdi bir padisah gibi yasam sürüyorlar kimse bunlara dokunmadikca bunlarda böyle yapmaya devam ederler.insanlarin yargilanmasi yasi ile degil yaptiklari ile cezalandirilir hic kimse yaptiklarinin yanlarina kalmayacagini da bilmelidirler eger insanlar yaptiklari ile övünürler kimsede bunlara ses cikarmaz iseler iste o zaman hatalar ödüllendirilmis olur buda dogru bir sey degildir o dönemde cocuklarini kaybeden ammelerden yürek acisini sorun bakalim ödüllendirilmelerinden yanalar mi yoksa cezalandirilmalarin dan yanalarmi.unutmayinki hitler zamaninda katliam yapanlarda yasli insanlardi ve onlarda yakalanip cezalarini cektiler hic bir zaman insanlik sucu cezasiz kalmamali.
     
  4. toycan
    Offline

    toycan Banlı Üye

    Kayıt:
    6 Haziran 2007
    Mesajlar:
    682
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    bence aynı fikirdeyim hergün 10-15 kişi ölüyor ama sağcı ama solcu o zaman neredeydi bugün müdahil olanlar şimdi allahtan başka kimseden korkmayanlar o zaman neden korkuyorlardı kaldıki şimdi kenan evrenle başbakan arasında fark var mı 600 öğrenci iceride kaldıki şimdiki hesaplaşıyoruz diye acık acık meydan okuyor ya taraf olaçaksınız ya bertaraf olaçaksınız diyor fark ne yarın bugünün hesapını sorabileçekmisiniz veya hesap verecekler mi ? sizce?mitin unutturulan oslo görüşmelerini iyice takip edin adam bukadar can almamız lazım diyor mitçi ne diyor ya o mitcilerin yargılanmasına müsade etmiyen neden yargılanmaya müsade etmiyor?
     
  5. Örnek
    Online

    Örnek Guest

    Adamlar yargılanıyor işte daha ne tarafı ne bertarafı bunlar yargılanamazdı bu çabalar boşunaydı ne oldu bu lafların üstünden asırlar geçse tamam tartışalımda daha yıllar geçmeden herkes kendiyle çelişiyor bunları görenlerde sizin tabirinizle taraf olur işte,burada ki tek taraf sizsiniz de farkına varamıyorsunuz bu kötü işte bu gidişlede varamassınız gibi görünüyor her mesajda ya taraf ya bertaraf olmak zorunluluğu var yazar durursunuz hocam. Kimse beni tarafta edemez bertarafta edemez ama sizde bu özgüven yok demek ki bunlar taraf olanlara kırmızı kurdele takıp bertaraf olanları damgalıyorlar mı ben hiç rastlamadım böyle birşeye. 350 mesajınız var 300 aynı ama bir ilerleme kaydettiğinizide sanmıyorum sadece burada değil bu laflarla hiç bir yerde farklılık yaratmazsınız zaten gelip burada içinizi rahatlatırsınız ancak ben bertarafım ezilmişim diye bundan öteye gitmez...
     
  6. toycan
    Offline

    toycan Banlı Üye

    Kayıt:
    6 Haziran 2007
    Mesajlar:
    682
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    lafı söyleyen adam suçlanan biz başbakan kendi demedi mi?ya taraf olaçaksınız ya bertaraf diye bunu hepimizin başbakanı olaçak kişinin demesi normal bizim eleştirmemiz anaormal sonra bendeki özgüvenin derecesini ölçebileçek meziyetleriniz varsa mesele yok ama biz bertaraf olamak değil ama bazı kılıflarla millete zam zam zam olarak zarar veren kişi olmaktan büyüme yerine vergilerle çökertmeyi sistematik hale sokma cahiz değil yada komşularımızla 0 sorundan kısa zaman sonra savaş durumuna geçmeyi basit birşey gibi lanze etme çanbazlığı bizde yok biz vatan bölünmesin millet rahat etsin biz bertaraf olmuşuk öneli değil
     
  7. toycan
    Offline

    toycan Banlı Üye

    Kayıt:
    6 Haziran 2007
    Mesajlar:
    682
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    kaldiki zamanında evren paşayı eleştirmeyen laf be söyleyemeyen başbakan ve saz arkadaşları şimdi evren paşanın cellatı olmak için sıraya giriyor yazık ALLAHtan başka hiçbirşeyde korkmadığını söyleyenler şimdi bülbül gibi şakıyor o zaman evren paşanın kulağı bizide görürseniz efendim dediklerini unutmadık ama dündür bugünse bugün değil mi ?bizde bu adamlara şakşakçılık yapaçağız o zaman herşey yolunda gidecek yazık
     
  8. Örnek
    Online

    Örnek Guest

    Bu şeklide zamları eleştirseniz belik yapıcı olurda hep aynı şeyleri söylemek olumlu olumsuz herşeye kulp takmak fayda sağlamıyor daha doğrusu fayda sağlıyorda size değil eleştirdiklerinize.
     
  9. mescer
    Offline

    mescer Aktif Üye Üye

    Kayıt:
    16 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    232
    Beğenilen Mesajlar:
    2
    Şehir:
    istanbul
    ceza versen ne olur adam yasından yırtar ceza cekmez
     
  10. toycan
    Offline

    toycan Banlı Üye

    Kayıt:
    6 Haziran 2007
    Mesajlar:
    682
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    rahmetli erbakan hoca gibi desenize
     
  11. fatalerror
    Offline

    fatalerror Üye Üye

    Kayıt:
    31 Mart 2012
    Mesajlar:
    83
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    ankara
    hep geçmiş hep geçmiş bitmiş gitmiş bazıları zarar bazılarına yarar getirmiş dava sonuçlanınca ne olacak kenan evren zaten sağlık sorunları ile savaşıyor tuhaflıklar ülkesi Türkiye millet uzaya çıkıyor biz hala 12 eylül ,28 şubat yok bilmem ne saçma sapan şeyler bitti gitti
     
  12. abdullah36
    Offline

    abdullah36 Aktif Üye Üye

    Kayıt:
    9 Mart 2010
    Mesajlar:
    215
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    adana
    sanırım bu tür şeyler sembolik. göz dağı vs.
     

Sayfayı Paylaş