Demirtaş PKK'yı öve öve bitiremedi !

Konu, 'Türkiye'den Haberler' kısmında suvekum tarafından paylaşıldı.

  1. suvekum
    Offline

    suvekum Süper Üye Üye

    Kayıt:
    25 Ocak 2009
    Mesajlar:
    583
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    Ankara
    BDP'li Demirtaş PKK ile mücadelede tek çözümün masaya oturulması olduğunu söylerken öyle ifadeler kullandı ki...

    BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Hakkari’nin Çukurca İlçesi’nde PKK’lıların düzenlediği ve 24 askerin şehit olduğu saldırıyı değerlendirirken, "Şimdi geldiğimiz noktada uçurumun kenarında falan değiliz, uçurumdan düşüyoruz. Yere çakılmayı hafifletecek ve zararı azaltacak yöntemler bulmamız lazım" dedi.

    Çukurca’daki saldırı için 'vahim, üzücü ve acı bir olay' diyen Demirtaş, olay tazeyken konuşmanın kolay olmadığını söyledi. Selahattin Demirtaş, olayların bir kaç ay içinde 'savaş boyutuna tırmandığı' görüşünü savunarak şunları söyledi:

    "PKK bitti, belini kırdık, temizledik, dolayısıyla bir kara harekatı, hava harekatı yaparız bu işi bitiririz diyenleri uyardık. Hava saldırılarıyla, kara saldırılarıyla bitecek bir noktada değil. O nedenle hep diyalog ve uzlaşmayı ve ikna yöntemlerini kullanmayı önerdik. Ve bu konuda bugüne kadar üstümüze gelinmesine rağmen geri adım atmadık. Hep barış ve diyalog yolunu öne çıkardık. Ama tek bir önerimiz dahi hükümet tarafından hayata geçirilmedi. Eğer bizim önerdiğimiz hayata geçmiş olsaydı bugün bu savaş bitmiş olacaktı."

    PKK için 'ortada binlerce silahlı adamı olan milyonlarca insandan halk desteği almış bir Ortadoğu’da etkili bir halk hareketi var. Ve bu örgüt aynı zamanda silah da kullanıyor' diyen Demirtaş, bu örgüte karşı ikna yönteminin kullanılmasını bunun da müzakere ve diyalog olduğunu öne sürdü.

    Selahattin Demirtaş, bugün gelinen nokta için "Uçurumun kenarında değil, uçurumdan düşüyoruz. Fakat bu yere çakılmayı hafifletecek ve zararı azaltacak yöntemler bulmamız lazım. Yoksa uçurumun kenarında falan değiliz artık. Yakın zamana kadar uçurumun kenarındayız diyorduk artık düşüyoruz" diye konuştu.

    Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, Çukurca’da 24 askerin şehit olmasından sonra yaptığı "İntikamımız büyük olacak" açıklamasını da eleştiren Demirtaş, "Cumhurbaşkanı’nın açıklamaları, Cumhurbaşkanı makamı ağırlığına denk düşmemiştir. İntikam, devletlere mahsus bir yöntem değildir. Bir devlet başkanı intikamdan söz edemez en fazla hukukun ve yasaların gereğinden söz edebilir" dedi.
     
  2. BİLO33
    Offline

    BİLO33
    Yetkili
    Vip

    Kayıt:
    22 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    5.970
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    Mersin
    O masayı alıcam sonra ters çevirecem ve validesini oturtacam...
     
  3. cihat çapa
    Online

    cihat çapa Guest

    O görevini yapıyor,bu gayet doğal.Benim anlamadığım bunları meclise yollayanlar bu ülkenin vatandaşı değilmi.Nasıl vatandaşlık bu,ekmeğini yedikleri suyunu içtikleri ülkeye ihanet ediyorlar.hayvan bile yemek yediği kaba pislemez.
     
  4. engunaydin
    Offline

    engunaydin Banlı Üye

    Kayıt:
    3 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    789
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    Şehir:
    İzmir
    Doğru söze ne denir...

    Öte yandan davul zurna ile terörist karşılayanları, açılım diye yırtınıp şehidimize kelle terörist başına "Sayın" diyenleri de meclise bu halk hem de iktidar olarak yolladı. Demirtaş'a oy verenler için söylediğiniz her söz onlara oy verenler için de geçerlidir. %50 oy verenler kaç para ederse DTP'ye oy verenler de anca o kadar para eder. Bana sorarsanız da yoktur birbirlerinden farkları, ikisi de 5 para etmez.
     
  5. beydemir
    Offline

    beydemir Süper Üye Üye

    Kayıt:
    27 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    1.700
    Beğenilen Mesajlar:
    4
    Şehir:
    BURSA-KÜTAHYA
    kabahat onda değilki ona konuşmaya fırsat veren yetkililerde yöneticilerin arkasında koca bir TÜRK ULUSU var bir avuç pkk lının hakkından gelemiyoruz açılımmış şuymuş buymuş neyinize adamlar çatır çatır Askerlerimizi ölüdürüyor analarımızı eli koynunda bırakıyorlar hala onlara elimizi uzatıyoruz el elini sıkacağa uzatılır elini koparacağa seğil

    Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !

     
  6. 05camci
    Offline

    05camci Aktif Üye Üye

    Kayıt:
    15 Haziran 2009
    Mesajlar:
    163
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    AMASYA
    çüşünüz konuyu saptırmayın bu milletin akıllısı senmisin...............? kimseye hakaret etmeye hakkın yok ağzımı bozdurma o 50 nin içinde bende varım ve bu vatanı senden dahada seviyorum siyaset yapacaksan burası yeri değil acımız bize yeter saygılı ol
     
  7. engunaydin
    Offline

    engunaydin Banlı Üye

    Kayıt:
    3 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    789
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    Şehir:
    İzmir
    Sana çüş terbiyesiz!!!! Hayvan mı var karşında, üslubunu bil!!

    Yalan mı söyledik. Açılım diye davul zurna ile karşılanmadı mı teröristler, Abdullah Öcalan'a sayın Şehitlere kelle demedi mi oy verdiğiniz Başbakan? Askerlik yan gelip yatma yeri değildir demedi mi askerleri sınır ötesine ABD uşaklığına göndermek için... Siyaset falan yok, kürt cemaatçilerine oy verip de gelip burada millete çüş diyemezsin. Hüseyin Çelik bakanın yeğeni değil miydi dağdaki terörist? Kendisi bile açıkladı. Aynaya kızılmaz doğruyu söyledi diye. Yalan dediğin bir husus var mı? Yalan mı söyledim, bir ahlaksızlık mı yaptım mesajımda? Hayır doğruyu söyledim karşılığında bana hayvan denmek isteniyor!!! 86 şehit vermişiz herifin oy verdiği adamlar şehit sayısının açıklanmasını bile engelliyor, şehidim isimsiz kalıyor gelip bana çüş diyor, git de oy verdiğin adamlara ÇÜŞ de terbiye fukarası adam!!!

    Madem o %50'desin git ellerini yıka; şehitlerimin kanı senin de ellerinde. 1999'da biten terörü hortlatan siyasilere oy verenler gidip ellerini yıkasınlar ve düşünsünler yıkayarak çıkar mı ellerindeki kan!!!! Şehidimin katilidir o %50, tıpkı terörü BOP ateşi yakıp hortlatan oy verdikleri adamlar gibi...

    Asker tutuklansa alkışlarlar, Güneydoğu'da terörist mezarları çıkar gazetelerinizin manşetlerine taşınır!!! Türk askeri teröristleri öldürüp toplu mezarlara gömdü, Türk askeri teröristi yakalayıp teslim aldıktan sonra öldürdü diye haberler hep gazetelerinizde, yandaş medyalarınızda. Sonra da gelip bana çüş diyemezsin, akıllı ol kendine gel. %50 de destek alsalar bu ülke çapulsuzlara kalmayacak, emanete hıyanet eden emanetçilerden hıyanetin hesabı da er ya da geç sorulur. Yaşarken sorulmasa bile çocuklarından, torunlarından çıkar. Vatanına ihanet eden adamların torunu olarak şerefsiz damgası ile yaşarlar....

    Gerçekler gücüne gidiyorsa aynaya bakma, aynaya bakmayı seviyorsan da üstüne başına çeki düzen ver. Bunlar gerçekler!!!
     
  8. BİLO33
    Offline

    BİLO33
    Yetkili
    Vip

    Kayıt:
    22 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    5.970
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    Mersin
    Bu çelişki ne şimdi...acımız bize yeter derken,vatanı senden dahada seviyorum derken hangi vatandan bahsediyorsunuz?...Tabiki istediğin yere oy vereceksin de...oy verdiğin kişilerin talimatıyla ölmedilermi bu insanlar ...Şimdi sende günaha girmiyormusun yani...Hiç boşuna kızma,gerçek bu.
     

Sayfayı Paylaş