Hakkari'de Hain Saldırı

Konu, 'Türkiye'den Haberler' kısmında cihat çapa tarafından paylaşıldı.

  1. cihat çapa
    Online

    cihat çapa Guest

    Terör örgütü PKK'nın Yüksekova ve Çukurca'daki eş zamanlı saldırılarından çok sayıda askerimiz şehit oldu.
    [​IMG]
    Terör örgütü PKK'nın Yüksekova ve Çukurca'daki eş zamanlı saldırılarından çok sayıda askerimiz şehit oldu. Bazı kaynaklar şehit sayısını 24 olarak verdi. Şehit sayısıyla ilgili bilgi henüz doğrulanmadı.
    Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde bir grup PKK'lı terörist ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. PKK'lı terörist grubu saat 01.00 sıralarında Çukurca'da güvenlik güçlerinin bulunduğu binaları uzun namlulu silahlarla yoğun ateş altına tuttu. Teröristlere polis ve askerler de anında karşılık verdi.
    Ağır silahların kullanıldığı ilçe merkezindeki çatışma sabaha kadar sürdü. Ölü ve yaralı konusunda henüz bilgi alınamazken, çok sayıda şehit olduğu belirtiliyor. İlçenin her kesiminden duyulan yoğun silah sesleri halk arasında büyük endişeye neden oldu.
    Bu arada, Hakkari'deki polis telsizlerinden tüm polislerin çelik yelek giymeleri ve tam tecizatlı olmaları talimatı verilirken, Çukurca'daki çatışmaya destek için de hazır durumda beklenmeleri istendi.
     
  2. mescer
    Offline

    mescer Aktif Üye Üye

    Kayıt:
    16 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    232
    Beğenilen Mesajlar:
    2
    Şehir:
    istanbul
    başbakan ve bakanlar şimdi çıkar pıçak kemiğe dayandı der ve olay biter
     
  3. himm
    Offline

    himm Banlı Üye

    Kayıt:
    1 Haziran 2009
    Mesajlar:
    5.475
    Beğenilen Mesajlar:
    18
    Şehir:
    istanbul
    Çukurca'yı gece saat 01:00'de baskın düzenleyen PKK'lı teröristler uzun namlulu tüfek ve roketatarlarla saldırdı. Sabahın ilk ışıkları ile yüreğimizi yakan tablo ortaya çıktı: Askeri kaynaklardan gelen yeni bilgilere göre, Çukurca' da saldırıda 26 askerin şehit olduğu, 22 askerinde yaralandığı bildiriliyor.....
    Kekliktepe mevkii'nde çatışmalar sabaha dek bütün şiddeti ile sürdü. Kaynaklar bölgedeki çatışmanın yer yer sürdüğünü belirtiyor. Askeri birlikler sıcak takibe geçti ve teröristleri Irak'ta da takip ediyor.
    Genelkurmay Başkanı bölgeye hareket etti. Çevrede hava harekatı başlatıldı
    [​IMG]
    Gece 1'de başlayan çatışmalar iki ayrı bölgede, Yüksekova ve Çukurca'da yoğunlaştı. Teröristler tarafından aynı anda 8 ayrı hedefe saldırı düzenlendi. Çatışmalar sabah 5'e kadar sürdü.
    Saldırıya uğrayan askeri birliklerin çoğu sınıra yakın bölgelerde bulunuyor. Teröristlerin saldırıyı gerçekleştirdikten sonra Irak'a kaçtığı ifade ediliyor. Teröristlerin kaçış istikametleri vuruluyor
    Ağırlıklı olarak tugaya dönük saldırı sırasında yardım gelmemesi için tüm askeri ve polis noktaları da ateş altında tutuldu.
    Şu ana kadar resmi bir açıklama gelmedi. Ancak bölgeden ulaşan bilgiler yaralılar arasında durumu ağır olanların bulunduğu ve şehit sayısının artabileceği bilgisi geliyor.
    Olay Türkiye'nin gündemine bomba gibi düştü. Genelkurmay Başkanı Kuvvet Komutanları ile bölgeye gitti.
    EŞZAMANLI SALDIRDILAR
    HAKKARİ'nin Çukurca İlçesi'nde bir grup PKK'lı terörist ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı.
    PKK'lı terörist grubu saat 01.00 sıralarında Çukurca'da güvenlik güçlerinin bulunduğu binaları uzun namlulu silahlarla yoğun ateş altına tuttu. Teröristlere polis ve askerler de anında karşılık verdi.
    Ağır silahların kullanıldığı ilçe merkezindeki çatışma 30 dakikayı aşkın süredir aralıksız devam ederken, ölü ve yarala konusunda henüz bilgi alınamadı. İlçenin her kesiminden duyulan yoğun silah sesleri halk arasında büyük endişeye neden oldu.
    Bu arada, Hakkari'deki polis telsizlerinden tüm polislerin çelik yelek giymeleri ve tam tecizatlı olmaları talimatı verilirken, Çukurca'daki çatışmaya destek için de hazır durumda beklenmeleri istendi.

    İÇİŞLERİ BAKANLIĞI: 24 ŞEHİT, 18 YARALI
    İçişleri Bakanlığı Basın Müşaviri Mürselin Tan, Çukurca’daki hain saldırıda
    Askeri kaynaklardan gelen yeni bilgilere göre, Çukurca' da saldırıda 26 askerin şehit olduğu, 22 askerinde yaralandığı bildiriliyor....
    .
    Mürselin Tan, AA’ya yaptığı açıklamada, "Çukurca’da saat 00.45 civarında terörist saldırısı meydana geldi. İlk tespitlerimize göre 24 şehit, 18 yaralı var. Yaralılar hastanelerde tedavi altına alındı. Güvenlik görevlilerinin sevk edildiği Çukurca’da güvenlik kontrol altına alındı. İlçede şu anda durum sakin.
    Bakanlarımız arasında konuyla ilgili toplantı yapılıyor. Detaylı açıklama daha sonra yapılacaktır" dedi.
     
  4. Örnek
    Online

    Örnek Guest

    Haberleri dinlerken Haberturk Genel Yayın Müdür Yiğit Bulut bir kaç cümle söyledi artık insanlar kanıksamaya başlıdı bu olayları eski kadar tepki verilmiyor kimse kandırmasın bu işin Kürt sorunu ile alası yok dedi gerçektende öyle Cumhurbaşkanı bile bu işin kökünü kazıcaz diyeceğine tepkimiz misli olacak diyor neye yarar ki sizin misli tepkiniz bu örgütün sonunu getirmedikten sonra!!!
     
  5. atakurtul
    Offline

    atakurtul Süper Üye Üye

    Kayıt:
    14 Ocak 2009
    Mesajlar:
    1.624
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    Şehir:
    Üsküdar
    Bakalım Hükümet ne karar alacak ölenler öldüğülle kalıyor oy verenler düşünsün hadi eskiden derin devlet yapıyordu diyorlardı demekki diğil hepsi içerde ey oy verenler bu iş 2001 de bitmişti Araplar bizim neyimiz yatıp kalkıp arap diyorlar osmanlıyı arkadan vuran araplar diğilmiydi.
     
  6. Örnek
    Online

    Örnek Guest

    Oy verenleri eleştirmek burayı siyaset meydanına çevirir bundan kaçınmakta fayda var ama şuda bir gerçek Filistin'e gösterilen tepki kadar, pkk ve Doğu Türkistan'da ki soykırıma misli olarak gösterilmeliydi!

     
  7. nino
    Offline

    nino Süper Üye Üye

    Kayıt:
    5 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    3.849
    Beğenilen Mesajlar:
    3
    Şehir:
    Everywhere
    Hep aynı senaryo surup gidiyo malesef. şeitler olmez deriz 1-2 hafta sonra unuturuz. Malesef böyle. :(((
     

Sayfayı Paylaş