Hrant İçin, Adalet İçin" Eylem Yaptılar

Konu, 'Türkiye'den Haberler' kısmında Leo27 tarafından paylaşıldı.

  1. Leo27
    Online

    Leo27 Guest

    2 DOĞU TÜRKİSTANLI GÖZALTINA ALINDI

    * Beşiktaş'ta çeşitli sivil tolum örgütlerinden oluşan yaklaşık 100 kişilik bir grup basın açıklaması yaptı.

    Beşiktaş İskele Meydanı'nda saat 19.00 sıralarında toplanan Aka-Der ve çeşitli sivil toplum kuruluşları üyesi yaklaşık 100 kişilik grup, ellerinde "Hrant Dink Hesabını Soracağız" "Hepimiz Hrant'ız Hepimiz Ermeniyiz" yazılı pankart ve dövizlerle sloganlar atarak eylem yaptı. Yarın görülmesi beklenen Hrant Dink cinayeti davası öncesi yargılamanın adil olmasını istediğini dile getiren Aka-Der Genel Başkanı Altan Açıkdilli: "Bizler bu ülkede yaşayan vatandaşlar olarak, planlı işlendiğini düşündüğümüz bu olayın peşini bırakmayacağız. Tüm devlet birimlerini daha adil bir yargılamaya ve bazı gerçeklerle yüzleşmeye davet ediyoruz. " şeklinde konuştu. Basın açıklamasının ardından dağılan göstericiler, yarın duruşma saati Dolmabahçe'de toplanarak Beşiktaş Meydanı'na yürüyecekler.

    Bu arada yazar Temel Demirer'in konuşması sırasında "Yolunuz yolumuz, hepimiz Uyguruz Genç Atsızlar" yazılı pankart açmaya çalışan, 2 kişinin polis tarafından gözaltına alındığı öğrenildi. Beşiktaş Güvenlik Büro Amirliği'nde sorguya alınan 2 kişinin Doğu Türkistanlı olduklarını ve Beyoğlu'ndaki Çin Konsolosluğu'ndan döndüklerini söyledikleri öğrenildi. (​
     
  2. beydemir
    Offline

    beydemir Süper Üye Üye

    Kayıt:
    27 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    1.700
    Beğenilen Mesajlar:
    4
    Şehir:
    BURSA-KÜTAHYA
    ermeniler bıyıkaltından bize gülüyorlardır. evet hırantın öldürülmesini tasvip etmiyoruz ama ermenistan topyekün ülkemize kast ederken, elinden gelse tüm TÜRKleri boğmak isterken, bizim böyle yapmamız e pes doğrusu.
     
  3. AYDINLANMA
    Offline

    AYDINLANMA Banlı Üye

    Kayıt:
    3 Temmuz 2010
    Mesajlar:
    270
    Beğenilen Mesajlar:
    7
    Şehir:
    İzmir
    Hrant için hepimiz Ermeniyiz demek serbest, yasadışı örgüt eylemleri uzunca bir süredir serbest ama iki kişi "Uygur Türk'üyüz" diye pankart açınca yaka paça alınmışlar. Ne günlere geldik anlamak da zorlanıyorum. Türkler Türkiye'de Türk olduklarını söyledikleri için gözaltına alınıyorlar.

    Bize bizden başkası zarar veremez. 70 milyon aynı anda doğu sınırında zıplasak Ermenistan'da taş taş üstünde kalmaz. Ermenistan dediğiniz yoksul, garip bir ülke. Ermenilerden değil ABD güdümlü Ermeni işbirlikçisi Ermeni uşağı olup da bize bizden görünen demokrasi havarilerinden korkmak lazım. Ermeniler işbirlikçileri olmaksızın istedikleri kadar yaygara yapsınlar bir şey çıkmaz. Etleri butları bellidir.
     

Sayfayı Paylaş