Taner Yıldız: Oktay Ekşi'yle Alakalı Tazminat Davası Açtım

Konu, 'Türkiye'den Haberler' kısmında alpus tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. alpus
    Offline

    alpus Süper Üye Üye

    Kayıt:
    11 Eylül 2008
    Mesajlar:
    1.034
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    Şehir:
    BURSA-Gemlik
    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Hürriyet Gazetesi'ndeki Köşe Yazısıyla Tepkiye Neden Olan Oktay Ekşi'yle Alakalı Hukuki İşlemlerde Bulunduklarını Söyledi. Bakan Yıldız, Yazarın Takındığı Üslubun Hem Bağlı Bulunduğu Gazeteye Hem de Kendisine Yakışmadığını Dile Getirdi.
    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Hürriyet Gazetesi'ndeki köşe yazısıyla tepkiye neden olan Oktay Ekşi'yle alakalı hukuki işlemlerde bulunduklarını söyledi. Bakan Yıldız, yazarın takındığı üslubun hem bağlı bulunduğu gazeteye hem de kendisine yakışmadığını dile getirdi.
    Yıldız, Rixos Otel'de gerçekleştirilen Türkmenistan Bağımsızlık Günü Resepsiyonu'na katıldı. Resepsiyon öncesinde gazetecilerin sorularını cevaplandıran Yıldız, köşe yazısında Başbakan Erdoğan ve iktidara yönelik cümleler kaleme alan Oktay Ekşi'yle alakalı tazminat davası açtığını ifade etti. Konuyla ilgili seviyelerini düşürmeden hukuki işlemlere başvurduklarını aktaran Yıldız, "Bugün Oktay Ekşi'yle alakalı üslubumuzu bozmadan, o konuda seviyemizi düşürmeden hukuki işlemlerde bulunduk. Hem tazminat davası açtım hem de bu işin hukuki bir zeminde ilerlemesini sağlamak açısından bugün Sayın Başbakan'ımız da grupta da belirttiler." diye konuştu.
    Ekşi'nin basın konseyindeki görevinin de sürdürülmemesi gerektiğinin altını çizen Enerji Bakanı şöyle konuştu: "Biz basın konseyinde görevinin de basın konseyi üyeleri tarafından da sürdürülemeyeceği kanaatindeyiz, bunları ifade ediyoruz. Türkiye kendine yakışır, üslubuna yakışır bir yapı içerisinde her yönüyle siyasetiyle, bürokrasisiyle, basın organlarıyla kendisine yakışır bir hali alması lazım. Bu düşüncelerle zaten bu kanaatimizi belirtiyoruz." Ekşi'nin üslubunun hoş olmadığını belirten Yıldız, "Ben üslubunun hem bulunduğu gazeteye hem de kendisine hem de ilgili bütün organlara da yakışmadığını bir kez daha ifade etmek istiyorum." şeklinde konuştu. Bakan Yıldız gazetecilere yaptığı açıklamada ayrıca, Enerji Kitleriyle alakalı yasalar da dahil olmak üzere bütün yasaları TBMM'nin süresinin el verdiği ölçüde kanunlaştırmak istediklerini sözlerine ekledi.​
     
  2. AYDINLANMA
    Offline

    AYDINLANMA Banlı Üye

    Kayıt:
    3 Temmuz 2010
    Mesajlar:
    270
    Beğenilen Mesajlar:
    7
    Şehir:
    İzmir
    Demek ki hukuki zeminde ilerletilmeyen işleri de var. Türkçe açısından yani. Zannediyorum ki bakanlık seviyesine gelmiş insanların konuştukları dile daha hakim olmaları böyle hatalar yapmalarını engeller. :)

    Konu siyasi tartışmalara çekilmesin arada kilitleyerek tedbirimizi de alalım.
     
Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.

Sayfayı Paylaş