Katsayıya son nokta koyuldu

Konu, 'Türkiye'den Haberler' kısmında Örnek tarafından paylaşıldı.

  1. Örnek
    Online

    Örnek Guest

    Danıştay’a teşekkür edip “Çok mutluyum” dedi

    0.12 ile 0.15 olarak belirlenen katsayı için yapılan itiraz ve yürütmeyi durdurma talebi Danıştay 8. Dairesi tarafından bu kez reddedildi. YÖK Başkanı, Danıştay’a teşekkür etti.

    Danıştay 8. Dairesi YÖK’ün 0.12 ile 0.15 olarak belirlediği katsayı kararını bir anlamda onayan bir karar aldı. Daire, katsayı iptali ile ilgili yapılan itirazı ve yürütmenin durdurulması talebini oybirliğiyle reddetti. YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Danıştay 8. Dairesinin, YÖK’ün 17 Mart 2010’da aldığı yeni katsayı kararının yürütmesinin durdurulması istemini reddetmesiyle ilgili “YÖK’ün kararını iptal etmedi. Yapılan itirazı iptal etti. Yani bizim istediğimiz şekilde düzenlemeyi kabul etti. Çok mutluyum. Danıştay’a çok teşekkür ediyorum” dedi.

    ‘Yeni katsayı amaca uygun’

    Danıştay 8. Dairesinin, YÖK’ün 17 Mart 2010 tarihinde aldığı yeni katsayı kararının yürütmesinin durdurulması istemini reddine ilişkin kararının gerekçesinde, “Farklı sınav ve puan türlerinin bulunduğu yeni sınav sisteminin farklı katsayı ile desteklenmesi sonucunda oluşturulan dava konusu yeni düzenlemenin 1. maddesi ile getirilen katsayı oranlarının Milli Eğitim Temel Yasası’nın alanlara yönlendirmeye ilişkin amacına ve bu konudaki yargı kararlarına aykırı olmadığı sonucuna ulaşılmıştır” denildi.

    Anadolu öğretmen lisesi son sınıf öğrencisi, Yüksek Öğretim Genel Kurulunun 17 Mart 2010 tarihli kararının 1’inci ve 2’nci maddelerinin, yargı kararının gereklerinin yerine getirilmediğini öne sürerek iptali ile yürütmesinin durdurulması istemiyle Danıştay’da dava açmıştı.

    İşte KKTC’den sınava giren öğrenci

    YÖK Başkanı Prof. Yusuf Ziya Özcan’ın bu yılki YGS’de Mardin’den Kıbrıs’a ya da Edirne’ye kimsenin gitmediğini iddia etmesi şaşkınlık yarattı. 11 Nisan’da yapılan YGS’de, Mardin Kızıltepe’den birçok öğrenci Mardin ve Diyarbakır’ı tercih ettiği halde, KKTC başta olmak üzere Denizli, Trabzon, Eskişehir gibi illere verilmişti. VATAN, bunun üzerine Kızıltepe’ye giderek KKTC’de sınava girecek olan öğrencilerle görüşmüştü. Sınava Lefkoşa’daki Türk Lisesi’nde giren Adil Yavuz, “Ben Mardin ve Diyarbakır’ı tercih etmiştim. Ancak KKTC çıkınca çok şaşırdım. ÖSYM beni neden bu kadar uzak bir yere gönderiyor. Ne suçum var?” diyerek, tepkisini dile getirmişti.
     
  2. engunaydin
    Offline

    engunaydin Banlı Üye

    Kayıt:
    3 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    789
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    Şehir:
    İzmir
    Nokta konmadı; sadece virgül gibi gözüküyor bana.

    Neden derseniz adam meslek lisesi bitiriyor geliyor üniversite kapısına düz lise bitirmiş mesleksiz çocuk ile aynı şartlarla giriyor. Şimdi ben o adama sorarım 'Arkadaş sen sadrazamın sol tarafından mı düştün de bu çocuk düz liseden mesleksiz geldi devlet ona eğitim veremiyor imkanları ile ve mesleksiz ama sen bir meslek edinmişsin sana 2. bir meslek verecek bu fakir devlet?' Merak eder ve sorarım. 'Madem seçmeyecektin o mesleği oraya da sınavla girdin; giirmeseydin meslaksiz birisi girseydi sen de yüksek öğrenimle meslek edinseydin' derim. Neresinden baksanız kul hakkıdır; arkadaşına çelme takıp mesleksiz bir çocuğu hayatının başında sefalete, yokluğa ve işsizliğe itmektir. Bir de koca koca adamlar gurur duyuyorlar katsayı eşitlendi diye. Hırsızlıktan kul hakkından utanmazca yiyen çok gördümde gururlanan hiç görmemiştim. Sayelerinde onu da görüyorum.

    O mesleksiz kalan, işsiz kalan çocuklar varsa ahrete inancınız soracaklardır hakkını sizden. İki elleri yakanıza yapışacaktır; harcanmış bir hayatın hesabını nasıl verecek bu gururlanan adamlar?
     
  3. serebekan_50
    Offline

    serebekan_50 Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    2 Ekim 2009
    Mesajlar:
    13
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    AVANOS
    danıştaya bir teşekkürde ben ediyorum
    ama hala kızgınım
    sebebi ise katsayı ilk çıktığında yapıalan itirazlara karar alma yetkisi yöke aittir diye reddederken
    kendi kendini inkar ederek bu güne kadar yökün aldığı katsayı kararlarını bozmasından dolayı hala kızgınım
    adaletsizlik bir nebze olsun (tam olmasada) giderildiği için öncelikle bu kadar çaba gösteren YÖK'e teşekkür ediyorum
    bu konuyu gündeme getiren Örnek arakadışımıza da teşekkür ediyorum
     
  4. engunaydin
    Offline

    engunaydin Banlı Üye

    Kayıt:
    3 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    789
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    Şehir:
    İzmir
    Kul hakkı yeme adaleti; hırsızlık adaleti. Tabi kendileri yerken başkalarına da yeme imkanı vererek Adalet sağlayanlara ne kadar teşekkür etseniz az kalır.

    Alkışlayanlar ve kul hakkı yiyenler bir gün o hesap sorulur. Çok inanç sahibi birisi değlim ama bir Allah'ın kulu gelip de yakama yapışamaz. Ne çaldım, ne çalanı alkışladım. Alkışlayanlar düşünsün... Bir gün gelir ödenir bedel; vebali üzerinizde...
     
  5. serebekan_50
    Offline

    serebekan_50 Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    2 Ekim 2009
    Mesajlar:
    13
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    AVANOS
    bende bir meslek lisesi mezunuyum. seneler önce maddi imkansızlıklar sebebiyle üniversiteye gidemedim
    dışarıdan aöf bitirdim benim alkışlayanları ve kul hakkı yiyenleri alkışlamam mümkün değildir.
    kul hakkının ne olduğunu iyi biliyorum
    yukarıdaki yazdığımdan öyle bir sonuç çıkarmayınız lütfen
    bugün itibarıyla aradaki adaletsizliği ortadan kaldırmasada elinden geldiği kadar en aza indirmek için çaba sarfeden (geçmişteki değil) bugünkü yök başkanı ve yönetimine teşekkür ettim
    seninle aynı kanaatteyim şu anda yapılan virgül koymaktır
    bence nokta eşit şartlarda yapılacak olan ilk sınavda konmuş olacaktır.
     
  6. engunaydin
    Offline

    engunaydin Banlı Üye

    Kayıt:
    3 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    789
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    Şehir:
    İzmir
    Siz benim ilk yazımı okudunuz mu? Üniversite bitirenin şeyinde boncuk olmuyor. Üniversite de meslek lisesi de mesleki bir eğitimdir; uzmanlık yetkinlik eğitimidir. Misal motor meslek lisesi bitirip Ali diye başka bir çocuğun motor meslek okumasını engelleyerek bir meslek edinen Hüsamettin diye bir arkadaş olsun. Sınavla giriyor motor meslek lisesine; anasının ak sütü gibi helal olsun orada okumak. Ama aynı Hüsamettin bakıyoruz ondan sonra çıkıyor yahu diyor şimdi siz bana normal düz liseliden fazla para harcadınız, bu yoksul milletin vergileri ile okuttunuz beni ama ben aslında motor meslek değil felsefe öğretmeni olmak istiyormuşum diyecek sonra da mesleksiz çocuk Ali ile aynı şartlarda girip 1 soru fazla yaptı diye onu sistem dışına itecek 2. bir meslek edinecek. Bunu helal diye karşılamak benim ahlak anlayışıma ters. Ali işsiz, Ali mesleksiz; Hüsamettin ise bir sahtekar çünkü kandırmış herkesi motorcu olacam ben diye sonra da vazgeçivermiş. Ona yapılan öğrenim masrafı çöpe atılmış, Ali mesleksiz kalmış.

    Haa madem Hüsamettin ben Felsefe Öğretmeni olacağım yanılmışım diyor bedelini toplum ödemez; Hüsamettin de ödemez. Onu yanlış yönlendiren ailesi öder. Ya özel üniversiteye yollar Hüsamettin'i ya da Hüsamettin'in Motor Meslek Eğitimimasraflarını, ona yapılan tüm yatırımı delikli kuruşuna kadar öder sonra alırsın üniversiteye. Olan da arada yine Ali'ye olur. Vah ki Ali'ye!!!
     

Sayfayı Paylaş