Başbakan Yardımcısı Arınç: Türkiye'de Herşey Demokrasinin Belirlediği Balans Ayarına

Konu, 'Türkiye'den Haberler' kısmında denizkizi tarafından paylaşıldı.

  1. denizkizi
    Offline

    denizkizi Aktif Üye Üye

    Kayıt:
    2 Ocak 2010
    Mesajlar:
    150
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    dünyadan
    Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Bülent Arınç, 'Kafes', 'Balyoz' vb darbe planlarıyla bugün açıklanan iddianamede Başbakan'a yönelik kötü düşünceler, yanlış fikirlerin görüldüğünü hatırlatarak, sert ifadelerle bunları yapan ve planlayanları eleştirdi. "Türkiye'de herşey demokrasinin belirlediği balans ayarına giriyor" diyen Arınç, " Herhalde, birilerinin aklından neler geçirdiğini, şeytanın bile aklına gelmeyecek ne herzeler yediğini görüyorsunuz. Hadi artık oradan, senin dönemin bitti. Yeni Türkiye var diyoruz." şeklinde konuştu.


    Bülent Arınç, Manisa'nın Akhisar ilçesinde düzenlenen AK Parti İl Danışma Meclisi toplantısının açılışında partililere seslendi. Kendileri iktidara gelinceye kadar ki dönemde millet iradesiyle gelenlerin ayakta duramadıklarını ve 'höt' denince milletin iradesini sokağın ortasında bırakıp kaçtıklarını ifade eden Başbakan Yardımcısı Arınç, vesayet rejiminin insanları gerici, ilerici diye böldüğünü, kıyafetinden dolayı insanların fişlenir hale getirildiğini hatırlattı. Arınç, artık bu dönemlerin sona erdiğini, iktidarı birilerinin kucağına bırakmayacaklaını söyledi. "Biz milletten aldığımızı millete iade ederiz. Halkımızla birlikte varız, halkımızla birlikte olacağız." diyen Arınç, milletin iradesinin güçlendiğini, cesur ve kararlı bir iktidarın işbaşında olduğunu vurguladı.

    Bülent Arınç, millet iradesine karşı yanlış yapanların yargıda hesap verdiklerini anlatarak şunları söyledi: "Halktan umutlarını kestikleri için kendilerine durumdan vazife çıkarmışlar. Şimdi içlerine düştükleri hazin tabloya bir bakınız. Millet AK Parti'ye oy verdiği için pişman olmamıştır. AB'ye tam üye olacakken böyle planlar yapanlara yazıklar olsun. Yazıklar olsun ki, millet iradesine karşı zorla ve dayatmayla ve yerine göre güç kullanmayla Türkiye'de hükümetleri devireceklerini sanıyorlar. Bugün geldiğimiz nokta 8 yıl sonra demokrasinin millet iradesinin daha da güçlendiği bir Türkiye'dir. Sağınıza solunuza bakın, konuşanlar daha rahat konuşuyor. Yanlış iş yapanlar ifade vermek bir yana yargılanıyor, mahkum ediliyorlar. Mafyalar, çetele, suç örgütleri bunlar artık Türkiye'de barınamaz hale geldiler. Millet iradesinin önünde hiç kimse benim şu kadar gücüm var diye düşünse bile o güçten daha büyüğünün olmadığını kafaları toslayınca görüyorlar. Şimdi cesur ve kararlı bir hükümet var. Arkasında Türk halkının müthiş bir desteği var. Türkiye artık eski Türkiye değil, Türkiye'de medya eski medya değil, Türkiye'de sivil toplum örgütleri eski sivil toplum örgütleri değil, siyaset eski siyaset değil. Türkiye'de herşey değişiyor. Türkiye'de herşey demokrasinin belirlediği balans ayarına giriyor. Millet iradesinin engel koymak isteyenlere hadi ordan senin dönemin bitti, artık yeni Türkiye var diyoruz.".

    18-19 Aralık tarihlerinde kendisini hedef alanlarla ilgili bir soruşturma yapıldığını ve soruşturmanın halen devam ettiğini hatırlatan Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Bülent Arınç, hala da bu soruşturmanın devam ettiğini hatırlatarak, "Bugün açıklanan bir iddianamede sayın başbakana yönelik kötü düşünceler yanlış fikirlerin olduğunu görüyoruz. Birilerinin aklında ne geçirdiğini, 8 sene içinde AK Partiyi devirmek için şeytanın bile aklına gelmeyeceği ne herzeler yediğini görüyoruz. Buna rağmen ayaktayız" diye konuştu.

    Türkiye'de geçmişteki yanlışlıkları tekrar yapabilmek için birilerinin çalıştığını, plan yaptığını, bunları yazacak alfabede artık fazla harf de kalmadığını, kafesleriyle, bablyozlarıyla bilmem neleriyle herşeyin piyasada konuşulup ve yazıldığını anlatan Başbakan Yardımcısı Arınç, "Bunların bir tek hedefi var. Halkın seçtiği meşru hükümetler. O hükümetin planı programı, başındaki insanı, bakanları, birilerinin hoşuna gitmemiş. Demokratik yollarla, seçim yoluyla bu iktidarı devirmek ve yine halkın oylarıyla başka bir iktidarı getirmek varken, halktan umutlarını kestikleri için kendilerine durumdan vazife çıkarmışlar. Durumdan vazife çıkaranların içine düştükleri hazin tabloya bakınız. Allah'a çok şükür, Millet AK partiyi seçtiği için, güvendiği için hiç pişman olmadı, pişman olmayacak. Pişman olanlar hala 2010'lu Türkiye'de hala dünyanın geldiği noktada, böylesine geri kalmış çağdışı düşüncelerle kendisini oyalayan zavallılara yazıklar olsun onlara. Yazıklar olsun ki millet iradesine karşı zorla ve dayatmayla yerine göre de bir takım güç kullanmakla Türkiye'de hükümetleri devireceklerini zannediyorlar." dedi.

    İKİ GÖMLEĞİMİZ VAR: BİRİ BAYRAMLIK, DİĞERİ İDAMLIK

    Kendilerinin sadece iktidar olmak, bakan olmak, başbakan olmak için değil millete efendi değil hizmetkar olmak için yola çıktıklarını, ülkeyi yıllardan beri geri bırakmış iktidarların yapamadıklarını yapmak için çalıştıklarını anlatan Arınç, "İki gömleğimiz var, biri bayramlık biri idamlık diyen bir düşünceden geliyoruz. Bu yola çıkarken cehennem olsa göğsümüzde söndürürüz. Evet bu yol hak yoludur, dönmek bilmeyiz yürürüz." dedi.

    Arınç, bütün bu ortaya çıkan planların yargı yoluyla hakettikleri cezayı bulucaklarından emin olunmasını istedi. Arınç şöyle konuştu: "Hiçkimse bunlardan endişe etmesin. Bunlar çırpınış, bunlar yokoluştur. Artık şunu bilsinler. Türkiye'de hiçbir şey gizli kalmayacak. Hiçbir şey cezasız kalmayacak, milletin zararına yapılmaya devam etmiycek. Ayrımcılık olmayacak. vatandaşa tepeden bakılmıycak. İnancıyla, ahlakıyla alay edilmiyecek. Artık Türkiye'de sanal tehlikelerle vatandaşa zenci yobaz bilmem neci gözüyle bakılmayacak. Türkiye tarihde olduğu gibi, birbiriyle kaynaşmış kuçaklaşmış, birbirinin kucağında Çanakkalede şehit olan Diyarbakırlı Ahmet'in, Manisalı Mehmetin dünyası gibi birbiriyle kucaklaşacak. Korkulardan kurtulan bir rejim olacak Türkiye. Demokrasinin en güzel tarifi bu 'korkulardan' kurtuluyorsunuz. Bazı insanların millete nasıl baktıklarını görüyorsunuz. Bu bitiş yokoluştur. İnadına demokrasi, inadına insan hakları, inadına hukukun üstünlüğü diyoruz."

    TRT ÜÇ YENİ KANAL DAHA AÇIYOR

    Bakan Arınç, TRT'yi güçlendirmek için çalıştıklarını, bütün Avrupa ülkelerinde yayın yapan TRT ortaklığındaki Euronews haber kanalının açılışının yarın akşam yapılacağını bildirdi. TRT'nin 11 ayrı kanalda yayın yapacağını ifade eden Arınç, daha sonra ed-Türki isimli Arapça kanalının da 15 gün içinde açılacağını ve onu İngilizce kanalın izleyeceğini söyledi. Arınç, TRT'nin bütün yayınlarını uydular aracılığıyla dünyanın üçte ikisinin izlediğini ifade etti.

    TÜRKİYE'NİN İTİBARI YÜKSELDİ

    Dubai'de 3 günlük bir çalışmaya katıldığını, Pakistan'ın demokrasi içinde kalkınabilmesi için uluslararası bir grup meydana geldiğini anlatan Arınç, ''Türkiye'nin itibarı o kadar yükseldi ki sokağa çıktığınızda Türkiye'den geldiğinizi söylemek yeterli oluyor. Sizi alkışlıyorlar, bağırlarına basıyorlar, sizi ağırlamak için'' diye konuştu.

    Başbakan Yardımcısı Arınç, lider ülke olarak dünya barışında üstlendiği önemli görevlerin etkisiyle Türkiye'nin yurt dışında itibarının yükseldiğini kaydederek, şöyle konuştu: ''Davos her yıl oluyor ama geçen yıl bir başka anlamlıydı. Bütün dünyaya 'one minute' olarak geçen ve herkesin gururla hatırladığı o günü İstanbul teşkilatımız büyük kutlamayla hatırlayacak. O, belki o an yapılması gereken bir davranış olarak herkesten beklenmez o davranış. Her kişinin karı değil onu yapmak, er kişinin karı. O Davos'ta kalmadı, dalga dalga yayıldı. Bu mazlum ve masum insanlar için bir ümit ışığı oldu, diyebiliriz. Biliyorsunuz geçtiğimiz günlerde yine o ülkeyle kriz yaşandı ama bütün dünyaya söylediğini yaptıran ve güçlü olduğunu zanneden ülke, Türkiye'den iki defa özür diledi. Hem sadece sayın Büyükelçiden değil, 'Türk halkından özür diliyoruz' diye yazılı beyanlarıyla Türkiye'nin itibarını yeniden göstermiş oldular. İyi gidiyoruz, Türkiye sözü dinlenen, itibarlı hale gelen, sorun çözücü bir ülke halinde. Bundan hepimiz ne kadar iftihar etsek azdır. ''

    AK Parti yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi ise konuşmasında Tekel işçilerine karşı duyarsız kalmanın mümkün olmadığını ifade edtti. Tanrıverdi, ''Başbakanımız son kalan pürüzlerin çözümü için iki bakanımızı görevlendirdi. Önümüzdeki haftayı bekleyeceğiz, tarafların memnun olduğu çözüm önümüzdeki hafta gerçekleşecek'' dedi.

    ''Demokratik açılım süreci'' adlı kitabı gösteren Hüseyin Tanrıverdi, 2 bin tane kitapçığın önümüzdeki hafta Manisa'ya gönderileceğini belirtti. Basına kapalı toplantıda da partililere demokratik açılım süreci konusunda bilgi sunumu yapıldı.
     
  2. ozzy1990
    Offline

    ozzy1990 Aktif Üye Üye

    Kayıt:
    18 Ekim 2008
    Mesajlar:
    220
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    türkiye
    bülent arınç.
    bi sağa bakıyom bi sola bi yukardaki isme oofff ulan offff ne biçim hayat bu yeter artık yaa valla bıktım yeter.

    " Bi lafa bakarım laf mı diye,
    Bi de söyleyene bakarım adam mı diye"
     
  3. engunaydin
    Offline

    engunaydin Banlı Üye

    Kayıt:
    3 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    789
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    Şehir:
    İzmir
    Hafife alarak olmaz. Arınç hafife alınacak biri değil. Arınç zekidir mesela Erdoğan'dan zekidir. Mesela Erdoğan gaza getirmeyin derken yandaş medyasına biz ne zaman nerede ne yapacağımızı biliriz, adım adım yaparız da dedi. Yani gaza gerek yok bizim bir hedefimiz var o hedefe ilerliyoruz dedi. Hedefleri ise malum onu da açıklarlar bir gün... Sonuçta erdoğan konuşmasında bu açığı verirken (belki de sandığımdan zeki açık değildi de meydan okumaydı) Arınç böyle hatalara düşmez. Akıllı adamdır... Ve eğer Arınç Cumhuriyet karşıtı ise en tehlikeli karşıt olacağı kesindir.

    Bu adamları küçümsemek en büyük hata olur.
     
  4. toycan
    Offline

    toycan Banlı Üye

    Kayıt:
    6 Haziran 2007
    Mesajlar:
    682
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    cumhuriyet düşmanı olduğu kesin ama niyetlerini hala acıklamamaları meyvelerinin hala olgunlaşmadığının kanıtı 2011 deki secimler cumhuriyetin kuruluşu gibi bir milat ya durmak yok yolsuzluğu fakirliğe satılmaya devam diyecek bu millet yada yeni ufuklar acacak bu gaflet delalet hatta hıyanetten kurtulmak için arınca gelince o rengini belli etti dedeleriyle amcalarıyla kubilayı katledenlere bakarsanız sonrada ingilizlerle birlikte midilliye kacanları bakın göreceksiniz
     
  5. giray73
    Offline

    giray73 Aktif Üye Üye

    Kayıt:
    21 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    130
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    Silivri
    Kendisine karşı olan isimlerin hepsini bir dosyaya doldumanın adı demokrasi değil,diktadır...
     

Sayfayı Paylaş