10 Gündür Sigara Alamayan Esnaf Eyleme Hazırlanıyor

Konu, 'Türkiye'den Haberler' kısmında dimo79 tarafından paylaşıldı.

  1. dimo79
    Online

    dimo79 Guest

    Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Yeni yıl öncesi sigara zam yapılacağı söylentileri nedeniyle yaklaşık 10 gündür bayilere sigara verilmediğini belirterek, TESK olarak eylem hazırlığı içerisinde olduklarını açıkladı.
    TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, sigaraya zam söylentileri ile birlikte önce bakkallara ve bayilere sigara verilmesinin yavaşlatıldığını ifade ederek, son 5-6 gündür ise bakkallara ve bayilere hiç sigara verilmediğini vurguladı.

    Palandöken, "Bayiler bu günlerde sadece sigara, süt, yoğurt ve ekmek satışı yaparak para kazanabiliyorlardı. Ancak, bu haksız uygulama ile sigara satışı yapılamadığı gibi vatandaş ile bayiler karşı karşıya getiriliyor. Devlet kontrol mekanizmasını acilen işletmeli. Bu konuda esnafın uğradığı zararını kim ödeyecek" dedi.

    Tütün Üst Kurulu'nun bu konuda inceleme başlatmasını isteyen Palandöken, aksi halde TESK olarak Birlik ve Federasyonlarla işbirliği içerisinde bu konuda eylem kararı alacaklarını bildirdi.

    Birilerinin "vatandaşın sırtından haksız kazanç peşinde koşarken, esnafın bir karton sigara alabilecek gücünün bile kalmadığını" kaydeden Palandöken, konuya acilen çözüm bulunması gerektiğini kaydetti.
    (Ankara Haber Ajansı)
     
  2. mertcan_60
    Offline

    mertcan_60 Kıdemli Üye Üye

    Kayıt:
    12 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    403
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    Ümraniye
    :-d süper haber
     
  3. urunguahmet
    Offline

    urunguahmet Süper Üye Üye

    Kayıt:
    1 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    600
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    hatay
    ah ah toplum olarakk yapılan zamlara karşı çıkabilsek çok şey değişecek ama nedense bizde hak aramak anarşistlik olarak algılanıyor.o yüzden de koyun yerine konuluyoruz.acep yeni yılda yapılan bu zamanlar bir avrupa ülkesinde yapılsaydı ne olurdu.?
     
  4. karamanli77
    Offline

    karamanli77 Banlı Üye

    Kayıt:
    25 Aralık 2009
    Mesajlar:
    459
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    Şehir:
    karaman
    abi tekel işcilerinin grevi siyasi. topunu işten atacaksın.o paradan daha azına çalışacak bir çok vatan evladı var.
     
  5. engunaydin
    Offline

    engunaydin Banlı Üye

    Kayıt:
    3 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    789
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    Şehir:
    İzmir
    Doğru var. Çaresizlikten genelevlerde çalışanlar da var; i.nelik yapan da var... Çaresiz bulduğunu halledeceksin değil mi!!!! Hatta vizite pahallı ise genelevde hemen kovulsunlar yerine ihtiyaç sahibi daha ucuza şey verecek başkalarını çalışsın. Çaresizlikten o işe de yeni talipler bulunur. Çocuk Esirgeme Kurumu bu ülkede bir anneye "Kötü yola düşmüş olmanız gerekirdi" diyerek yardımı reddetti. Sizde de aynı zihniyet var anlaşılan.

    Ne biçim bir kafa yapısı bu. İşçilere yeni önerilen en yüksek maaş 900 lira altı o da üniversite mezunu ise yoksa 750 lira.

    Kıymalık yağlı etin kilosu 20 lira; bir paket sigara 4 lira en ucuzu; en ucuz kiralık ev 200 liraya bulunmaz bile daha sayayım mı? Elektrik, su? Sen giriyorsun mesela o işçinin çocuğu da girmek istese internete en ucuzu 29 lira ama girmesin değil mi? Ya siyasi mesaj atan ve siyasi mesaj atarken emekçileri karalayacak kadar ahlaken çöküntü içindesin ya da gerçekleri görmeyen bir kör. Hangisi olman daha iyi bilmiyorum. :angry26::angry26::angry26::angry26::angry26:
     
  6. vural61
    Offline

    vural61 Aktif Üye Üye

    Kayıt:
    3 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    105
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    Manavgat - Side (Antalya)
    Sen galiba Çalışmabakanını dinledin aynı sözleri oda kullanmıştı. Bu Vatan evlatlarından birisi galiba sensin??? Evet ise o zaman sen bedavaya çalışırsın senin TAYYİPÇİĞİNDE sana bakar,bakmazsa ona isyan edersin bu PARAYA anamız ağlıyor onun cevabıda sana bu olur.ANANIDA AL TERK ET BURAYI :thumb_up::thumb_up::thumb_up:
     
  7. ats2017
    Offline

    ats2017 Aktif Üye Üye

    Kayıt:
    14 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    114
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    bolu
    zam geliyor
     
  8. oguzhan788
    Offline

    oguzhan788 Aktif Üye Üye

    Kayıt:
    15 Aralık 2009
    Mesajlar:
    121
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    istanbul
    Eşşeğin bi tarafına suyu kaçırdılar
     
  9. engunaydin
    Offline

    engunaydin Banlı Üye

    Kayıt:
    3 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    789
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    Şehir:
    İzmir
    Ne suyu eşşek darmadağın. :hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:

    Bir fıkra anlatayım tam durumumuza uyan.

    Padişah vergileri salmış zamanında. Çağırırmış sadrazamı "git bak bakalım ahali ne der vergilere" diye sorarmış. Sadrazam bakar döner rapor verirmiş; "Kızıyorlar, söyleniyorlar padişahım". Halk kızıp söylendikçe padişahın sadrazama cevabı aynı olurmuş vergi için "ARTTIR"...

    Bir gün yine yollamış sadrazamı halkın arasına bak bakalım ne yapıyorlar diye. Sadrazam gitmiş bakıp dönmüş. Padişah sormuş "Nasıl, kızıp sövüyorlar mı yine"...
    Sadrazam yanıtlamış "Yok Padişahım"
    Padişah; "Ya ne yapıyorlar" deyince Sadrazam cevabı vermiş "OYNUYORLAR Padişahım"

    Padişah durmuş tamam demiş artık indirelim vergileri....

    Neden anlattım bu fıkrayı derseniz :hahaha: bu smiley ile gülünce aklıma geldi. Artık oynuyoruz... Deliriyoruz yavaş yavaş...

    Cümleten iyi sıhhatte olsunlar.




    ..
     

Sayfayı Paylaş