windows 8 geliyor!!

Konu, 'Windows işletim sistemi' kısmında kıpkıp tarafından paylaşıldı.

  1. kıpkıp
    Offline

    kıpkıp Kıdemli Üye Üye

    Kayıt:
    2 Haziran 2009
    Mesajlar:
    284
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    Şehir:
    izmir
    Daha windows 7 nin tadını çıkarmadan onu tanıyamadan Windows 8 geliyor...

    crosoft Pazarlama Grup Müdürü Nuri Çankaya, şu an Türkiye'de 1 milyonun üzerinde bilgisayarda Windows 7 kullanıldığını söyledi.
    Çankaya, Turkcell sponsorluğunda İstanbul'da gerçekleşen Microsoft ''İşte Yeni Verimlilik'' toplantısının ardından yaptıkları basın toplantısında, ''Windows 7'', ''Windows Server 2008 R2'' ve ''Exchange Server 2010'' yenilikleri hakkında bilgi verdi.

    Ekonomik krizle beraber verimliliğin düştüğünü anlatan Çankaya, firmaların verimliliklerini artırmak amacıyla geçen yıl Ar-Ge'ye 9,2 milyar dolar, bu yıl da 9,5 milyar dolar yatırım yaptıklarını ifade etti.

    Çankaya, Türkiye'de önemli adımlar attıklarını düşündüklerini dile getirerek, amaçlarının temelden dinamik sürece kadar kurumların bilişim teknolojilerinden yararlanmalarını sağlamak olduğunu söyledi.
    Turkcell'in Windows 7'ye geçişiyle yüzde 20'lik tasarruf sağladığını belirten Çankaya, ''Şu an Türkiye'de 1 milyonun üzerinde bilgisayar, Windows 7 kullanıyor. Windows 7 ile tüm ekosistemde 14,5 milyar dolarlık iş hacmi oluşacağını düşünüyoruz'' diye konuştu.

    Bir gazetecinin ''Windows Vista'nın başarılı olmadığı yönünde iddialar var. Windows 7'nin de bu sebeple çıkarıldığı söyleniyor. Bu konuda ne söyleyeceksiniz?'' sorusunu da yanıtlayan Nuri Çankaya, ''Windows Vista'yı çıkardığımız gün Windows 7'yi 3 yıl içerisinde çıkaracağımız sözünü vermiştik. Biz Windows 7'yi söz verdiğimiz gibi 3 yıl içerisinde çıkardık. Windows 8'i de 3 yıl içerisinde çıkaracağımız vaadinde bulunuyoruz'' şeklinde konuştu.

    Microsoft Türkiye Sunucu Araçları Ürün Müdürü Selma Karaca ise, ''Windows Server 2008 R2'' hakkında bilgi vererek, bu yeniliğin, kullanıcılara doğrudan erişim özelliği, ''BrunchCache'' özelliği ile bant genişliği maliyeti azaltma, ''Remote App'' özelliği ile uygulamalara uzaktan erişim ve kurumsal firmalarda enerji maliyetlerinde yüzde 18'e varan enerji tasarrufu sağladığını dile getirdi.

    Microsoft Türkiye Office Ürün Müdürü Onur Görür ise Microsoft'un ''Birleşik İletişim'' vizyonunu anlatarak, bu kapsamdaki uygulamaları sayesinde e-posta, sesli mesaj, SMS ve bunun gibi özelliklerin aynı ortamdan erişilmesinin sağlandığını ifade etti.

    Görür, ''Exchenge server 2010'' uygulaması ile sürekli erişebilirlik, e-posta arşivleme, korumalı iletişim, gelişmiş güvenlik, mesaj yükünü yönetme, etkin birlikte çalışma, dağıtım esnekliği ve kolay yönetim gibi özelliklerin kullanıcılara sunulduğunu anlattı.

    Microsoft tarihinde en çok denemesi yapılan ürünün ''Exchenge server 2010'' olduğunu bildiren Görür, ''Şu anda 4 milyon öğrenci mesajlaşmalarını 'Exchange Server 2010' üzerinden yapıyor'' dedi.

    ''İŞTE YENİ VERİMLİLİK'' TOPLANTISI
    Microsoft'un, İstanbul'da gerçekleşen ''İşte Yeni Verimlilik'' İstanbul toplantısıyla ilgili olarak yapılan yazılı açıklamada da, etkinlikte Windows 7, Windows Server 2008 R2 ve Exchange Server 2010 gibi yeni sürümlerin özelliklerinin paylaşıldığı bildirildi.

    Microsoft Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çağan, konuya ilişkin şunları kaydetti:

    ''Dünyada Ar-Ge'ye en çok yatırım yapan ilk 10 küresel şirket içinde yer alan Microsoft geliştirdiği yenilikçi teknolojiler ile bireylerin ve kurumların verimliliklerini artırmayı hedefliyor. Özellikle ekonominin belirsizlik döneminde kurumların maliyetlerini azaltan, çalışanların iş verimliliğini ve genel tasarruf eğilimini artıran yenilikçi çözümleriyle Microsoft, işletmelerin küresel rekabet ortamında büyümeye odaklanmasını sağlıyor. Microsoft Türkiye olarak 'Türkiye Bilişimle Kalkınıyor' vizyonumuz doğrultusunda 7 bin iş ortağından oluşan geniş ekosistemimiz ve çözümlerimizle ortaya koyduğumuz yüksek katma değer ile ekonomiye destek oluyoruz. Bütün dünyada binlerce işletmenin ve milyonlarca kullanıcının deneyimlerini taşıyan ürünlerimiz ile Türkiye'de güzel işler gerçekleştiriyoruz.''

    Açıklamada, ''Windows 7''yi kullanan şirketlerin deneyimleri de anlatıldı.

    Windows XP işletim sistemini kullanan Teknosa'nın, merkez ve mağazalarda yer alan binin üzerindeki kullanıcısını yeni teknolojilerle ve kullanım kolaylığı ile buluşturmak için Windows 7'yi tercih ettiği belirtilen açıklamada, firmanın, ''Windows Server 2008 R2''yi de sunucu işletim sistemi standardı olarak kabul ettiği duyuruldu.

    Teknosa Bilgi Sistemlerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ve İcra Kurulu Üyesi Önder Kaplancık, teknoloji işi yapan bir kuruluş olarak, daha güvenli, daha ileri teknolojileri kullanmayı ve bunu yaparken ''yeşil IT'' anlayışıyla hareket etmeyi önemsediklerini ifade ederek, bu doğrultuda, Windows 7'nin yeni özelliklerinden büyük fayda elde edeceklerine inandıklarını dile getirdi.

    Yakında yeni merkez binalarına taşınmaya hazırlandıklarının altını çizen Kaplancık, merkezdeki 400 bilgisayarı tamamen Windows 7'ye geçirmeyi hedeflediklerini bildirdi.

    Kaplancık, mağazalarında yer alan 600'ün üzerinde bilgisayarın geçişini ise Ocak 2010'a kadar tamamlamış olacaklarını ifade etti.

    Windows 7'nin erken uygulayıcılarından biri olmayı kabul eden Turkcell'in, yeni işletim sisteminin gelişmiş birçok özelliğini iş kazancına dönüştürmeyi başardığı ifade edilen açıklamada, sadece Windows 7'nin sistem açılış ve kapanışlarındaki hızı nedeniyle Turkcell'in çalışan verimliliğinde haftada 830 saatin üzerinde bir kazanç elde edildiği belirtildi.

    ''Exchange 2010''un daha test aşamasındayken yüksek sayıda kullanıcı tarafından kullanıldığı vurgulanan açıklamada, yaklaşık 10 milyon kişinin ürünü internet sitesinden indirerek denediği bilgisine yer verildi.
     
  2. cold_X
    Offline

    cold_X Aktif Üye Üye

    Kayıt:
    23 Ekim 2009
    Mesajlar:
    126
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    corl
    win 7 kolalık
     
  3. renny_kevs
    Offline

    renny_kevs Aktif Üye Üye

    Kayıt:
    7 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    138
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    ist
    Windows 7 ile en azından bilgisayarınızdan performans aldığınızı görüyorsunuz, Win 8 de inşallah Vista gibi kabus olmaz
     
  4. mıhrıban
    Offline

    mıhrıban Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    24 Ekim 2009
    Mesajlar:
    29
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    ısparta
    güzel bir haber gelsin bekliyoruz :)
     
  5. Minik06
    Offline

    Minik06 Aktif Üye Üye

    Kayıt:
    6 Eylül 2009
    Mesajlar:
    119
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    Ankara
    Microsoft üst üste 2 iyi işletim sistemi çıkartamaz.
    Muhtemelen berbat bir işletim sistemi olacak..
     
  6. heryansın
    Offline

    heryansın Üye Üye

    Kayıt:
    18 Kasım 2008
    Mesajlar:
    51
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    Ankara
    Walla daha Windows 7'nin sürücülerini bile toparlayamadım. Windows 8'i de düşünemiyorum...
     
  7. engunaydin
    Offline

    engunaydin Banlı Üye

    Kayıt:
    3 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    789
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    Şehir:
    İzmir
    7 8 kesmez bizi 95 98 kullandık zamanında 7 8 ne ki :) :) :)
     
  8. sahinasya
    Offline

    sahinasya Aktif Üye Üye

    Kayıt:
    14 Aralık 2009
    Mesajlar:
    205
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    izmir
    paylaşım için tşklr de valla vistaya alışamadıkki kaldı 7 8 e alışacaz :) gelsin bakalım xp nin üzerine tanımam :)
     
  9. xxakrep
    Offline

    xxakrep Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    6 Ekim 2008
    Mesajlar:
    32
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    İZMİR
    daha 7 nedir onu görmedik 8 nerden çıktı yahu :)
     
  10. omerce
    Offline

    omerce Aktif Üye Üye

    Kayıt:
    3 Eylül 2007
    Mesajlar:
    121
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    AFYON
    microsoft vista ve windows 7 yi işletimden kaldırmayı düşünüyor ki 8 ni çıkarmış e nedeyim türk alemine hayırlara vesile olması dileğiyle...
     
  11. blacks07
    Offline

    blacks07 Aktif Üye Üye

    Kayıt:
    14 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    233
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    antalya
    yakında windows 15 çıkarsa şaşmamak lazım anlaşılan.
     
  12. mertcan_60
    Offline

    mertcan_60 Kıdemli Üye Üye

    Kayıt:
    12 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    403
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    Ümraniye
    Xp derim başka bişi demem :D
     
  13. cold_X
    Offline

    cold_X Aktif Üye Üye

    Kayıt:
    23 Ekim 2009
    Mesajlar:
    126
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    corl
    ben win 15 si bekleyecem
     
  14. omerce
    Offline

    omerce Aktif Üye Üye

    Kayıt:
    3 Eylül 2007
    Mesajlar:
    121
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    AFYON
    ya hocam 15 ne bence 25 i de düşünelim şimdiden :))
     
  15. engunaydin
    Offline

    engunaydin Banlı Üye

    Kayıt:
    3 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    789
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    Şehir:
    İzmir
    Esasında microsoft yeni işletim sistemleri ile devrim peşinde. Yaşı çok genç olanlar hatırlamaz Windows başlı başına bir devrimdi karşı çıkanlarına rağmen. İlk windowslar ms dos üzerinde extradan çalışıyordu. Her işi elle komut vererek yapıyorduk ki bilgisayar kullanmak budur yoksa 2 simgeye tıkla bilgisayar kullandığını san değildir. MS Dos kipi hala mevcuttur. İlk kullandığım windows 3.11 for workgroups idi. Daha sonra 95 çıksada uzun süre kurmadan direndim. Tıpkı bugün vistaya ve win7'ye gösterilen direnç gibi o zamanlar toptan bir direniş vardı. Ancak internet için windows bir gereklilik olunca bu direniş kırıldı. Bugün ise yeni sürüme karşı direniş ne zaman biter kestirmek güç.

    MS Dos ile internete olmasa da BBS'lere bağlanılırdı. BBS nedir diye soranlar muhakkak var; ismini ilk defa duyanlar... BBS lokal ağlardır. Örneğin kendi lokal ağınızı yaparsınız ve telefon hattı üzerinden bir modem vasıtası ile bilgisayarınıza bağlanılır ve içinde uygulama çalıştırılır veya program dosya oyun indirilir. BBS'lerin basit karşılama ekranları ve çok sınırlı olanakları vardı; üyelik paralı idi her yerden de alınmazdı. BBS'ler de olmasa son teknoloji 2500 dolarlık Pentium 75'in harici modemini hiç kullanamayacaktım. Evet 2500 dolar idi, Pentium 75 16 mb ram 540 mb hdd on board ekran kartı creative cd rom ve sound blaster 16 boca modem+ ms dos ve windows 3.11 içerisinde.

    Nereden nereye... Yaşasın Windows XP direnişi... Laf aramızda ben XP'ye karşı da hala direniş içerisindeyim Windows 98 teması ile kullanıyorum XP'yi... Hatta 98 teması da 95'in aynısı olduğunu düşünürsek windows 95 görünümü ile direniş içindeyim. En son aldığım laptopun içindeki vista starter'ı da aynı eski tema ile "mecburiyetten" kullanıyorum.
     
  16. baytu
    Offline

    baytu Aktif Üye Üye

    Kayıt:
    21 Eylül 2009
    Mesajlar:
    118
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    sivas
    para kazanmak için peşpeşe yapıyorlar
     
  17. cold_X
    Offline

    cold_X Aktif Üye Üye

    Kayıt:
    23 Ekim 2009
    Mesajlar:
    126
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    corl
    işin özünde her şey duygusal
     
  18. engunaydin
    Offline

    engunaydin Banlı Üye

    Kayıt:
    3 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    789
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    Şehir:
    İzmir
    :hahaha:
    Ya ne için yapacaklardı? Hayır kurumu mu bu :) :hahaha::hahaha::hahaha:
     
  19. sait02
    Offline

    sait02 Aktif Üye Üye

    Kayıt:
    9 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    164
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    istanbul
    ya ben bu işten çaktığım kadarıyla en iyi windows önce 98 idi şimdi xp niye milete çile çektiriyorlar xp desteği çekmesinle yine satılıyor
     
  20. sait02
    Offline

    sait02 Aktif Üye Üye

    Kayıt:
    9 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    164
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    istanbul
    hemde tamamen duygusal kardeşşş
     

Sayfayı Paylaş